Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

Στο πάρτυ της Αντινόησης

Της Ξένιας Πολίτη

...δεν μας αφήνουν να πάρουμε ανάσα, κυριολεκτικά αλλά κυρίως, μεταφορικά... Χορεύουμε σε όλους τους χαβάδες μιας ενισχυμένης Πολιτικής Ορθότητας του Παραλόγου, σαν μοιραίοι μασκοφόροι, ξεπατικώνοντας κι εξασκώντας διαρκώς νέες φιγούρες τρόπου ζωής, μιας παρά φύσιν, φαιδρότητας. Η Αντι-νόηση* εδώ, ως διαστροφή της Έννοιας, της ίδιας της αλήθειας, η στρέβλωση των γεγονότων κι επομένως της πραγματικότητας, δρέπει καρπό.

Κι εξηγούμαι, γιατί αυτό, βρίθει πραγματικά διεξοδικού ενδιαφέροντος, αφού συχνότατα πλέον, ερχόμαστε αντιμέτωποι με παραφουσκωμένους κι αλαζόνες νόες, διαφόρων ιδρυμάτων που μια τελική «ιδρυματοποίησή τους», θα ήταν ίσως, η σωτήρια λύση για την ανθρωπότητα. Νόες ημιπαραφρόνων ενορχηστρώνουν αυταρχικά και δόλια λοιπόν, τον μετασχηματισμό του ανθρώπινου είδους και την ισοπέδωση της καθημερινότητάς μας· μα πόσο χαρούμενα δοσμένα!

Ο λόγος γίνεται καταρχάς, για την Μεγάλη Επανεκκίνηση (The Great Reset) , που συνέλαβε από το 2016, η διάνοια του προφέσορα, Klaus Schwab, , ιδρυτή του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF), γνωστού και ως Νταβός, έχοντας γράψει τότε, την 4η Βιομηχανική Επανάσταση .


Το περίφημο, Great Reset λοιπόν, αποδόθηκε κι αυτό, σε βιβλίο το 2020, να στολίζει... με νόημα, τα γραφεία των απανταχού γκλομπαλιστών-πολιτικάντιδων όπως και κάτι ουτιδανών δικτατορίσκων που ό,τι τους λένε, το κάνουν.

Είναι γνωστό από χρόνια πλέον, ότι στο Νταβός, μία μη εκλεγμένη τεχνοκρατική ελίτ, αποφασίζει: Κάτι δισεκατομμυριούχοι που έχουν βουτήξει προηγουμένως το κεφάλι τους στις δεξαμενές σκέψης (think tanks) των δικών τους μαγαζιών, εξηγούν το μελλοντικό όνειρο σε κάτι εκατομμυριούχους που διψούν για ...φουτουριστική** γνώση, για το πώς θα πρέπει να ζούμε δηλαδή εσύ, εγώ, και κάθε απλός άνθρωπος, σύμφωνα με μία νέα βιωσιμότητα (new sustainability). Αυτή η νέα βιωσιμότητα, αφορά τώρα, όλη την ανθρωπότητα (πώς άλλοτε αφορούσε ένα κρατικό χρέος..; ) κι ετούτη η ανθρωπιστική κατακρήμνιση, συνδέεται με άλλες τέτοιες επιχρυσωμένες λέξεις-κλειδιά, εξίσου ασαφών εννοιών, όπως ο happytalism.












Είναι η μίξη μεταμοντέρνου κομμουνιστο-καπιταλισμού, με μια γενναία δόση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης (...) για έναν κόσμο καταπράσινο, ιδανικά πλασμένο, και σχεδιασμένο από τον ίδιον τον ΟΗΕ.


