Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023

Η πνευματική αναγέννηση είναι το μόνο κλειδί για τη βιολογική επιβίωση

Το άρθρο είναι από την ιστοσελίδα της ΣΕΡΒΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ. Η Σερβική Δράση (Србска Акција) είναι ένα μαχητικό εθνικιστικό κίνημα Ορθόδοξων Σέρβων, που στόχο έχει να αφυπνίσει τον σερβικό λαό από τον λήθαργο της Νέας Εποχής και να τον κάνει να επιστρέψει στα ιδανικά και τις αξίες που είχαν οι πρόγονοί του παρουσιάζοντας μια εθνικο-κοινωνική εναλλακτική στην υπάρχουσα σκληρή καπιταλιστική και νεοφιλελεύθερη εκμετάλλευση του λαού.

Φέτος πραγματοποιήθηκε απογραφή πληθυσμού στη Σερβία και σύμφωνα με τα πρώτα προκαταρκτικά αποτελέσματα, ο αριθμός των κατοίκων σε σύγκριση με την προηγούμενη απογραφή είναι μικρότερος κατά σχεδόν μισό εκατομμύριο, γεγονός που μαρτυρεί ξεκάθαρα το βαθμό πνευματικής, πολιτικής και οικονομικής σύγχυσης. Πάνω από όλα πνευματικής. Η δημογραφική κατάσταση για τον σερβικό λαό είναι πιθανώς ακόμη χειρότερη, δεδομένου ότι ορισμένες εθνοτικές ομάδες που ζουν στη Σερβία έχουν παραδοσιακά υψηλό ποσοστό γεννήσεων ή τουλάχιστον υψηλότερο από το μέσο όρο. Δυστυχώς, η κατάσταση των Σέρβων σε άλλες σερβικές χώρες και η διασπορά δεν είναι καλύτερη. Αν και ο Aleksandar Vučić ίδρυσε το Υπουργείο Δημογραφίας και μέσω των μέσων ενημέρωσης έθεσε το θέμα της δημογραφίας, μίλησε για ερήμωση και εισήγαγε κάποια αναποτελεσματικά μέτρα, τα αποτελέσματα της απογραφής έδειξαν ξεκάθαρα ότι η πολιτική του οδηγεί τη Σερβία και τον σερβικό λαό σε μια δημογραφική άβυσσο. Η Σερβία είναι πέμπτη στον κόσμο όσον αφορά τον ρυθμό μείωσης του πληθυσμού και επί του παρόντος δεν βλέπουμε ότι κάτι θα μπορούσε να αλλάξει σύντομα με αυτού του είδους πολιτικής. Ειλικρινά, δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε μόνο τον Vučić και το προδοτικό του καθεστώς για αυτό το αποτέλεσμα, αλλά και τα προηγούμενα καθεστώτα και ιδιαίτερα το πνεύμα που κυριαρχεί στον σημερινό σερβικό λαό, αλλά και σε όλους τους αυτόχθονες ευρωπαϊκούς λαούς, όπου ο βαθύς αθεϊσμός, η φιλελευθεροποίηση και η αποεθνικοποίηση είναι εδώ και πολύ καιρό στη σκηνή. 

Ένας άλλος λόγος είναι το καπιταλιστικό μοντέλο που εκλαϊκεύει την άποψη ότι οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται τους εαυτούς τους ως άτομα επικεντρωμένα στις δικές τους επιθυμίες, στόχους και συμφέροντα, χωρισμένα από τα πεπρωμένα του έθνους, του κράτους, της πόλης, του χωριού, ακόμη και της οικογένειας. Αυτό αποδεικνύεται από το παράδειγμα της Ιαπωνίας, όπου ο καπιταλισμός είναι ίσως ο πιο σκληρός και η Ιαπωνία είναι η χώρα που βρίσκεται στην πρώτη θέση όσον αφορά τον ρυθμό μείωσης του πληθυσμού και είναι μια χώρα όπου κυριαρχεί η οικονομική ευημερία και η οποία είναι η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο. Επομένως, ένα υψηλό οικονομικό επίπεδο δεν έχει καμία σχέση με τη γονιμότητα, το γνωρίζουμε με βάση τη γενική κατάσταση στη Δυτική Ευρώπη. Φυσικά, οι λόγοι για τη μείωση του αριθμού των Σέρβων είναι επίσης οικονομικής φύσεως, επειδή ένας σημαντικός αριθμός ανθρώπων από τη Σερβία μεταναστεύει αναζητώντας καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας στο εξωτερικό, όπου συχνά η επόμενη γενιά των απογόνων των μεταναστών μας ξεχνούν τις σερβικές ρίζες και παύουν να θεωρούν τους εαυτούς τους Σέρβους. Από αυτή την άποψη, ο Aleksandar Vučić, ως λύση στον δημογραφικό κατακλυσμό στη Σερβία, προτείνει την εισαγωγή μουσουλμάνων μεταναστών από την Ασία και την Αφρική ως «απαραίτητο» και «φθηνό» εργατικό δυναμικό, το οποίο γίνεται όλο και λιγότερο στη Σερβία. Η Σερβία πρέπει να ενθαρρύνει το ποσοστό γεννήσεων και να δημιουργήσει συνθήκες ώστε οι εργαζόμενοι και η νεολαία μας να δουν μια προοπτική στη χώρα τους - στο δικό τους χωριό και στην πόλη τους, και να μην πάνε στο εξωτερικό, και ξένοι από την Ασία και την Αφρική να έρθουν να πάρουν τη θέση τους . Η εισαγωγή μεταναστών είναι μια σιωπηλή κατοχή, όχι μια λύση στην κρίση ερήμωσης του πληθυσμού. Η αύξηση του αριθμού των μεταναστών στην Ευρώπη αντιπροσωπεύει τον τρέχοντα στόχο της παγκοσμιοποίησης και τη φιλοδοξία των Σιωνιστών, η οποία συνεχίζει και εμβαθύνει την κατοχή της Ευρώπης και συνεπώς της Σερβίας. Η λευκή φυλή, ως μητρική ευρωπαϊκή ομάδα ανθρώπων, απειλείται τόσο βιολογικά όσο και πνευματικά. Η καταπολέμηση της χριστιανικής πίστης και των φυσικών κληρονομικών παραδοχών (φυλή, έθνος και οικογένεια) είναι οι στόχοι της προαναφερθείσας ατζέντας. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες καταστροφικές δημογραφικές τάσεις, σε λιγότερο από 100 χρόνια η Ευρώπη θα είναι μια χώρα ξένων με μικρούς λευκοχριστιανικούς θύλακες (αυτό αποδεικνύεται και από τα αποτελέσματα της απογραφής στην Ηνωμένο Βασίλειο όπου αυτοί που δηλώνουν χριστιανοί, για πρώτη φορά στην ιστορία, είναι μειονότητα). Σύμφωνα με μια τέτοια τάση, τα κράτη θα αλλάξουν τα ονόματα και τα σύμβολά τους με την πάροδο του χρόνου και θα γίνουν εντελώς απλές επαρχίες του παγκόσμιου υπερκράτους.

