Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

Κορωνο-δυστοπία στη Μελβούρνη

The American Conservative / ΚΟ

Μια έγκυος γυναίκα που συνελλήφθη πρόσφατα στην Μελβούρνη μέσα στο σπίτι της μπροστά στα παιδιά της (γιατί καλούσε τους ανθρώπους να αντιδράσουν στο lockdown) και αντιμετωπίζει 15 χρόνια φυλάκισης, δείχνει πόσο βαριά έχει πέσει η σκιά της τυραννίας «για λόγους υγείας» στην Αυστραλία.

Ήταν μια εικόνα που συγκλόνισε την Αυστραλία και σύντομα όλο τον κόσμο. Μια έγκυος γυναίκα, δεμένη με χειροπέδες στην κουζίνα της, μπροστά στα παιδιά της, καθώς οι αστυνομικοί κατάσχουν κάθε υπολογιστή, tablet και κινητό τηλέφωνο στο σπίτι της, πριν την σύρουν στο τμήμα.

Αυτή είναι μια μεταχείριση που οι Αυστραλοί συνηθίζουν να βλέπουν για τους εμπόρους ναρκωτικών, τους ύποπτους για τρομοκρατία και τους εμπλεκόμενους σε δίκτυα παιδικής πορνογραφίας. Όμως, στην περίπτωση της Zoe Lee Buhler, το «έγκλημά» της ήταν μια ανάρτηση στο Facebook.

Η Zoe είχε προσπαθήσει να οργανώσει μια διαμαρτυρία ενάντια στους περιορισμούς λόγω κορονοϊού που ισχύουν στην πολιτεία της Βικτώριας. Γι’ αυτό, κατηγορήθηκε για "υποκίνηση" και τώρα αντιμετωπίζει ποινή έως 15 ετών. Έμεινε ελεύθερη με χρηματική εγγύηση και θα προσαχθεί στο δικαστήριο τον Ιανουάριο.

Η Μελβούρνη - η πρωτεύουσα της Βικτώριας - βρίσκεται σε μια μορφή lockdown από τον Μάρτιο. Όταν ο coronavirus χτύπησε για πρώτη φορά, οι κυβερνήτες οκτώ πολιτειών της Αυστραλίας άρχισαν να συναγωνίζονται στο ποιος θα μπορούσε να πάρει τα «σκληρότερα μέτρα» κατά του ιού - δηλαδή, ποιος ηγέτης θα μπορούσε να κλείσει τις περισσότερες επιχειρήσεις, να καταστρέψει τις περισσότερες θέσεις εργασίας , και καταπνίξει τις περισσότερες ατομικές ελευθερίες στο όνομα του να φανεί ότι «κάνει κάτι» για τον ιό.

Στον «διαγωνισμό» αυτό κέρδισε με διαφορά ο σκληρός αριστερός κυβερνήτης της πολιτείας της Βικτόρια Daniel Andrews. Σχεδόν έξι μήνες αργότερα, η Μελβούρνη εξακολουθεί να βρίσκεται κάτω από το αυστηρότερο lockdown στην Αυστραλία και πιθανώς στον κόσμο. Όταν γράφονταν αυτά, ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη την πόλη μεταξύ 8μμ και 5πμ. Οι κάτοικοι της Μελβούρνης επιτρέπεται να βγουν από το σπίτι για άσκηση για μία ώρα την ημέρα και σε ομάδες που δεν υπερβαίνουν τα δύο άτομα. Επιτρέπεται επίσης να βγουν για να πάρουν φαγητό, αλλά μόνο για τον αυτό τους και μόνο μία φορά την ημέρα. Τα ολοένα και λιγότερα άτομα που εργάζονται πρέπει να φέρουν άδεια που εκδίδεται από την τοπική κυβέρνηση και να δηλώνουν ότι τους επιτρέπεται να πάνε στη δουλειά — και ακόμη και τότε μόνο εάν η δουλειά τους θεωρείται «απαραίτητη».

Πολλοί σοκάρονται για το πως έγινε έτσι η «φιλελεύθερη» Αυστραλία. Αλλά αυτή η Αυστραλία έχει πεθάνει εδώ και χρόνια. Η Μελβούρνη είναι μια πόλη σαν το Σαν Φρανσίσκο ή το Σιάτλ - μια όμορφη, ζωντανή, δυναμική μητρόπολη που μέχρι τώρα ήταν φημισμένη για τα καλύτερα φαγητά, τον πολιτισμό της και την νυχτερινή ζωή. Αλλά, όπως έγινε στις παράκτιες πόλεις της Αμερικής, οι αριστερές πολιτικές διαμόρφωσαν αλλιώς την πόλη. Τώρα όλα τα επισκιάζει το οργουελιανό μωβ σλόγκαν που βρίσκεται σε πινακίδες σε όλη την πόλη: Staying Apart Keeps Us Together.

Και ενώ το lockdown έχει επιφέρει αρκετή ανεργία, κλείσιμο επιχειρήσεων και απελπισία, ο Άντριους ζήτησε παράταση για τις εξουσίες έκτακτης ανάγκης που του έδωσε ανεξήγητα το τοπικό κοινοβούλιο, ανακοινώνοντας έναν περίπλοκο «χάρτη πορείας για άνοιγμα ξανά», πράγμα που ουσιαστικά σημαίνει ότι οι κάτοικοι της Μελβούρνης θα μπουν στο καυτό καλοκαίρι της Αυστραλίας υπό κατ’ οίκον περιορισμό και θα πραγματοποιήσουν τα χριστουγεννιάτικα δείπνα τους μέσω του Zoom.