Εδώ βλέπουμε πόσο... εύθυμος, γίνεται ο Καπιταλισμός μας, αφού τον συνδράμουν τα παραπάνω «ευαγή» ιδρύματα κι οι «φιλανθρωπικοί» οργανισμοί, ως συγκοινωνούντα δοχεία. Το ''happy'' του, όπως κάθε τι μεταλλαγμένο, συνίσταται βέβαια, στα ενσωματωμένα γονίδια ισχυρών κομμουνιστικών εκλάμψεων μέσα στο «σώμα του», για μια σίγουρη ισοπέδωση των ελευθεριών των ατόμων που θα «επαναστατούν πράσινα, ηθικά και παγκόσμια»... Όπως έχουμε τονίσει όμως και σε άλλα άρθρα, που αφορούν την Αντινόηση, οι έννοιες των λέξεων, εσκεμμένα μεταποιούνται, μέχρι η σκέψη των ανθρώπων να χυλοποιηθεί εντελώς, και να εξουδετερωθεί. Επομένως, η επανάσταση ξαναμαθαίνεται, (δείτε το στην ιστοσελίδα του), ως: «η ξαφνική ή ριζική αλλαγή κι ανατροπή μιας κυβέρνησης, από... κάποια άλλη», την ώρα που οι πολίτες ή οι εργάτες (άν υπάρχουν ακόμα) φαντάζομαι, θα τρέχουν την Πρωτομαγιά στα λιβάδια ανέμελοι για να κόψουν μαργαρίτες!

Όλα τα παραπάνω, αφορούν τελικώς, την εφαρμογή ενός οριζόντιου, οικονομικο-νομισματικού, ενεργειακού, διατροφικού, και κοινωνικού μοντέλου, για αλφαδιασμένες κοινωνίες- πόλεις του μέλλοντος... Ενός μέλλοντος κοντινού, (όπως μας λένε), αφού «εξαιτίας» του Covid '19, επισπεύθηκε η Αντζέντα '30 του ΟΗΕ (δηλαδή η Επικαιροποιημένη Ατζέντα '21), γι' αυτό, κι η τόση πρεμούρα.

Πώς;; δεν γνωρίζουμε την Αντζέντα '30 που την ενέκριναν ομόφωνα οι ηγέτες που ψηφίζουμε;;; Ρωτήστε τα παιδιά ή κανένα ανιψάκι σας ( τί άλλο θα σκαρφιστούν οι αθεόφοβοι! ), διότι την έβγαλαν και σε επιτραπέζιο παιχνίδι!!

Φυσικά, όποιος ονειρεύεται την επιστροφή της κανονικότητας, φαντάζει αφελής: ο «πολύς» Σουάμπ του Great Reset, έχει θρονιαστεί δίπλα στον Γκέητς μαζί με αυτούς που προηγήθηκαν και που θ' ακολουθήσουν, προκειμένου να μας «επαναφέρουν» στην κανονικότητα που εκείνοι απεργάζονται. Έτσι για παράδειγμα, οι επαναλαμβανόμενοι εγκλεισμοί κατ' οίκον, με αποτέλεσμα την οικονομική κατάρρευση και τον επερχόμενο λιμό που «προέβλεψε» ο Σόρος απ΄ το 2015 ότι θα την ακολουθήσει αναπόδραστα, συμβαίνουν προς επαναχάραξη του τρόπου ζωής μας γιατί βοηθούν το περιβάλλον... Και μας προτρέπουν να τους συνεχίσουμε.

Άρα η κάθε νέα κανονικότητα, θα είναι η συνέπεια επαναλαμβανομένων και προκαλούμενων «Κρίσεων» από το σύστημα, οι οποίες καταλήγουν σε εκείνη που έχουν αποφασίσει για τον κόσμο μας.

Στο πλαίσιο ενός προσχεδιασμένουυ - συνήθως- προβλήματος ως «Κρίση» και της ήδη προκατασκευασμένης λύσης που προτείνεται κι εφαρμόζεται όπως θυμόμαστε,

- μ' ένα Μνημόνιο Κατοχής της Ελληνικής Πολιτείας για την «Κρίση του Χρέους», (2010-)

- με την παρακολούθηση της ιδιωτικής μας ζωής εξαιτίας της «Κρίσης της Τρομοκρατίας» (2001-)

