Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

ΓΑΛΛΙΑ: Μπροστά από τον Macron η Marine Le Pen σε δημοσκόπηση

Οι δημοσκοπήσεις στη Γαλλία αποκαλύπτουν τώρα ότι το "Rassemblement National" (RN) της Marine Le Pen κινείται μπροστά από το "La République En Marche" (LREM) του Emmanuel Macron

Τα συντηρητικά δεξιά κόμματα («ακροδεξιά» τα αναφέρουν τα συστημικά media) κερδίζουν το 30% των προθέσεων ψήφου στη δημοσκόπηση της Ifop.

Η δημοσκόπηση των προθέσεων ψήφου για τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Μάιο του 2019 δείχνει το RN της Le Pen να αυξάνει το ποσοστό του από 17% που ήταν τον Αύγουστο, σε 21%, μια κίνηση που βάζει το RN μπροστά από το LREM για πρώτη φορά. Το κόμμα του Μακρόν βρίσκεται στο 19%.

Η δημοσκόπηση της Κυριακής αποκαλύπτει ότι η Γαλλία έχει μετατοπιστεί προς τα δεξιά από τις προηγούμενες εκλογές όπου η Macron κτύπησε το Le Pen. Εκτός του κόμματος της Λεπέν, ένα 7% λαμβάνει το ευρωσκεπτικιστικό δεξιό κόμμα “Debout la France” του Nicolas Dupont-Aignan (Νικολά Ντιπόν-Ενιάν) και 1% για καθένα από τα κόμματα "Frexit"—που υποστηρίζουν την έξοδο της Γαλλίας από την ΕΕ— το “Les Patriotes” του πρώην αντιπροέδρου του Εθνικού Μετώπου, Florian Philippot (Φλοριάν Φιλιπό) και το “Popular Republican Union” του François Asselineau (Φρανσουά Ασελινό). Συνολικά τα ευρωσκεπτικιστικά συντηρητικά δεξιά κόμματα λαμβάνουν ποσοστό 30% της πρόθεσης ψήφου, από το 25% που είχαν στα τέλη Αυγούστου.

ΚΟ / πηγή (κι εδώ)

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τελος αυτου του μηνα μπαινω αισιως στα 51 μου.
Ευχομαι να ζω για αρκετα χρονια ακομα και να δω την ολοκληρωτικη ανατροπη της προσπαθειας αυτων που προσπαθουν να υποδουλωσουν τους Λαους και τα Εθνη.
Και την παραδειγματικη τους τιμωρια απ' τους ιδιους τους Λαους.


Πατρικιος Στετσωνης
Σαρωνιδα-Αττικης

Π.Π. είπε...

Και 49% να παρει στις Εθνικες Εκλογες της Γαλλιας, η Λεπεν, παλι δεν θα γινει Προεδρος. Τα λοιπα αθλια κομματα θα συνασπιστουν στον β΄ γυρο, και θα εκλεξουν τον "εκλεκτο" τους με 51%. Το ιδιο θα συμβει και στις βουλευτικες εκλογες, οπου το κομμα της Λεπεν το 2017 πηρε 13,20% και εξελεξε το 1,39% των βουλευτων (ισως 3).
Ο "φιλελευθερισμος", ο "προοδευτισμος", η "παγκοσμιοποιηση" δεν αφηνουν ευκολα την λεια που εχουν αρπαξει (την Ευρωπη).

Alexandrostal7@gmail.com είπε...

Π.Π ΜΗΝ ΕΊΣΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟ ΣΊΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΤΠ, ΑΡΧΊΖΕΙ ΝΑ ΕΜΦΑΝΊΖΕΤΑΙ Η ΔΕΞΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΏΠΗ.