Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022

Γερμανίδα νομπελίστρια βιολόγος: Πολλά φύλα; Αυτό είναι ανοησία!


Γιατί υπάρχουν μόνο δύο φύλα - ακόμα κι αν υπάρχει ένα ευρύ πολιτισμικό και ορμονικό εύρος εντός των βιολογικών φύλων. Και γιατί ο queer επίτροπος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης πρέπει να το ξέρει αυτό. Μια συζήτηση με τη βιολόγο και βραβευμένη με Νόμπελ Christiane Nüsslein-Volhard για την τρανς ιδεολογία, τους αφελείς πράκτορές της και γιατί θεωρεί «τρέλα» τον σχεδιαζόμενο (γερμανικό) νόμο αυτοδιάθεσης. – Παρακάτω η συνέντευξη για το γερμανικό περιοδικό ΕΜΜΑ / ΚΟ

Κυρία καθηγήτρια Nüsslein-Volhard, ο queer επίτροπος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, Sven Lehmann, ισχυρίζεται: Το να πιστεύει κανείς ότι υπάρχουν δύο φύλα είναι αντιεπιστημονικό. Υπάρχουν πολλά φύλα .

[ΚΟ: Ο Sven Lehmann βουλευτής με το κόμμα των Πρασίνων και ομοφυλόφιλος, είναι ο Επίτροπος της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης για την Αποδοχή της Σεξουαλικής Διαφορετικότητας και της Διαφορετικότητας των Φύλων (γνωστός με το παρατσούκλι «Queer Επίτροπος») στην κυβέρνηση συνασπισμού του Καγκελάριου Όλαφ Σολτς από το 2021]

                                 

Αυτό είναι αντιεπιστημονικό! Ίσως ο κ. Lehmann έχασε το βασικό μάθημα στη βιολογία.

Τότε, ας το καλύψουμε αυτό.

Εντάξει. Όλα τα θηλαστικά έχουν δύο φύλα και ο άνθρωπος είναι θηλαστικό. Υπάρχει το ένα φύλο που παράγει τα ωάρια, έχει δύο χρωμοσώματα Χ. Αυτό λέγεται θηλυκό. Και υπάρχει το άλλο που κάνει το σπέρμα, έχει ένα Χ και ένα Υ χρωμόσωμα. Αυτό λέγεται αρσενικό. Και όταν ένα ωάριο συγχωνεύεται με ένα σπέρμα, γεννιέται ένα νέο ον.

Παραδείγματα από τον κόσμο των ζώων είναι πάντα δημοφιλή, με σκοπό να αποδείξουν την ύπαρξη πολλών φύλων. Τι γίνεται λοιπόν με τα σαλιγκάρια, για παράδειγμα;

Αυτά είναι ερμαφρόδιτα. Έχουν και τα δύο: σπέρμα και ωάρια. Έτσι μπορούν να γονιμοποιήσουν τον εαυτό τους. Ωστόσο, συνήθως ζευγαρώνουν με άλλο σαλιγκάρι. Γιατί όταν ζευγαρώνει με τον εαυτό του, οι απόγονοι είναι απολύτως ισότιμοι κληρονομικοί. Ωστόσο, εάν δύο διαφορετικοί οργανισμοί αναμειγνύουν το γονιδίωμά τους, υπάρχει μεγαλύτερο εύρος παραλλαγών και οι απόγονοι είναι συνήθως πιο βιώσιμοι. Γι' αυτό η αρχή αυτή έχει επικρατήσει στη φύση. Το γεγονός ότι υπάρχουν ερμαφρόδιτα δεν αλλάζει το γεγονός ότι υπάρχουν δύο γεννητικά κύτταρα, τα ωάρια και το σπέρμα, άρα και δύο φύλα.

Το 2017, ωστόσο, το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο αποφάσισε ότι, εκτός από το «θηλυκό» και το «αρσενικό», θα πρέπει να υπάρχει μια καταχώριση τρίτου φύλου «διαφορετικό» για τα ιντερσέξ άτομα.

Η διαφυλοφιλία (όταν εμφανίζονται αρσενικά και γυναικεία χαρακτηριστικά) προκαλείται από πολύ σπάνιες αποκλίσεις, για παράδειγμα στο σύνολο των χρωμοσωμάτων. Αλλά και τα ιντερσέξ έχουν χαρακτηριστικά και των δύο φύλων, δεν είναι ένα «τρίτο» φύλο.

Υπάρχει όμως ένα ευρύ φάσμα μέσα σε ένα βιολογικό φύλο.

Φυσικά. Υπάρχουν πολύ «θηλυκοί» άντρες και πολύ «αρρενωπές» γυναίκες, που δεν έχει να κάνει μόνο με πολιτισμικούς παράγοντες, αλλά και με διαφορετικά επίπεδα ορμονών, μεταξύ άλλων. Υπάρχει τεράστιο φάσμα. Αυτό είναι το συναρπαστικό μέρος.