Τι να κάνετε για να το αποτρέψετε; Φυσικά ξέρουμε ποιο είναι το φάρμακο. Και ακόμη και εμπειρικά, η μόνη αποδεδειγμένη θεραπεία είναι η ανάπτυξη της θρησκευτικότητας. Διότι όπου η θρησκευτικότητα είναι μεγαλύτερη, το ποσοστό γεννήσεων είναι υψηλότερο και το αντίστροφο. Είναι ο μόνος νόμος σε αυτό το θέμα, αδιαμφισβήτητος (αν έχουμε κατά νου ακόμη και πολιτισμένες κοινωνίες και ομάδες).

Επομένως, για εμάς τους Σέρβους, κατά πνευματική και βιολογική νομιμότητα, προϋπόθεση είναι η διάδοση και ενίσχυση του ορθόδοξου πνεύματος και η υιοθέτηση της ορθόδοξης ομολογίας της ζωής (με την οποία αποκτούμε τη βοήθεια του Θεού, δηλαδή τη χάρη του Αγίου Πνεύματος) για την επιβίωση και τον πολλαπλασιασμό του λαού μας.

ΚΟ / Πηγή

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όταν το άρθρο μιλάει για "άλλες Σερβικές χώρες" βασικά εννοεί την ημιαυτόνομη Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας εντός της ομοσπονδίας της Βοσνίας και την Σερβική μειονότητα στο Κόσοβο.

Γιώργος είπε...

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα κάνει ένα λάθος.Ταυτίζει μια θρησκεία με μια φυλή (λευκή).Ο Χριστιανισμός όμως δεν συνδέεται με μια φυλή. Η μεγαλύτερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη θρησκεία σε Υποσαχάρια Αφρική, Καραϊβική (Αϊτή, Τζαμάικα, Δομινικανή Δημοκρατία κτλ), Κεντρική Αμερική (Γουατεμάλα, Ονδούρα, Νικαράγουα, Ελ Σαλβαδόρ κτλ) είναι οι ''Αναγεννημένοι'' ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΙΑΝΟΙ με εκατοντάδες εκατομύρια πιστούς στον αναπτυσόμενο κόσμο σε Υποσαχάρια Αφρική,Καραιβική,Κεντρική Αμερική και Ειρηνικό (στις ΗΠΑ οι Πεντηκοστιανοί είναι μόνο το 4% του πληθυσμού και ιστορικά η ανάπτυξη του περιορίστηκε πολύ απο τους Ευαγγελικούς οι οποίοι επισκίασαν τους Πεντηκοστιανούς στην χώρα):
https://commons.m.wikimedia.org/wiki/File:Religion_distribution_Africa_crop.png .

Ενδεχομένως το άρθρο να εννοεί την Ορθοδοξία συγκεκριμένα αλλα και αυτή ακόμα δεν περιορίζεται στην λευκή φυλή( θυμίζω ότι οι Αιθίοπες είναι μαύροι και Ορθόδοξοι ενώ και η ίδια η Ορθοδοξία έχει μαύρους αγίους).Συμπερασματικά είναι λάθος η ταύτιση φυλής και θρησκείας.Στα Βαλκάνια βέβαια όπως και στην Ανατολική Ευρώπη η Ορθοδοξία πολλές φορές ταυτίζεται για ιστορικούς λόγους με το έθνος αφού στα Βαλκάνια η εθνεγερσία βασίστηκε στο θρήσκευμα (έτσι ξεχώρισαν τα σημερινά Βαλκανικά έθνη).Κανείς δεν το αρνείται αυτό.Άλλο όμως η ταύτιση Ορθοδοξίας με συγκεκριμένα Βαλκανικά έθνη και άλλο η ταύτιση Ορθοδοξίας και φυλής.Το έθνος δεν συνεπάγεται φυλή.

Στην Βρετανία που αναφέρει το άρθρο υπάρχουν πια περισσότεροι μαύροι χριστιανοί Πεντηκοστιανοί παρά λευκοί ασκούμενοι χριστιανοί.

Ανώνυμος είπε...

Ελλάδα, Ρωσία, Σερβία, Ορθοδοξία.