Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ: Προπαγανδιστικό βίντεο ονομάζει τους χριστιανούς «κατασκόπους» που βρίσκονται «σε αποστολή από τον εχθρό»



Ένα προπαγανδιστικό βίντεο που ανακαλύφθηκε πρόσφατα αποκαλύπτει πώς η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας επιδιώκει να φιμώσει τον Χριστιανισμό παρουσιάζοντας τους χριστιανούς ως «φανατικούς θρησκευόμενους» και «κατασκόπους» που υπονομεύουν την σταθερότητα της χώρας.

Το βίντεο, που έφερε στο φως η Φωνή των Μαρτύρων, ένα χριστιανικό μη κερδοσκοπικό ίδρυμα που υποστηρίζει τους ανά τον κόσμο διωκόμενους χριστιανούς, χρησιμοποιήθηκε για να διδάξει στους πράκτορες της κρατικής ασφάλειας τον τρόπο εντοπισμού και φίμωσης εκείνων που προάγουν την χριστιανική θρησκεία στη Βόρεια Κορέα.


Το βίντεο παρουσιάζει την ιστορία της χριστιανής Cha Deoksun, η οποία, υποφέροντας κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Λιμού στη δεκαετία του 1990, ο οποίος θανάτωσε περίπου 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους, έφυγε παράνομα στην Κίνα αναζητώντας τον θείο της. Αφού έμαθε ότι ο θείος της είχε πεθάνει, η Deoksun βρέθηκε στην εκκλησία Seotap, όπου άκουσε για πρώτη φορά το Ευαγγέλιο.

"Η εκκλησία Seotap διευθύνεται από μεταμφιεσμένους πάστορες από την μυστική υπηρεσία της κυβέρνησης της Νότιας Κορέας", ισχυρίζεται το βίντεο. "Υποθάλπει άστεγους που μπαίνουν παράνομα στην χώρα, παρέχοντας «αντι-δημοκρατική» (αντι-βορειοκορεάτικη) θρησκευτική εκπαίδευση, εκπαιδεύοντάς τους αποτελεσματικά ως κατασκόπους".

Το βίντεο λέει ότι αυτή η γυναίκα «πίστεψε αφελώς τα κηρύγματα σχετικά με έναν ελεήμονα Θεό και έγινε «φανατική πιστή» που επέστρεψε στη Βόρεια Κορέα για να σχηματίσει ένα υπόγειο δίκτυο χριστιανών μέσα στη χώρα.

"Ξεγελάστηκε εντελώς από τον εχθρό", προσθέτει.

Μετά την επιστροφή της στη Βόρεια Κορέα, η Cha αν και παραβίασε το νόμο που εισήλθε στην Κίνα, οι αρχές ήταν "επιεικείς" μαζί της και την άφησαν να φύγει, λέει το βίντεο.
"Αντί να είναι ευγνώμων στο κόμμα που την συγχώρεσε (το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κορέας), αυτή ευχαρίστησε τον «Θεό του ελέους», δηλώνει το βίντεο.

Επειδή ήταν φτωχή, η Cha ταξίδεψε από πόλη σε πόλη για να κερδίσει χρήματα. Σύμφωνα με το βίντεο, η γυναίκα έδωσε χρήματα στους φτωχούς και στους έχοντες ανάγκη και άρχισε να συγκεντρώνεται μαζί με άλλους κρυφούς χριστιανούς μυστικά κάθε Κυριακή για να λατρεύουν, να προσεύχονται, να ψέλνουν ύμνους και να μελετούν την Αγία Γραφή. Χάρη στις ευαγγελιστικές προσπάθειες της, η οικογένειά της, μαζί με αρκετούς άλλους, ασπάστηκε τον Χριστιανισμό.

Το βίντεο την περιγράφει ως "κατάσκοπο" που επιδιώκει να στρατολογήσει άλλους κατασκόπους και ως "φανατική" που είναι σε "αποστολή από τον εχθρό", "προσπαθώντας παράλογα να εδραιώσει τη βασιλεία του Θεού".

