Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

Μ. Βρετανία: Να πάψουν οι μαθητές να αποκαλούν τους δασκάλους «κύριο και κυρία»

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Βρετανοί δάσκαλοι ενημερώθηκαν ότι οι μαθητές δεν πρέπει να τους αναφέρουν ως «Κύριο και Κυρία» σε μια εκπαιδευτική συνεδρία που διοργάνωσε η Εθνική Ένωση Εκπαίδευσης (National Education Union).

Προκειμένου να προωθηθεί ένα “gender-free(ουδέτερο φύλου) μοντέλο εκπαίδευσης, η διευθύνουσα σύμβουλος της «φιλανθρωπικής» οργάνωσης “Educate & Celebrate”, Δρ Elly Barnes είπε στους εκπαιδευτικούς σε μια διάλεξη με τίτλο «Getting the Language Right for 2022» (κάτι σαν "πως να μιλάτε σωστά το 2022") ότι οι μαθητές πρέπει να χρησιμοποιούν ουδέτερους ως προς το φύλο όρους, όπως “teacher” όταν βρίσκονται στην τάξη, αντί για τις παραδοσιακές τιμές ‘Mr’ και ‘Mrs’.

Το διαδικτυακό σεμινάριο διάρκειας 90 λεπτών από την Μπαρνς, αντίγραφο του οποίου έλαβε η The Telegraph, συνέχισε να υποστηρίζει ότι οι τάξεις πρέπει να εγκαταλείψουν άλλους όρους που σχετίζονται με το φύλο, όπως «αγόρια», «κορίτσια», «γιος» και «μητέρα» , υπέρ εναλλακτικών λύσεων όπως «μαθητές», «παιδί» και «γονέας».

         

Κατά τη διάρκεια της διάλεξης — η οποία οργανώθηκε και χρηματοδοτήθηκε από την Εθνική Εκπαιδευτική Ένωση (NEU) — η Μπαρνς (φώτο) εισήγαγε έναν «κώδικα συμπεριφοράς» που θα εισαχθεί στην αρχή του τριμήνου και είπε ότι όσοι διαφωνούν με την ακροαριστερή ατζέντα θα πρέπει να αποκλειστούν από το σχολείο.

Είπε επίσης ότι τα σχολεία πρέπει να εισαγάγουν στολές «χωρίς φύλο», λέγοντας: «Μην λέτε ότι υπάρχει στολή για αγόρι ή για κορίτσι».

Ο ιστότοπος της οργάνωσης υπερηφανεύεται ότι «χιλιάδες παιδικοί σταθμοί, δημοτικά σχολεία, σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κολέγια και επιχειρήσεις» έχουν εγγραφεί στο «βραβείο υπερηφάνειας για την ισότητα, τη διαφορετικότητα και την ένταξη» (“pride in equity, diversity and inclusion award”).

Σύμφωνα με την Telegraph, η οργάνωση είχε προηγουμένως χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο Παιδείας και έχει εξασφαλίσει κρατικές συμβάσεις.

Μία από τους εκπαιδευτικούς που παρακολούθησε το διαδικτυακό σεμινάριο επέκρινε την Εθνική Εκπαιδευτική Ένωση (NEU) για τη χρηματοδότηση της διάλεξης από την ακροαριστερή ομάδα.

«Ήταν προπαγάνδα για τρανς ακτιβιστές και εντελώς ενάντια στις οδηγίες του Υπουργείου, αλλά το παρουσίαζαν ως γεγονός», αναφέρει η εκπαιδευτικός, που θέλει να μείνει ανώνυμη, υπό τον φόβο των επιπτώσεων που θα έχει στην δουλειά της.

«Προσπαθούν να μας διαγράψουν αφαιρώντας τη γλώσσα μας, λέγοντας ότι πρέπει να αποφεύγουμε λέξεις όπως η μητέρα, και μάλιστα τους πληρώνουμε γι' αυτό», είπε.