                             

Ωστόσο, η τρέχουσα πολιτικά ορθή διατύπωση δεν είναι ότι ένας βιολογικός άνδρας «νιώθει γυναίκα» και ότι η κοινωνία και οι νομοθέτες πρέπει να του δώσουν την ευκαιρία να ζήσει στο επιθυμητό φύλο. Αλλά: Αυτό το άτομο δεν είναι καθόλου άντρας, αλλά στην πραγματικότητα είναι γυναίκα.

Αυτό είναι ανοησία! Είναι ευσεβής πόθος. Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να αλλάξουν φύλο, αλλά δεν τα καταφέρνουν. Παραμένουν XY ή XX. Η ουσία είναι ότι το αν έχετε ή όχι χρωμόσωμα Υ έχει επίδραση στην ανάπτυξη του εμβρύου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και φυσικά και στην ανάπτυξη κατά την εφηβεία. Επομένως, τα αγόρια έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά φύλου από τα κορίτσια και αυτό δεν μπορεί να αναιρεθεί. Οι άνθρωποι διατηρούν το φύλο τους για μια ζωή. Φυσικά, οι ορμόνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κάνουν ένα κορίτσι που παίρνει τεστοστερόνη, για παράδειγμα, να κάνει βαριά φωνή και να αφήσει γένια. Αλλά από αυτό, το κορίτσι δεν θα αναπτύξει όρχεις και δεν θα παράγει σπέρμα. Και τα βιολογικά αρσενικά δεν παράγουν ωάρια, ακόμη και με ορμόνες, και δεν μπορούν να κάνουν παιδιά. Το πρόβλημα με αυτό προκύπτει όταν συμβαίνουν μη αναστρέψιμες παρεμβάσεις. Με επεμβάσεις πάντως. Αλλά και οι ορμόνες προσθέτουν κάτι στο σώμα που δεν προορίζεται εκεί. Οι ορμόνες προκαλούν πολλά στο σώμα – σε μεγάλη ποικιλία επιπέδων, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Νομίζω ότι είναι εξαιρετικά τολμηρό να το δοσολογείς σωστά και να το παίρνεις συνεχώς. Το σώμα δεν μπορεί να το χειριστεί καλά μακροπρόθεσμα. Κάθε ορμόνη που παίρνει ένα άτομο έχει παρενέργειες. Η λήψη ορμονών είναι εγγενώς επικίνδυνη.

Στο μέλλον, οι νέοι άνω των 14 ετών θα πρέπει να μπορούν να προσδιορίζουν μόνοι τους το φύλο τους.

Αυτό είναι τρέλα! Στα 14, πολλά κορίτσια είναι δυστυχισμένα στην εφηβεία. Το ξέρω κι εγώ. Ήμουν επίσης δυστυχισμένη στα 14 και προτιμούσα να είμαι αγόρι. Τότε δεν μου επιτρεπόταν καν να φορέσω παντελόνι ή να κουρέψω τα μαλλιά μου. Έβριζα τον εαυτό μου πολλές φορές και σκεφτόμουν: Προτιμώ να είμαι άντρας! Γιατί αν θέλεις να κάνεις μια δουλειά στην οποία κυριαρχούν οι άντρες, τότε φυσικά είναι καλύτερα αν είσαι κι εσύ άντρας. Αλλά τότε πρέπει να βρεις έναν τρόπο να επιβληθείς. Αυτό συμβουλεύεις τα κορίτσια να κάνουν και με αυτό πρέπει να τα στηρίξεις.

Πιστεύετε ότι είναι σωστό ότι ο νομοθέτης επιτρέπει στους ανθρώπους να υποβάλλονται στη λεγόμενη αλλαγή φύλου;

Ο νομοθέτης δεν μπορεί καθόλου να επιτρέψει αλλαγή φύλου. Λέει απλώς: Από εδώ και πέρα, αυτή η γυναίκα μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι άντρας. Και αντίστροφα. Η βιολογική βάση δεν πρέπει να αλλάξει. Και αν τώρα ένας άντρας ισχυριστεί ότι είναι γυναίκα και πάει σε ένα αθλητικό σωματείο για να παίξει με τις γυναίκες εκεί, τότε αυτό είναι πρόβλημα. Λόγω των ανδρικών ορμονών του, αυτό το άτομο είναι πιο δυνατό και τρέχει πιο γρήγορα. Βασικά είναι σαν ντόπινγκ. Και αν δεν επιτρέπεται καν να το πείτε - αυτό δεν είναι δυνατό.

Το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο έχει εκδώσει αρκετές αποφάσεις σχετικά με τον τρανσεξουαλισμό και τη διαφυλοφιλία που ασχολούνται με την έννοια του φύλου. Η απόφαση του 2017 αναφέρει: «Στις ιατρικές και ψυχοκοινωνικές επιστήμες, υπάρχει ευρεία συμφωνία ότι το φύλο δεν μπορεί να προσδιοριστεί ή ακόμη και να παραχθεί αποκλειστικά με βάση γενετικά-ανατομικά-χρωμοσωμικά χαρακτηριστικά, αλλά καθορίζεται επίσης από κοινωνικούς και ψυχολογικούς παράγοντες». Τι λέει η βιολόγος και νομπελίστρια;

Αυτό είναι ανοησία. Το πώς αισθάνεστε μπορεί να αλλάξει από τις κοινωνικές και ψυχολογικές συνθήκες. Όχι όμως το βιολογικό σεξ. Όπου πραγματικά ασκείται η επιστήμη, αυτό είναι επίσης εντελώς αδιαμφισβήτητο.