Το video:


Τελικά, την Cha την κατέδωσε στους αξιωματούχους "ένας καλός και αφυπνισμένος πολίτης της Βόρειας Κορέας". Η VOM πιστεύει ότι είτε σκοτώθηκε από εκτελεστικό απόσπασμα είτε σκοτώθηκε σε κάποιο γκουλάγκ.

"Είναι ασαφές πώς πέθανε η Deoksun, αλλά είναι πιθανό ότι εκτελέστηκε", σημειώνει η VOM προσθέτοντας ότι η Cha "υπηρετούσε τον Κύριο κρυφά, όπως κάνουν σήμερα πολλοί Βορειοκορεάτες Χριστιανοί, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησής τους να εξαλείψει εντελώς τον Χριστιανισμό".

Η Βόρεια Κορέα κατατάσσεται ως η χειρότερη χώρα στις διώξεις κατά χριστιανών στην ετήσια παγκόσμια λίστα της οργάνωσης Open Doors. Η οργάνωση εκτιμά ότι πολλοί από τους πολίτες της χώρας - συμπεριλαμβανομένων περίπου 50.000 χριστιανών - κρατούνται σε κέντρα κράτησης, φυλακές ή στρατόπεδα πολιτικών κρατουμένων.

Πρόσφατα, ο Kenneth Bae, ένας Κορεατος-Αμερικανός πάστορας που κρατήθηκε όμηρος στη Βόρεια Κορέα από το 2012 έως το 2014, αποκάλυψε πώς η βορειοκορεατική κυβέρνηση φοβάται περισσότερο τους χριστιανούς απ’ ό, τι τα πυρηνικά όπλα.

"Δεν φοβόμαστε τα πυρηνικά όπλα, είπαν... φοβόμαστε κάποιον σαν εσάς που θα φέρει την θρησκεία στη χώρα μας και θα την χρησιμοποιήσει εναντίον μας και τότε όλοι θα στραφούν στον Θεό και αυτή θα γίνει χώρα του Θεού και εμείς θα πέσουμε", είπε ο Bae.

Λόγω των ευαγγελιστικών προσπαθειών του, ο Bae καταδικάστηκε σε 15 χρόνια σκληρής εργασίας και στη συνέχεια στάλθηκε σε στρατόπεδο εργασίας της Βόρειας Κορέας. Απελευθερώθηκε τελικά το 2014. Αποκάλυψε ότι όταν μιλούσε με τους Βορειοκορεάτες για τον Ιησού, εκείνοι τον ρωτούσαν εάν ο Ιησούς ζει στην Κορέα ή την Κίνα.

"Η Βόρεια Κορέα δεν είναι χώρα όπου διώκονται οι Χριστιανοί, είναι μια χώρα όπου ο Χριστιανισμός έχει εξαλειφθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη η πλήρης εξάλειψή του", τόνισε. "Και αν είσαι Χριστιανός, θα σε σκοτώσουν, θα σκοτώσουν τους γονείς σου".

ΚΟ / πηγή

6 σχόλια:

alexandros είπε...

Αν και διαφωνώ με τον κομμουνισμό, σε αυτό δεν έχουν κι άδικο. Όπου πάτησε το πόδι της μονοθεϊστική θρησκεία, ο έλεγχος του έθνους πέρασε στο ράσο, καταλήγοντας στην παρακμή και την θεοκρατία. Τα δυνατά έθνη φτιάχνουν και πιστεύουν σε δικές τους θεότητες. Το πρώτο βήμα αποδόσιμης του έθνους ήρθε με τις αλλότριες θεότητες.

Ότι να ναι είπε...

Ότι να ναι

Ανώνυμος είπε...

