Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

ΗΠΑ: Διαθρησκευτική προσευχή υπέρ του Biden, με χριστιανούς, μουσουλμάνους, Σιχ, Κρίσνα, λεσβίες ραβίνους και trans ιερείς να προσεύχονται για μια «πολυφυλετική δημοκρατία» και για την κατάργηση της «αίρεσης της λευκής υπεροχής»

 
Στον Εθνικό Καθεδρικό Ναό της Ουάσινγκτον (ανήκει στην επισκοπική εκκλησία), πραγματοποιήθηκε μια «διαθρησκευτική προσευχή» για να «τιμηθεί» η ορκωμοσία του Joe Biden. Τόσο ο Μπάιντεν όσο και η Καμάλα Χάρις «παρευρέθηκαν» στην εκδήλωση διαδικτυακά, με τις οικογένειές τους, από τον Λευκό Οίκο.

Μετά από μια μακρά ακολουθία μουσικής εκκλησιαστικού οργάνου, η Επισκοπική «επίσκοπος» Mariann Edgar Budde αφαίρεσε τη μάσκα της για να καλωσορίσει τον Μπάιντεν και την Χάρις στην λειτουργία, καθώς και τις οικογένειές τους και «όσους αναζητούν το κοινό καλό των Ηνωμένων Πολιτειών  της Αμερικής». Ακολούθησε μια σύντομη προσευχή, ακολουθούμενη από μια εξαιρετικά στυλιζαρισμένη παράσταση του "The Star-Spangled Banner" που τραγούδησε η Patti LaBelle.

Μέσα από βιντεοκλήσεις εμφανίστηκαν ηγέτες πολυάριθμων θρησκειών, κυρίως χριστιανοί, από τους χώρους λατρείας τους. Ο ελληνορθόδοξος αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδόφορος προσευχήθηκε ο πρόεδρος να μπορέσει να κυβερνήσει με «έντονη αίσθηση δικαιοσύνης, έτσι ώστε όλοι οι Αμερικανοί να μπορούν να έχουν εμπιστοσύνη ότι τα δικαιώματά τους ως πολίτες θα προστατεύονται και θα προστατεύονται πάντα». Πρόσθεσε ότι η νέα κυβέρνηση πρέπει «να διαφυλάξει και να διατηρήσει τη δημοκρατία μας, το Κογκρέσο μας».

Αμέσως μετά, εμφανίστηκε μπροστά από μια μεγάλη σημαία ουράνιου τόξου, η λεσβία Ραβίνος Sharon Kleinbaum η οποία μοιράστηκε μια ανάγνωση από το Δευτερονόμιο, συμπεριλαμβανομένου ενός αποσπάσματος που αναφέρεται στους Ισραηλίτες που καλωσορίζουν τους ξένους. Μια δεύτερη γυναίκα ραβίνος, η Sharon Brous, είπε ότι «εν μέσω της πανδημίας, στη σκιά της βίαιης εξέγερσης, υψώνουμε την αρχαία εβραϊκή υπόσχεση ότι μετά από τη μακρά νύχτα της ταλαιπωρίας, θα έρθει μια λυτρωτική αυγή» πριν προσθέσει ότι «βρισκόμαστε τώρα στο σημείο καμπής μεταξύ αυτής της δακρυσμένης νύχτας και της χαρούμενης νέας ημέρας».

Αναφερόμενη στην κυβέρνηση Biden, η Brous ζήτησε από τον Θεό να δώσει στον αμερικανικό λαό τη δύναμη να «εγκαινιάσει την αυγή μιας νέας Αμερικής: μια πολυφυλετική δημοκρατία με γνώμονα τη δικαιοσύνη». Παρά τις κινήσεις του Μπάιντεν για να ανατρέψει τις πολιτικές υπέρ της ζωής (του αγέννητου) που υιοθέτησε η κυβέρνηση Τραμπ, η Brous αποφάσισε ότι η «νέα Αμερική» θα επιβεβαιώσει «ότι ο καθένας από εμάς αξίζει να ζει με πλήρη αξιοπρέπεια».

Έκλεισε την «προσευχή» της ζητώντας από τους Αμερικανούς να δώσουν προτεραιότητα στη «θεραπεία, προστασία και διατήρηση της γης», καθώς και την κατάργηση της «αίρεσης της λευκής υπεροχής».