Χάριν ενός πονηρού στελέχους ιογενούς πνευμονίας, οι πολίτες της Βικτώρια εξαργύρωσαν τις ελευθερίες τους για την υπόσχεση της ασφάλειας. Με αυτόν τον τρόπο, έχουμε μετατρέψει μια από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου σε μια δυστοπική κόλαση χωρίς τέλος.

ΚΟ / από εδώ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παντού σε όλον τον κόσμο οι αριστεροί κυβερνήτες
πρωτοστατούν στην επιβολή σκληρών περιοριστικών μέτρων
για την αντιμετώπιση της """"""πανδημίας""""""!

Τα ελληνόφωνα πατριωτικά ιστολόγια όμως ονομάζουν αυτά τα μέτρα φασιστικά
και τις κυβερνήσεις που τα υλοποιούν δεξιές φασιστικές ναζιστικές .

Τα ελληνόφωνα πατριωτικά ιστολόγια ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΥΝ τους αδαείς
συμπολίτες μας και ειναι ΥΠΕΥΘΥΝΑ για την καταστροφή της Ελλάδος μας διότι στρέφουν συνεχώς τους Ελληνες ψηφοφόρους να επιλέγουν αριστερές κυβερνήσεις για να διώξουν τους ...φασίστες που κυβερνούν!!!

S.J. Chryssoloras είπε...

“ Χάριν ενός πονηρού στελέχους ιογενούς πνευμονίας, οι πολίτες της Βικτώρια εξαργύρωσαν τις ελευθερίες τους για την υπόσχεση της ασφάλειας”
Εσφαλμένη εκτίμηση του αρθρογράφου, όχι του μεταφραστή. Όλα αυτά επιβλήθησαν στον λαό της Βικτώρια από ένα φασιστικό καθεστώς μιας πολιτικής παράταξης που κατ’ ευφημισμόν αποκαλείται ως «δημοκρατική» και εκπροσωπείται απο έναν τρισάθλιο, στυγνό και αρρωστημένο ακροαριστερό φασίστα ονόματι Ντάν Άντριους, ο οποίος κατηγορείται πλέον ανοικτά από ΜEDIA όπως το sky news Australia για χρηματισμό από το κομμουνιστικό καθεστώς της Κίνας, από την Εξεταστική Επιτροπή που εξετάζει την πορεία προς το lockdown για σωρεία λαθών και αλλοπρόσαλλων αποφάσεων εναντίον της ασφάλειας και της ευημερίας των πολιτών και από μηνυτήριες αναφορές προς το πρόσωπό του από εμπορικούς και επιχειρηματικούς φορείς για καταστροφή της μεσαίας τάξης και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας της Βικτώρια.
Αρνείται επιδεικτικά στο να επιστρέψει η πολιτεία στην φάση της κανονικότητας, για πολιτικούς και δικονομικούς λόγους και όχι για τους λόγους της δημόσιας υγείας, όπως επικαλείται.
Είναι ίσως ο μοναδικός κυβερνήτης στην ιστορία της Αυστραλίας, ο οποίος λόγω των ενεργειών του, προκάλεσε εσωτερική μετανάστευση προς άλλες πολιτείες(!) για την εξεύρεση εργασίας και συνθηκών κανονικότητας!
Οι ενέργειές του προκάλεσαν μια τεράστια καταστροφή, οικονομική και κοινωνική αξίας περίπου ενός τρισεκατομμυρίου δολλαρίων Αυστραλίας και είναι ίσως ο κύριος παράγων που η ίδια η Αυστραλία βρίσκεται αυτή τη στιγμή μπροστά στο φάσμα της οικονομικής κατάρρευσης.
Θα έπρεπε ήδη να έχει συλληφθεί και να κρεμαστεί.

ikonsgr είπε...

"Staying Apart Keeps Us Together"...

Να δεις τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει...
ΤΟ ΒΡΗΚΑ:
https://external-content.duckduckgo.com/iu/?u=https%3A%2F%2Ffurtherglory.files.wordpress.com%2F2011%2F04%2Farbeit_macht_frei.jpg&f=1&nofb=1

"ARBEIT MACHT FREI" (η εργασία μας ελευθερώνει)

Τα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης-κοσμοπόλεις του ΑΚΡΑΙΑ ΔΑΙΜΟΝΙΚΟΥ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ "δυτικού πολιτισμού" αλλάξαν "μότο"....

Και μην ξεχνάτε:

- ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ....
- ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ "ΑΣΦΑΛΕΙΣ"...

Ανώνυμος είπε...

Χμμμ αν δεν κανω λαθος η Μελβουρνη δεν ειναι η 3η μεγαλυτερη ελληνικη πολη σε πληθυσμο; Αρα ποιοι μ@λ@κες εξελεξαν σταλινοφασιστα δημαρχο;
ΥΓ: Του DNA φυγειν αδυνατο