Η παρουσα αναρτηση μου θυμισε πριν περιπου 15 χρονια, οταν βρεθηκα φιλοξενουμενος απο φιλικο ζευγαρι στις ΗΠΑ με τους οποιους μια Κυριακη πηγαμε στην Εκκλησια της ενοριας τους.
Στο τελος της Θειας Λειτουργιας και πριν παρουμε το Αντιδωρο ο παπας (ενας τυπος 40-45 χρονων με περιποιημενο μουσακι μου θυμισε λιγο-πολυ οτι βρισκεται επι σκηνης σε reality show) μας ανακοινωσε οτι θα γινει στην διπλανη αιθουσα της Εκκλησιας ομιλια περι της διωξης του Χριστιανισμου στα Αραβικα κρατη. Παιρνωντας το Αντιδωρο απο το χερι του, του υπενθυμισα οτι η μεγαλυτερα διωξη του Χριστιανισμου και των Χριστιανων γινεται σε δυο κρατη: Τις ΗΠΑ και το ισραηλ.
"Αααα μη με ανακατευεις με αυτα" μου απαντησε ο παπας.
Σε ανακατευω του ειπα, γιατι εσυ ανακατευτηκες με αυτα που δεν θες να ανακατευτεις.
Να μην τα πολυλογω πηγαμε διπλα και ειδαμε την αιθουσα γεματη απο κοσμο.
Στο εδρανο των ομιλητων ειδα οπως μου εξηγησε ο φιλος μου (γνωστης προσωπων και πραγματων της περιοχης)εναν ομογενη βουλευτη του Αμερικανικου κογκρεσου, διπλα του εναν...ραβινο με το σκουφι του και αλλοι ομογενεις ελληνοφωνοι καθηγηταδες πανεπιστημιων της περιοχης, και κατι δικηγορακους οι οποιοι ησαν ολοι Μασωνοι και ΑΧΕΠΑδες, οπως μου εξηγησε ο φιλος μου.
Η ομιλια ξεκινησε με τον βουλευτη, ο οποιος αφου κατακευραυνωσε τα αραβικα κρατη αρχης γενομενης απ' το Ιρακ, το Ιραν, την Αιγυπτο, την Λιβυη, τον Λιβανο, την Σαουδικη Αραβια, την Συρια, κλπ, τον λογο πηραν οι καθηγηταδες κοπτομενοι να μας εξηγησουν απο που προερχεται το τοσο μισος των αραβων εναντιον των Χριστιανων.

Ηταν περιπου, 2003-2004 που ο Μπους ο νεωτερος, γνωστος και ως «κοκαϊνακιας» βομβαρδιζε το Ιρακ ανηλεως καθ’ υποδειξιν του εβραϊκου AIPAC

Μη αντεχοντας την καταπτυστη προπαγανδα σηκωθηκα ορθιος σηκωσα το χερι μου και διεκοψα εναν καθηγητη, λεγοντας του οτι το υποτιθεμενο μισος των αραβων προερχεται απο τις αμερικανικες βομβες που πεφτουν, ΤΩΡΑ που μιλαμε, στο Ιρακ και στην ευρυτερη περιοχη της Μεσης Ανατολης, εκτος ισραηλ.
Στο αντιλαλο των λογων μου, ακουσα κατι σαν βογγητο απο το ακροατηριο, σαν τι πραγματα ειναι αυτα που μας λες, ο καθηγητης χαζογελαγε αμηχανος και μια κυρα περασμενης ημερομηνιας, σηκωθηκε και μου εκανε παρατηρηση οτι ειναι ντροπη μου να λεω τετοια πραγματα γιατι ειμαστε σκλαβωμενοι 400 χρονια απ’ τους Τουρκους.
Της απαντησα οτι ...με το μυαλο που εχεις εσυ εισαι ακομα σκλαβωμενη αλλα δεν το ξερεις, ενω στο πισω μερος του ακροατηριου ακουσα και μερικα χειροκροτηματα.
Σηκωθηκα και μαζι με το φιλικο ζευγαρι οδευσαμε προς την εξοδο, ενω πηγαινωντας προς το αυτοκινητο μας στο παρκινγκ της Εκκλησιας ειδαμε να μπαινει ενα μπατσαδικο, αλληλοκοιταζομενοι και απορωντας για την παρουσια του.
Ομολογω οτι μετα λυπης μου δεν ακουσα και τον Ραβινο στο τι θα μας ελεγε σ’ ολο αυτο το σετ της προπαγανδας πουχαν στησει οι ΑΧΕΠΑδες και οι Μασωνοι σε Ελληνικη Ορθοδοξη Εκκλησια.