Η NEU έχει δεχθεί στο παρελθόν επικρίσεις για την προώθηση της αριστερής ιδεολογίας γύρω από τη φυλή. Πέρυσι, για παράδειγμα, το συνδικάτο των 450.000 μελών κάλεσε τους δασκάλους να υποβληθούν σε «εκπαίδευση ακτιβιστών» για να καταπολεμήσουν τα υποτιθέμενα δεινά της «λευκότητας» και της «αποικιοκρατίας» στα βρετανικά σχολεία.

Η Ένωση έχει επίσης κατηγορηθεί για διάδοση σοβιετικού τύπου «κατήχησης» αφού αποκαλύφθηκε ότι η NEU είχε ζητήσει να διδαχθούν τα νήπια για το υποτιθέμενο «λευκό προνόμιο» τους (“white privilege”).

ΚΟ / πηγή

5 σχόλια:

ikonsgr είπε...

«βραβείο υπερηφάνειας για την ισότητα, τη διαφορετικότητα και την ένταξη»
Μετάφραση από την "ανάποδη διάλεκτο" της πολιτικής ορθότητας:
«βραβείο υπερηφάνειας για την ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ,ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ και την ένταξη στην ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ»
Τελικά, απ'οτι φαίνεται, πρέπει όντως να ζούμε τα ΕΣΧΑΤΑ χρόνια....
Τέτοια διαστροφή, τέτοιος παραλογισμός, τέτοιος αντινομισμός της φύσης, της αλήθειας, του δικαίου, ΔΕΝ εχει ξανακαταγραφεί στην ιστορία!
Και ΕΜΕΙΣ,ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;

Π.Π. είπε...

Στην Ελλαδα, οι μαθητες καλουνται να αποκαλουν τους δασκαλους:
- Ρε, συ
- Ψιτ, εσυ
- Συντροφε
- Ρε μαλ@@@κα.
Την τελευται προσφωνηση μπορουν να την εμπλουτιζουν και με το "αντε και @@@@@".

ΥΓ. Για τους Εγγλεζους δασκαλους, δεν γνωριζω, αλλά για τους ημεδαπους, στην συντριπτικη πλειοψηφια τους ο γραφων πιστευει οτι, τους αξιζουν απολυτα αυτες οι προσφωνησεις.

(Ενας που πηγε στο σχολειο την εποχη που ηταν σχολειο και οι διδασκοντες ηταν πραγματικοι διδασκαλοι).

Ανώνυμος είπε...

Ειτε τους αρεσει, ειτε οχι, τα φυλα ειναι ΔΥΟ. Αντρας και γυναικα. Καθε παιδι που γεννιεται ειναι ειτε αγορι, ειτε κοριτσι. Δεν υπαρχει τριτο, τεταρτο και πεμπτο φυλο. Απο κει και περα οτιδηποτε αλλο λεγεται ειναι ο απολυτος παραλογισμος. Τρελαινεται ανθρωπος, πραγματικα. Αν δεν καταλαβαινει κανεις το αυτονοητο, το φυσικο, το φυσιολογικο και το οφθαλμοφανες και ισοπεδωνει τα παντα στον βωμο αυτου του καινουργιου φρουτου που λεγεται πολιτικη ορθοτητα, τοτε ειναι για δεσιμο. Και λυπαμαι πολυ που φτασαμε στο σημειο ο καθε τρελος και το συναφι του να κυβερνουν ολη την ανθρωποτητα.
Συγχαρητηρια και στον ikonsgr για το ευστοχο και πληρεστατο σχολιο του.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως σας κλέβουν;; https://ellinikiafipnisis.blogspot.com/2022/02/Modelo-ekpaideysis-xoris-fylo-prowtheitai-sta-sxoleia-tis-vretanias-oi-mathites-prepei-na-stamatisoun-na-apokaloun-tous-daskalous-kyrios-kai-kyria.html

Ανώνυμος είπε...

Εδω φοράμε φούστα τα αγόρια