- με την «Μεταναστευτική Κρίση» (2015- ) από πολέμους και την Κλιματική Αλλαγή για τα οποία ευθύνονται παραδόξως, πάντα οι ίδιοι, αλλά κατηγορούν εμάς..., φτάνουμε στην παροντική,

- «Κρίση της Πανδημίας» (2019-) όπου, οι νέοι γκουρού της επιστήμης μεγαλογιατροί-παράγοντες, γενετιστές, και οι διάφοροι ιδεοληπτικοί τεχνοκράτες (όπως έκαναν επί Μνημονίου για παράδειγμα οι οικονομολόγοι, οι οικονομέτρες κι οι τραπεζίτες), μέσω πάντα, της πολιτικής επιβολής, και της αδιάλειπτης προπαγάνδας, μας απαγορεύουν, να εκστομίζουμε, να ρωτάμε, και να συμβαδίζουμε (με) μία κοινή λογική υγιεινής και προστασίας.


Έτσι, ακολουθούμε ακούσια τις εντολές τους και σιωπηρά συναινούμε σε κάθε αντισυνταγματικό μέτρο για το οποίο μας πειθαναγκάζουν, στη φτωχοποίηση, και στην άρση των ανθρώπινων ελευθεριών ακόμα και στον πιο σκληρό πυρήνα της ανθρώπινης υπόστασης, με αποτέλεσμα -ποιός θα το φανταζότανε έναν χρόνο πριν; - την κατοικιδιοποίησή μας...




«η πρωτοβουλία The Great Reset έχει ένα φιλόδοξο σύνολο διαστάσεων για την οικοδόμηση ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου που τιμά την αξιοπρέπεια κάθε ανθρώπου».


Θα εννοούν μάλλον την αξιοπρέπεια που απαγορεύεται να πλησιάσει τον συνάνθρωπο, ν' αγκαλιάσει τον αγαπημένο, να κινηθεί ελεύθερα, κι εντέλει, κατόπιν αδείας, προαυλίζεται...

Αλήθεια, φανταζόμαστε πως είναι μια έκτακτη συνθήκη;

Η ἕξις δευτέρα φύσις, έγραφε ο Αριστοτέλης στα «Ηθικά Νικομάχεια», κι ο κύριος Schwab με την παρέα του, μας γλυκοχαιρετάει...

*Αντινόηση. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η έξοχη μεταφορά, αυτής της έννοιας, στην Ομήρου Οδύσσεια, όπου καθόλου τυχαία , ο πρώτος μνηστήρας που σκοτώνει ο Οδυσσέας, πριν ανακτήσει τον θρόνο του (εξουσία), είναι ο Αντίνοος. Ένας απλός αποσυμβολισμός, συναντάται σε αυτό το άρθρο

**Φουτουριστές: Εδώ, αναμορφωτές του μέλλοντος, μελλοντολόγοι. Φουτουρισμός.

Photo by Chris Duggan / Courtesy of the Mahaiwe
Από εδώ

5 σχόλια:

konion είπε...

Σχεδίων τόσο μακροπνόων... ἡ ἱστορία βρίθει. Ὑφίσταται μία πραγματικότητα καὶ πᾶσα ἀπόκληση ἰσοδυναμεῖ μὲ καταστροφή.

Ὁ λεγόμενος Δυτικὀς πολιτισμὸς βρίσκεται σὲ πτῶσι, θὰ δοῦμε διάφορα. Ἡ Εὐρώπη (καὶ οἱ Η.Π.Α.) δέχεται εἰσβολή,καὶ σὲ ἱστορικοὺς χρόνους (π.χ. 50, 100 ἔτη) ἀποκλείεται νὰ ἔχῃ συνεχῶς ἐπιδόματα νὰ ταΐζῃ τὸν εἰσβάλλοντα κόσμο καὶ τότε θὰ δεῖτε τὶς μεγάλες ἐπανεκκινήσεις.

Ανώνυμος είπε...