Πατρικιος Στεστωνης
Σαρωνιδα-Αττικης

Ανώνυμος είπε...

"Τα δυνατα εθνη φτιαχνουν και πιστευουν στις δικες τους θεοτητες"!
Οποιος ανοιξε τη Βιβλο για πρωτη φορα στη ζωη του εμεινε αποσβολωμενος.Κανενα βιβλιο στο κοσμο δεν αγαπηθηκε τοσο πολυ οσο αυτο.Γιατι?Γιατι μιλα για αγαπη,αγαπη προς τον πλησιον!Μιλα για ολα τα χαρισματα που χαρισε ο Τριαδικος Θεος στο δημιουργημα Του.Τι περιμενει ο Θεος?Οτι περιμενει ενας πατερας απο το παιδι του οταν του φορα καινουργια αθλητικα παπουτσια?Τι αλλο απο το να παιξει,να χαρει,να τρεξει και το βραδυ αποκαμωμενο να γυρει στη αγκαλια του να πει ευχαριστω και να αποκοιμηθει.Ποιο αλλο βιβλιο στο κοσμο μιλα με αποδειξεις για Ανασταση-αιωνια ζωη-Ουρανια Βασιλεια?
Ιησου Χριστε Υιε Του Θεου και Αγ.Πνευμα φωτιστε τον δρομο του Αλεξανδρου οπως φωτισατε τον δρομο της Cha.
Ιησου Χριστε Υιε Του Θεου και Αγ.Πνευμα ενισχυστε με κουραγιο και δυναμη τον Κ.Ο να συνεχισει το εργο του.

Lonewolf είπε...

Dear Alexandros, πιστεύω πως κάνεις λάθος. Το Ισραήλ, Ευρώπη, αραβικά εμιράτα, Αμερική δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα οικονομικής ανάπτυξης παρά τον μονοθεισμο. Μου φαίνεται ότι το πρόβλημα σου είναι με το χριστιανισμό που έδιωξε την "πατρωα θρησκεία" αλήθεια τι ακριβώς σημαίνει αυτός ο όρος; θρησκεία των προγόνων ή της πατρίδας; δεδομένου ότι ο χριστιανισμος μετράει 1950 χρόνια στην Ελλάδα δεν την κάνει αυτό πατρωα θρησκεία; και έπειτα αι αρχαίοι ημών πρόγονοι δεν ήταν που εγκατέλειψαν τα ασιατικής-αφρικανικής παραεισαγωγης είδωλα; ή σοβαρά θες να πεις ότι γίναμε Χριστιανοί με την βία; Κοίτα συγνώμη για το μάλλον εμπρηστικα παραπάνω λόγια, αλλά θα στο πω στα ίσα: δεν αφβισβητω την αγάπη σου για την Ελλάδα αλλά μην αφήσεις αυτήν την αγάπη να την χρησιμοποιούν για να μας διασπασουν. Γιατί στο φινάλε μπορείς να πιστεύεις σε ότι σου αρέσει, αλλά θυμήσου ποιες είναι οι δύο κατάρες του ελληνικού έθνους και ποιος θέλει να τις εκμετάλλευτει.

Ανώνυμος είπε...

άλλη μια προπαγανδιστική φωνή ενάντια στον περήφανο λαό της βόρειας κορέας που πολεμάει τον σιωνισμό και τον καπιταλισμό!