Η Καθολική Εκκλησία είχε εκπροσώπηση στην «οικουμενική» εκδήλωση στο πρόσωπο της Αδελφής Carol Keehan από τις Κόρες της Φιλανθρωπίας του Αγίου Βικεντίου του Παύλου. Η  Keehan, η οποία είναι επίσης διευθύνων σύμβουλος της Καθολικής Ένωσης Υγείας, συνοδεύτηκε από μια άλλη καθολική καλόγρια αργότερα στην προσευχή. Η αδελφή Norma Pimentel, διευθύντρια των Καθολικών Φιλανθρωπικών Οργανώσεων της Κοιλάδας του Ρίο Γκράντε, έχει αναγνωριστεί από τον Πάπα Φραγκίσκο για το έργο της σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Ενώ έπαιζε περισσότερη χορωδιακή μουσική, η κάμερα έδειξε τον Μπάιντεν, την Χάρις και τις οικογένειές τους, να παρακολουθούν μασκοφορεμένοι από ένα δωμάτιο του Λευκού Οίκου.

Αμέσως μετά την διακοπή, η πρόεδρος του Μουσουλμανικού Δικτύου Κοινότητας Δρ. Debbie Almontaser έκανε μια ανάγνωση από το Κοράνι: «σ 'αυτόν [ο Αλλάχ] ανήκει το βασίλειο των ουρανών και της γης, και στον Αλλάχ όλα τα πράγματα επιστρέφονται […] πίστεψε στον Αλλάχ και στον αγγελιοφόρο του".  Εννοείται ότι τέτοιες δηλώσεις έρχονται σε αντίθεση με τη διδασκαλία του Ευαγγελίου στο οποίο ο Μπάιντεν υποτίθεται ότι πιστεύει.

Τα κοινά θέματα των προσευχών που ακολούθησαν ήταν υπέρ της «ενότητας», της «συμπόνιας» και της «επούλωσης» και «κατά του ρατσισμού». Επίσης, για τους ανθρώπους που βρίσκονται στο περιθώριο της κοινωνίας, εκείνους με COVID-19, και εκείνους «των οποίων η ζωή είναι στενά συνδεδεμένη με τη δική μας».

Πολλοί χριστιανοί πάστορες μίλησαν στη συνέχεια σε ξένες γλώσσες καθώς έκαναν τις αναφορές τους, συχνά φορώντας «άμφια» με τα χρώματα του ουράνιου τόξου.

Η υπηρεσία προσευχής είχε επίσης έναν άνδρα που ονομαζόταν γυναίκα: ο διευθυντής της πίστης για την Εθνική Ομάδα ΛΟΑΤΚ, «Barbara» Satin. Ο Satin (φώτο στην αρχή) έδωσε μια σύντομη προσευχή για τον στρατό. Δεν είναι σαφές ποια πίστη αντιπροσώπευε. Επιπλέον, υπήρχε μια εμφάνιση από τον «τρανς» ακτιβιστή δικαιωμάτων και ποιμένα της Εκκλησίας της Αριστεράς του Κυρίου (!), Dr. Paula Stone Williams, (φώτο κάτω) ενός άλλου άνδρα που υποτίθεται ότι είναι γυναίκα.

Εμφανίσεις έγιναν και από εκπροσώπους της κοινότητας των Σιχ, οι οποίοι προσεύχονταν ότι «στο όνομα της θεϊκής ενότητας, βρίσκουμε συνεχώς αυξανόμενα υψηλά πνεύματα». Υπήρχαν επίσης εκπρόσωποι των Κρίσνα και των Ναβάχο.

Κάτι που έμοιαζε με κήρυγμα παραδόθηκε από κάποιον μαύρο διαμαρτυρόμενο επίσκοπο και «ακτιβιστή», ονόματι William J. Barber. Μιλώντας για τον προφήτη Ησαΐα και τις συνθήκες στις οποίες έζησε, ο πάστορας είπε ότι, όπως ο Ησαΐας, «κακή ηγεσία, απληστία και αδικία και ψέματα» οδήγησαν τον λαό της Αμερικής σε «προβλήματα και φυλετικές και οικονομικές διαφορές», ενώ απευθύνθηκε στην Harris, μιλώντας για «το πολιτικό και κοινωνικό ρήγμα που προκαλείται από τον ρατσισμό».

Ο Barber ζήτησε από τη νέα κυβέρνηση να «αντιμετωπίσει τις πέντε [sic] αλληλοσυνδεόμενες αδικίες του συστημικού ρατσισμού: φτώχεια, οικολογική καταστροφή, άρνηση υγειονομικής περίθαλψης, πολεμική οικονομία και το ψεύτικο, παραμορφωμένο, αλλοιωμένο αφήγημα του θρησκευτικού εθνικισμού».

Συνολικά, 33 θρησκευτικοί ηγέτες προσευχήθηκαν και υποστήριξαν τον Μπάιντεν και την Χάρις για την ανάληψη των καθηκόντων τους.

 ΚΟ / πηγή

11 σχόλια:

hellenictech είπε...