Άλλωστε αυτή η διατύπωση προέρχεται από τον Γερμανικό Ιατρικό Σύλλογο.

Και εσείς είστε προφανώς μπερδεμένοι: η διάκριση μεταξύ φύλου (Sex) και φύλου (Gender). Φυσικά υπάρχει ένα εύρος όσον αφορά το φύλο, το κοινωνικό φύλο, ενώ το βιολογικό φύλο είναι μόνο γυναικείο ή αρσενικό. Τέλος. Φυσικά, ένα κορίτσι μπορεί να επιθυμεί να λέγεται με το όνομα ενός αγοριού. Αυτό συνέβαινε ήδη με τον «Γιώργο» στο “Fünf Freunde” («Οι Πέντε Φίλοι» παιδικό βιβλίο της Αγγλίδας συγγραφέα Ένιντ Μπλάιτον).

Όταν η φοιτήτρια διδακτορικού βιολογίας Marie-Luise Vollbrecht θέλησε να δώσει μια διάλεξη για την ισότητα των φύλων στο Πανεπιστήμιο Humboldt στη «Νύχτα των Επιστημών», υπήρξαν διαμαρτυρίες. Το πανεπιστήμιο ακύρωσε τη διάλεξη.

Θέλουν τώρα να καταργήσουν και τα μαθήματα βιολογίας; Δεν θέλουμε πλέον να ξέρουμε ποιοι είμαστε και πώς καθορίζεται το φύλο; Δεν πρέπει να το μάθει κανείς πια γιατί είναι χάλια; Θυμάμαι, ωστόσο, ότι υπήρχαν εκστρατείες μίσους εναντίον του ερευνητή που είχε ανακαλύψει το γονίδιο που καθορίζει το φύλο στο χρωμόσωμα Υ ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του 1980. Προφανώς, κατηγορήθηκε ότι έκανε κάτι τρομερό για την ανθρωπότητα απλώς και μόνο επειδή ανακάλυψε το γονίδιο που διεγείρει την παραγωγή τεστοστερόνης. Αυτό ήταν εντελώς τρελό, φρίκη! Αλλά μπορείτε να δείτε ότι οι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα για τη βιολογία. Η έλλειψη παιδείας σε αυτόν τον τομέα είναι τρομερή.

Έχετε βιώσει εσείς οι ίδιοι αυτού του είδους την εχθρότητα προς τα γεγονότα και την επιστήμη;

Φυσικά. Εάν κάνετε έρευνα για έμβρυα, είστε ήδη κακός, γιατί όλοι υποθέτουν αμέσως ότι δεν σχεδιάζετε τίποτα άλλο από το να χειριστείτε τα έμβρυα. Το μόνο που έπρεπε να κάνω ήταν να ανοίξω το στόμα μου και να πω ότι έκανα έρευνα για έμβρυα -ακόμα κι αν ήταν μόνο έμβρυα μύγες- και μου επιτέθηκαν! Δυστυχώς, η εχθρότητα προς την επιστήμη στη Γερμανία είναι ιδιαίτερα έντονη. Μπορεί να έχει βελτιωθεί λίγο λόγω κορωνοϊού. Πολλοί άνθρωποι είδαν ότι η επιστήμη πρέπει να ακούγεται. Και ότι μπορεί να είναι δυσμενές να ισχυριστείς ότι ο ιός δεν υπάρχει καθόλου, μόνο και μόνο επειδή δεν τον θέλεις.

Η άρνηση των βιολογικών γεγονότων πηγαίνει εκπληκτικά μακριά. Πρόσφατα, η τρανς-ακτιβιστική σκηνή απαίτησε ο ακρωτηριασμός των γυναικείων γεννητικών οργάνων να μην περιγράφεται πλέον ως τέτοιος. Αιτία: Το αιδοίο δεν είναι από μόνο του γυναικείο μέρος του σώματος.

Φυσικά, το αιδοίο είναι γυναικείο σεξουαλικό όργανο! Πρέπει να πάρετε στα σοβαρά αυτούς τους ανθρώπους;

Προφανώς.

Είναι απολύτως σαφές ότι οι τρανσέξουαλ δεν πρέπει να υφίστανται διακρίσεις. Όταν οι άνθρωποι αντιμετωπίζονται άσχημα, αυτό είναι κακό. Αλλά δεν μπορούν να επιβάλλουν τις ιδέες τους σε όλους ως γεγονότα.

ΚΟ / πηγή

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι βουλευτής και ομοφυλόφιλος . Δεν καταλαβαίνετε ότι δεν το διάλεξε αυτός . Η σεξουαλικότητα είναι στον οργανισμό δεν είναι επιλογή . . Κατηγορείτε κάποιον για κάτι που δεν φτάνει

Ανώνυμος είπε...

Δε διαβασες;καθορίζεται από ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ και ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥΣ παράγοντες!τα φύλα είναι 2