Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Νέο νεοταξικό παραλήρημα Φραγκίσκου: Καταδίκασε τον εθνικισμό (που δεν θέλει το καλό μας) και έκανε έκκληση για παγκόσμια διακυβέρνηση (που θέλει το καλό μας)



Ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε έκκληση πρόσφατα για μια παγκόσμια διακυβέρνηση που θα καταπολεμήσει την κλιματική αλλαγή, υποστηρίζοντας ότι «το εθνικό κράτος δεν μπορεί να θεωρείται κάτι το απόλυτο».

Κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του προς την Ποντιφική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών, ο Φραγκίσκος καταδίκασε τον «αυξανόμενο εθνικισμό που αγνοεί το κοινό καλό» και έκανε έκκληση για περισσότερη παγκοσμιοποίηση.

«Το έθνος κράτος δεν μπορεί να θεωρηθεί σαν κάτι το απόλυτο, σαν ένα νησί σε σχέση με τον περιβάλλοντα χώρο», είπε, προσθέτοντας, «Το έθνος κράτος δεν είναι πλέον σε θέση να προμηθεύσει το κοινό καλό των πληθυσμών του μόνο».

Ο Francis δήλωσε ότι μια "ειδική αρχή (“special authority”) που θα έχει συγκροτηθεί νόμιμα και κατόπιν συμφωνίας" (ποιών;) είναι απαραίτητη για να διευκολυνθεί η εφαρμογή νέων πολιτικών για την αλλαγή του κλίματος.

Προχώρησε ακόμα πιο πέρα, απαιτώντας να μεταφερθεί η εξουσία από τα έθνη σε "διακυβερνητικούς θεσμούς (“intergovernmental institutions”) που θα διαχειρίζονται τα κοινά τους συμφέροντα".

"Αυτό το παγκόσμιο κοινό καλό, με τη σειρά του, πρέπει να αποκτήσει μια πιο έντονη νομική αξία σε διεθνές επίπεδο", κατέληξε ο Francis.

Ο Πάπας έχει κάνει αναρίθμητες δηλώσεις κατά του εθνικισμού και του λαϊκισμού, ειδικά στο πλαίσιο της υποστήριξης του να έρθουν εκατομμύρια μετανάστες στην Ευρώπη.

Κάτω από την καθοδήγησή του, η Καθολική Εκκλησία έχει επίσης αγκαλιάσει πλήρως τα κλισέ περί “global warming”, παρά το βαθύ σκεπτικισμό που υπάρχει για το θέμα αυτό μεταξύ των Χριστιανών.

ΚΟ / από εδώ

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο σημερινός Πάπας και ο σημερινός Πατριάρχης,του Ρωμαιοκαθολικισμού και της Ορθοδοξίας αντίστοιχα,έχουν τόση σχέση με τον πραγματικό Χριστιανισμό, όση σχέση έχουμε εμείς, οι "κοινοί θνητοί", με την κβαντομηχανική. Η Καινή Διαθήκη,ως βιβλίο,ως κείμενο, έχει διαστρεβλωθεί όσο,πιστεύω, κανένα άλλο,προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολιτικές ατζέντες των σύγχρονων "ελίτ", για μια Ευρώπη "δίχως σύνορα" και ανοικτή για τον κάθε Αφροασιάτη μουσουλμάνο.Η κοπτοραπτική που γίνεται στα κείμενα των Ευαγγελίων, για να ευνοήσουν τα απεχθή σχέδια τους,δεν έχει προηγούμενο.
Η τραγική ειρωνία είναι, ότι επικαλούνται τον Χριστιανισμό, τον οποίο μισούν, για να υποστηρίξουν το σκοτάδι που έχουν μέσα τους και το οποίο εκδηλώνεται με την καταστροφή της Ευρώπης.

konion είπε...

Συμφωνῶ ἀπολύτως μαζί του, ἄντε νὰ πάρουμε ὅλοι κι αὐτὸς μαζί, ἀπὸ ἕναν κασμὰ νὰ γκρεμίσουμε τὰ τείχη ὅλων τῶν κρατῶν καὶ τοῦ Βατικανοῦ πρώτου - πρώτου νὰ δώσῃ τὸ καλὸ παράδειγμα.

Ανώνυμος είπε...

Μια μαριονέτα της ΝΤΠ είναι.

Thales είπε...

Νομιζω οτι ο Παπας και ο Πατριαρχης απλα διακονουν τα θεσφατα του Ευγγελιου τους:ΟΥΚ ΕΝΙ ΙΟΥΔΑΙΟΣ ΜΗΔΕ ΕΛΛΗΝ, ΔΟΥΛΟΣ Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ κλπ, κλπ......... Μηπως λεω κατι δεν παει καλα??? Τους βρισκω συμφωνους με τα ευαγγελικα και πατερικα ρηθεντα.Πιστευει κανεις οτι αν υποτιθεσθω οι λαθρομεταναστες δηλωσουν Χριστιανοι η ηγεσια της εκκλησιας θα εχει θεμα με την παρανομη εισβολη των επηλυδων????? Μαλλον θα δηλωσει ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ το κοβω!!!

PIND MAK είπε...

Ακριβώς. Αν βαπτιστουν χριστιανοί οι λαθρο ουδεν πρόβλημα για την εκκλησίαν. Ακομη και για τους πλέον σκληροπυρηνικούς ελληνοχριστιανους

Ανώνυμος είπε...

παπάς, η σατανική ύπαρξη, το προτελευταίο σκαλί πριν τον Αντίχριστο.
Ο Λόγος του Θεού δεν λανθάνεται.
Χριστός Ανέστη.

Alexandrostal7@gmail.com είπε...

Toν παπα να καταρασθε, αυτός είναι η αρχή των κακών

Ανώνυμος είπε...

Μην ξεχνάμε και τον ΟΙΚΟΛΟΓΟ.. David de Rothschild (David from red shield= Δαβίδ από Κόκκινη Ασπίδα (Ελληνικός λεξάριθμος 666..). Στο παρακάτω βίντεο ¨1ον. Αυτός ο τύπος λέει (μέσα στον ΟΗΕ) να τον φανταστούμε Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ.. και 2ον ο Πάπας τον ΒΟΗΘΗΣΕ παραχωρώντας του το προαύλιο του Βατικανού.. για μια οικολογική εκδήλωση του...

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!! Ομιλία του Αντίχριστου; David de rothschild στον ΟΗΕ και στο ΒΑΤΙΚΑΝΟ!!!

https://www.youtube.com/watch?v=-6MSJVrmFeg

Στην Γερμανία το κόμμα της οικολογίας.. "πετάει"!!! ΠΡΟΣΟΧΗ!!!