Για την αντινοηση σας παραπέμπω και στον παρακάτω σύνδεσμο με τους συμβολισμούς των ονομάτων των μνηστήρων στην Οδύσσεια. Ο Οδυσσέας πρώτα έστρεψε το βέλος του προς τον Αντινοο. Τυχαίο; Ας δούμε από που πρέπει να ξεκινήσουμε για να αλλάξουμε την όλη κατάσταση. https://www.athensmagazine.gr/article/weird/30666-poio-einai-to-kryfo-nohma-ths-odysseias-kai-ti-symbolizoyn-oi-mnhsthres-an-apokryptografhsoyme-ta-onomata-toys

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη δεν διαβασα όλο το άρθρο και δεν είδα ότι αναφερθήκατε στην Οδύσσεια.
Όπως πάντα πληρεστατοι

Thales είπε...

Οι δηθεν προφητειες, οι επιστημονικες προβλεψεις, τα φουτουριστικα εργα ιδιως του Hollywood, οπως και το παπαγαλισμα υποπτων και εγκληματικων αποψεων τυπου GREAT RESET ως νομοτελειες, και ανεκκλητα επερχομενα ειναι μια απο τις πιο σημαντικες πολιτικες χειραγωγησης του ανθρωπου!!! Απο αρχαιοτατων χρονων!!! ...Για παραδειγμα ο Αγγλοσαξονικος τυπος (ιδιως) ειναι γεματος απο μαυρες προβλεψεις "τελειως τυχαια" παντα για τους γεωπολιτικους αντιπαλους της Δυσης, για τους εχθρους του ΝΑΤΟ, τους εχθρους της ΝΤΠ, κλπ.Ιδιως οι Αγγλοι ειναι διασημοι για τις δηθεν αθωες βιτριολικης κακοτητας ομως προβλεψεις οπως αυτες που βλεπουμε ας πουμε στον ECONOMIST!! Παλαιοτερα το ιδιο κανανε οι κομμουνιστικες εφημεριδες επι Σοβιετ.Τι λεγανε ολημερις και ολονυχτις???? ΟΠΟΥ ΝΑΝΑΙ ΚΑΤΑΡEΕΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ, ΟΠΟΥ ΝΑΝΑΙ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ Η ΕΟΚ κλπ, κλπ!!! Αυτοεπιβεβαιουμενες προφητειες λεγονται ολα αυτα!!!! Και ειναι ΜΕΘΟΔΟΣ ΜΕΘΟΔΟΣ ΜΕΘΟΔΟΣ ψυχολογικου πολεμου που ωθει τα πραγματα στο σημειο που θελουν οι ψιθυριστες.Διδασκονταν παλια στα Πανεπιστημια και στις Σχολες Πολεμου απ οτι ξερω!!Σημερα δεν πιστευω να διδασκουν κατι τετοιο!! Στηριζεται η μεθοδος αυτη στην ταση του ανθρωπινου μυαλου να βρισκει ετοιμοπαραδοτες λυσεις κλισε σε προβληματα που απαιτουν πολυπλοκη και ορθολογικη σκεψη.Δημιουργειται απο τον κακοβουλο προβατοσχημο λυκο μια ευπεπτη και ευοιωνη συνηθως προσδοκια και αμεσως τα απαιδευτα, αδουλευτα και ραθυμα συνηθως μυαλα των χειραγωγουμενων, την υιοθετουν ακαριαια.Γιατι τις περισσοτερες φορες ειναι και πολυ βολικη. Ανοιγοντας ετσι ασυνειδητα δρομους και πιθανοτητες στην καθημερινη πολιτικη και δραση.Δρομους που φτανουν πολλες φορες στην ΠΡΑΓΜΑΤΩΣΗ της προσδοκιας και στο end of the game!! Ειναι μια αορατη πολιτικη τεχνογνωσια στην κατηγορια της προπαγανδας αλλα και η συνηθεστερη μεθοδος των εξουσιαστων, των παγκοσμιοποιητων και των παρατρεχαμενων τους.Αθελητα πολλοι απο το κοινο που δεν ανηκουν στον αρχικο μικρο πυρηνα των συνωμοτων ακολουθουν την βολικη-ευχαριστη η δυσαρεστη προσδοκια και τις επακολουθες προβολες της στην δραση και στην πολιτικη.