Ενδεχομένως αυτό που θα πω να φανεί παράξενο αλλά δε μπορώ να αντισταθώ στο πειρασμό. Αναφέρει η ραβίνος σχετικά με τη λυτρωτική αυγή που θα έρθει. Μετά αναφέρεται στα εγκαίνια της αυγής μιας νέας αμερικής. Γιατί τόση εμμονή με τη λέξη αυγή; Ο αυγερινός λοιπόν, το "αστέρι της αυγής" δεν είναι παρά ο πλανήτης Αφροδίτη ο οποίος ονομαζόταν από τον Πλάτωνα ως εωσφόρος (αυτός που φέρνει το φως). Πράγματι πριν τον ήλιο εμφανίζεται λαμπερός ο αυγερινός και μετά το σβήσιμό του εμφανίζεται ο ήλιος. Λόγω του πλανήτη εωσφόρου λοιπόν ο διάβολος ονομάζεται πολλές φορές και "ο γιος του πρωϊνού". Μήπως λοιπόν ζούμε λίγο πριν τη σκοτεινή νύχτα όπου όταν βγει ο αυγερινός το όνειρο των αριστερών για έναν κόσμο χωρίς φυλές και έθνη θα πραγματωθεί; Να θυμίσω και η επιλογή του ονόματος της αριστερής εφημερίδας "Αυγή" μπορεί και να μην είναι τυχαία.

Σύμφωνα με έναν θρύλο , οι ναϊτες ιππότες ανακάλυψαν την Αμερική όταν τους οδήγησε εκεί ένα αστέρι που ονομαζόταν στα χαλδαϊκά: "Μέρικα". Αυτό δεν είναι παρά ο πλανήτης Αφροδίτη. Με τη προσθήκη του άρθρου "la" (οι πιο πολλοί ναϊτες ήταν Γάλλοι) έχουμε την ονομασία "λαμερικα" από την οποία μπορέι να πήρε και το όνομά της η Αμερική. Αυτή η θεωρία το πιθανότερο είναι να μην ισχύει. Ακόμα όμως και έτσι, όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά.

Α.Κ. είπε...

Διαβάζεις το άρθρο και δεν ξέρεις για ποιο να πρωτοκλαψεις: για τον απόλυτο σχετικισμό, για την τρικυμία εν κρανιω όλων αυτών, για την πολιτική εκμετάλλευση των θρησκειών και της Ορθοδοξίας που επιτρέπουν, για τον αχταρμα αντιφατικών μηνυμάτων που εκπέμπονται, για την ισοκυρια όλων με όλους που υπονοείται, για.... Κάπως έτσι θα ήταν η Ρώμη πριν να χτυπήσουν την πόρτα οι Γότθοι. Θλίψη

Ανώνυμος είπε...

Που τα ξετρυπώνεις τέτοια άρθρα ;!
Τάσος.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ θα ήθελα την παραπομπή...επειγόντως !

haghios είπε...

Η μεγάλη πόρνη, η Βαβυλώνα, συστήθηκε ήδη. Όσοι γνωρίζουν την Αγία Γραφή και την Αποκάλυψη γνωρίζουν τι θα ακολουθήσει.

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύω ότι θα ζήσουμε φοβερά πράγματα

Ανώνυμος είπε...

https://tablet-mag-images.b-cdn.net/production/398e12181fbe93be01071da42602cf533c7285f7-1744x1506.png?w=1200&q=70&auto=format&dpr=1

Aυτο γιατι δεν το εβγαλες μια που μιλαμε για μπαιντεν

ikonsgr είπε...

"αίρεσης της λευκής υπεροχής...."
Όντως, ΤΕΡΑΣΤΙΑ.... "ΥΠΕΡΟΧΗ", ΣΕ ΒΛΑΚΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΙΛΙΑ!
Πως καταντήσαμε έτσι Χριστέ μου;.....

Ο χειρότερος είπε...

Αυτός ο Ελπιδοφόρος, σκέτη απελπισία. Οι άλλοι, ούτε για κλάματα

Elias Έλλην. είπε...

33 θρησκευτικοι ηγέτες παρευρέθησαν, καθόλου τυχαίος ο αριθμός....μασωνισμο μου μυρίζει.τα όντα αυτά, γιατί περί όντων πρόκειται είναι άκρως επικίνδυνα για το μέλλον της ανθρωπότητας. Πλασάρουν ενα γαλήνιο και ανθρωπιστικό προφίλ ενώ στην ουσία θέλουν να βυθίσουν την ανθρωπότητα στην ανωμαλία.

Ανώνυμος είπε...

Η λεσβία αυτή ''ραββίνος'' ανήκει σε εβραική αίρεση.Ο Ορθόδοξος Ιουδαισμός δεν δέχεται ούτε την ομοφυλοφιλία ούτε τις γυναίκες ραββίνους.Αλλα δεν κάλεσαν ορθόδοξος ραββίνο στην εκδήλωση.Κάλεσαν μόνο τους κλοουνς της πολιτιστικής παγκοσμιοποίησης(και τον Ελπιδοφόρο φυσικά).