Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

ΓΑΛΛΙΑ: Φεμινίστρια καθηγήτρια αποκαλούσε «φασίστες» όσους έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου για το ισλάμ. Τώρα θέλει να παρατήσει την δουλειά της γιατί δέχεται απειλές θανάτου από ισλαμιστές

Τον Μάιο του 2010, σε μια ζωντανή συζήτηση στο κανάλι του Daniel Schneidermann, παρευρέθηκαν η Βελγίδα φεμινίστρια και οπαδός του κοσμικού χαρακτήρα του κράτους, Nadia Geerts, η λεγόμενη «βελγίδα Caroline Fourest» (Γαλλίδα φεμινίστρια συγγραφέας), ο πρόεδρος του Union des Familles Laïques, Bernard Teper και συντάκτες της συντηρητικής (ή για άλλους "ακροδεξιάς") ιστοσελίδας Riposte Laïque (RL), εκείνης της εποχής Pierre Cassen και Anne Zelenski.

Η Nadia Geerts και ο Bernard Teper, κλειδωμένοι στο δόγμα τους, επέκριναν την RL για την άρνησή της να διαφοροποιήσει το Ισλάμ από τον Ισλαμισμό, για τη σύνδεση της ανόδου της ισλαμοποίησης των ευρωπαϊκών κρατών με τη μετανάστευση και για την καταπολέμηση της εισβολής θρησκευτικών συμβόλων, ιδίως του πέπλου και της μπούρκας, σε δημόσιους χώρους. Και φυσικά, τους αποκάλεσαν «ακροδεξιούς»!

Σύμφωνα με αυτούς, το Ισλάμ δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα και οι συνομιλητές τους επιδίδονταν σε «ακροδεξιό παραλήρημα». Δέκα χρόνια αργότερα, τα γεγονότα, δυστυχώς, απέδειξαν ότι είχαν δίκιο, καθώς σε Γαλλία και Βέλγιο, οι επιθέσεις ισλαμιστών έχουν πολλαπλασιαστεί και ο αριθμός των μουσουλμάνων σε αυτές τις δύο χώρες έχει εκραγεί.

Και φυσικά, σε αυτό το πλαίσιο, η Nadia Geerts, καθηγήτρια φιλοσοφίας, απειλείται με θάνατο και απειλεί να εγκαταλείψει τη διδασκαλία.

Το πρόσφατο άρθρο από κάτω της βελγικής Le Vif / L'Express, αναρωτιέται "Ποια είναι η χώρα όπου απειλείται μια γυναίκα που υπερασπίζεται τη δημοκρατία;"

Λέει: Η Βελγίδα καθηγήτρια Nadia Geerts, παρενοχλείται επειδή έδειξε την υποστήριξή της στον Samuel Paty, τον 47χρονο δάσκαλο που τον αποκεφάλισε στις 16 Οκτωβρίου 2020 ισλαμιστής Τσετσενικής καταγωγής και επειδή εκφράζει την αγανάκτησή της για την άδεια να φοριέται το ισλαμικό πέπλο στην δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση.

"Πριν από τρεις μήνες και λίγες μέρες, ήμουν ακόμα ευτυχισμένη καθηγήτρια, έγραψε η Nadia Geerts στο blog της πριν από λίγες μέρες. ... Σήμερα, απλά δεν βλέπω να συνεχίζω..", γράφει στο blog της η Geerts.

ΚΟ / πηγή

5 σχόλια:

Χάρης είπε...

Παράξενο, γιατί γενικώς υπάρχει -ακόμα- ένας παράξενος εναγκαλισμός του νεοφεμινισμού με το Ισλάμ.
Σε γνωστό ελληνόφωνο blog ριζοσπατικών φεμινιστριών, ρώτησα την συντάκτρια να μου εξηγήσει αυτήν την σχιζοφρενική συμπεριφορά, και η απάντηση που πήρα μαζί με πολλά μπινελίκια είναι (πάνω - κάτω )πως προτιμά τον... εξωτικό Ισλαμιστή απο τον λευκό-Χριστιανό-άντρα.
Anyway, η αλήθεια είναι εκεί πλέον.

Ανώνυμος είπε...

https://www.reader.gr/news/diethni/351148/istoriki-apofasi-sholeia-katargoyn-onomata-opos-oyasingkton-kai-likoln-gia-na

Ανώνυμος είπε...

καλα να παθει

Ανώνυμος είπε...

Karma.... αααααχχχ!

elias monarchist είπε...

1982
ΑΘΗΝΑ δυτικά προάστια ΒΑΣΙΛΟΦΡΩΝ συντηρητικος
σαν αγόρι είναι κουρεμενη
δεν έχω λόγια
οι φαντασιώσεις της με τους άραβες θα πραγματοποιηθούν

φτυσε μας κυρά μου
εμάς τους λευκούς

θα βρούμε ινδη και ασιατισα γυναίκα
όλα καλά