Αυτα που δειχνει το HOLLYWOOD ως δηθεν μελλοντολογικα films ειναι ασκησεις μαστευσης της κοινης γνωμης προς απευκταια υποτιθεται ενδεχομενα, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΜΩΣ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΥΣΗ ΤΑ ΥΙΟΘΕΤΕΙ ΩΣ ΠΙΘΑΝΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΑ!!!! Η σχολες τυπου Φραγκφουρτης και Βιεννης(Froyd, Jung, κλπ) ειναι οι θεωρητικοι και οι εισηγητες αυτων των υποδορειων πολιτικων μεθοδων!!! Ειναι η κατ εξοχην πολιτικοι μεθοδοι των προφητων της Παλαιας Διαθηκης αλλα και των ομογαλακτων τους της Νεας Διαθηκης.Οταν ηθελαν να εξουδετερωσουν καποιον η να ακυρωσουν μια πολιτικη αρχιζαν τις προφητειες και τα οραματα κατα των στοχων!!! Μπορουμε να πουμε βασιμα οτι απο εκει ξεκινησε η πολιτικη αυτη τεχνογνωσια. Οπου υπαρχει θεοκρατια και ανορθολογισμος οπου απουσιαζει η Ελληνικη Αντιληψη του μετρου και του λογου εκει ενδημουν οι προφητες και οι ιδεοληψιες που συνηθως ακυρωνουν και αναστελλουν την πολιτικη δραση.Οσοι για παραδειγμα δεν δεχονται το γελοιο αφηγημα του GREAT RESET τιθονται αμεσως στο περιθωριο. Γιαυτο και ο Μητσοτακης εξεπεμψε ΔΟΥΛΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ εχοντας το βιβλιο του SWAMP στο γραφειο του!!!!! Ειμαι δικο σας τους ειπε!!!! Για σας δουλευω!!! Οσοι εχθρευονται ουσιαστικα την Ελλαδα και τον λαο της αν παρατηρησουμε προσεκτικοτερα κανουν συνηθως ακρως χολερικες και δυσοιωνες προβλεψεις για χιλια μυρια ακρως καταστροψικα ενδεχομενα και επελαυνοντα συμβαντα!!!Τα ευοιωνα προβλεπομενα ειναι η σπανια η αμεσως μετα απο μια δυσαναλογη καταστροφη. Οσο πιο μισερες και σκατοψυχες ειναι αυτες οι αναφορες-προσδοκιες τοσο πιο ισχυρη επιθυμια υπαρχει σαυτους για την πραγματωση τους!!Αφρους βγαζουν απο κακια οταν περιγραφουν οτι ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΑΥΤΟ, ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΕΚΕΙΝΟ, ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΤΟ ΑΛΛΟ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Θα πω κάτι άσχετο είχα διαβάσει για τον κουβανο αντιφρονούντα που κυνηγάει το κουβανικό καθεστώς συμφωνά με το άρθρο που ανεβάσατε παλιά το πίστεψα και εγώ έλα που όμως ο τύπος σιτίζεται απο του σορος οργανώσεις είναι κρίμα γιατί σας διαβάζω χρονιά ο αντικομμουνισμο σας άθελα σας σας κάνει να ταυτίζεσται με τα γεράκια των ΗΠΑ και ότι στο θέμα της κουβας ταυτιζεσται με το γνωστοί indymedia είναι πολύ κρίμα σίγουρα το κουβανέζικο καθεστώς εχει εκφυλιστεί άλλα δεν ειναι πλυρως ελεγχόμενο μην ξεχνάμε οτι είναι μια απο της 3 χώρες που δεν υπάρχει τράπεζα των γνωστόν Ροτσλιντ η μονη φωτογραφια που υπαρχει ειναι με τον γνωστό ροκφελερ φιντελ άλλα άμα τα βρήκαν όπως λένε οι κακές γλώσσες γιατί υπάρχει ακομα το φονικό εμπάργκο κατά της Κουβας