Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Το Twitter επιτρέπει μαρξιστικό hashtag που ζητάει το κάψιμο ιερέων στην Ισπανία

Ένα hashtag που καλεί να κάψουν ζωντανούς τους καθολικούς ιερείς, το οποίο ξεκίνησαν αρκετοί μαρξιστικοί λογαριασμοί, δεν έχει καταργηθεί από το Twitter παρά τις πολλές καταγγελίες.

Το Twitter, το οποίο έχει λογοκρίνει αναρτήσεις που περιέχουν βίντεο με χριστιανική λατρεία για φερόμενη παραβίαση των κανόνων του, δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια για την κατάργηση του hashtag που στα ισπανικά λέει, #FuegoAlClero, που σημαίνει «φωτιά στον κλήρο», παρά την πολιτική του που λέει ότι οι χρήστες δεν μπορούν να «απειλούν με βία εναντίον ενός ατόμου ή μιας ομάδας ανθρώπων».

Το hashtag ξεκίνησε από φιλο-μαρξιστικές ομάδες για την υποστήριξη ενός νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος της Ισπανίας, που δίνει τον έλεγχο των θρησκευτικών ιδρυμάτων στα δημόσια σχολεία στο κράτος, απειλώντας την επιβίωση των καθολικών σχολείων, σύμφωνα με τον Crux.

Χιλιάδες χρήστες έχουν παραπονεθεί ότι το hashtag διεγείρει το μίσος και παραβιάζει τους κανόνες της εταιρείας κατά της «βίας, της παρενόχλησης και άλλων παρόμοιων τύπων συμπεριφοράς», αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Το hashtag συνοδεύεται με εκκλήσεις για καύση εκκλησιών, με ένα post να υπογράφεται από τις «κόρες των μαγισσών που δεν μπόρεσες να κάψεις» που λέει: «η μόνη εκκλησία που φωτίζει είναι αυτή που καίγεται».

Το νομοσχέδιο για την εκπαίδευση, το οποίο αναμένεται να γίνει νόμος παρά την ισχυρή αντίδραση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων γονέων και εκπαιδευτικών, ονομάζεται «Νόμος Celaa», που πήρε το όνομά του από την υπουργό Παιδείας της σοσιαλιστικής κυβέρνησης, Isabel Celaa.

«Εκτός από την επίδρασή του στη θρησκευτική εκπαίδευση, ο προτεινόμενος νόμος ζητά επίσης το κλείσιμο ειδικών σχολείων που εξυπηρετούν παιδιά με σωματική ή ψυχική αναπηρία προκειμένου να τα “ενσωματώσουν” στα σχολεία που εξυπηρετούν τον γενικό πληθυσμό, παρά την έντονη αντίθεση εμπειρογνωμόνων και γονέων των παιδιών με ειδικές ανάγκες», αναφέρει η ιστοσελίδα Crux.

 Τον Ιούνιο, λογοκρίθηκαν από το Twitter και το Instagram βίντεο του Αμερικανού χριστιανού τραγουδοποιού Sean Feucht, ενώ καταργήθηκε ο λογαριασμός ενός ποιμένα, επειδή έκανε χρήση στίχων της Βίβλου.

Στην Ισπανία την περασμένη Κυριακή, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι σε διάφορα μέρη της χώρας διαδήλωσαν εναντίον του νόμου Celaa, ο οποίος θα επιτρέπει επίσης στα σχολεία να διδάσκουν σεξουαλική εκπαίδευση και τη «ποικιλομορφία» του σεξ σε παιδιά ηλικίας 6 ετών.

Περιορίζει επίσης τη χρηματοδότηση δημόσιων-ιδιωτικών σχολείων, τα οποία διευθύνονται κυρίως από την Καθολική Εκκλησία.

«Θέλω να έχω την ελευθερία να επιλέξω», δήλωσε η Ρόζα, δασκάλα και μητέρα δύο παιδιών στη Μαδρίτη. «Δεν μπορώ να σκεφτώ ένα καλύτερο σχέδιο για αυτήν την Κυριακή από το να είμαι εδώ για να διαδηλώσω για κάτι τόσο σημαντικό όσο είναι η ελευθερία των παιδιών μας».

 ΚΟ / από εδώ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα μηνύματα είναι σαφή, η συμπεριφορά των πολιτών είναι αντιφατική. Εγ' όσον είναι τόσα ευδιάκριτος κι επιλεκτικός ο αποκλεισμός και η ανοχή σε αυτές τις πλατφόρμες χειραγώγησης, ας αποχωρήσουν όλοι οι λογικοί άνθρωποι και ας επιλέξουν ένα άλλον τρόπο επικοινωνίας, με λιγότερο εγωκεντρικό χαρακτήρα. ΄Ολα αυτά τα μέσα, εδράζουν στην ματαιοδοξία του χρήστη, να αποκτήσει θαυμαστές προς αναγνώριση. Ομαδική έξοδος!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ....ΤΟ ΕΥΜΕΓΕΘΕΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ, μειώνει την εμφανισημότητα του τίτλου στο twiter ενω δεν εμφανίζεται καν η φωτογραφία...δηλαδή ολα οσα ανεβαζουμε, ανεβαινουν μισα. Αν μπορείτε διορθώστε το, αν δεν μπορείτε στείλτε μήνυμα στο zkm5@hotmail.com Θα προσπαθησουμε να σας φερουμε σε επαφη με καποιον δικο μας τεχνικό.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως στα κομμουνιστικά καθεστώτα έκαναν ακριβώς τα ίδια;;;

Και έχεις και κάτι @ουτα@ες που το παίζουν κυριολεκτικά και μεταφορικά , ηθικολόγες πατριώτισσες αντιχρυσαυγίτισες , να μας ζαλίζουν νυχθημερόν πως έχουμε ακροδεξιές φασιστικές ναζιστικές κυβερνήσεις στην Ευρώπη!

Ανώνυμος είπε...

Καιρός είναι να τελειώνουμε με τη σχέση εκκλησίας κράτους. Ο καθένας μπορείς πιστεύει ότι θέλει μάλιστα έχω φίλους χριστιανούς αλλά τι να κάνουν προπαγάνδα σε ανήλικα παραπάει. Μπράβο στην ισπανική κυβέρνηση