Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2007

Λίγο πριν το τέλος, το Ευαγγέλιο κηρύττεται!


Σύμφωνα με συνέντευξη που έδωσε, πρόσφατα, στο γνωστό αραβόφωνο κανάλι Αλ Τζαζίρα (Al-Jazeerah), ο Λίβυος Σεΐχης Ahmad Al Katani, πρόεδρος της μουσουλμανικής οργάνωσης «Ο Φάρος των αδελφών για την επιστήμη του Ισλαμικού Νόμου», ομολόγησε ότι κάθε ώρα 667 Μουσουλμάνοι γίνονται χριστιανοί!

Κάθε μέρα 16.000 Μουσουλμάνοι γίνονται χρισ
τιανοί!

Κάθε χρόνο 6 εκατομμύρια Μουσουλμάνοι γίνονται χριστιανοί!!!


Τα στοιχεία αυτά είναι συγκλονιστικά και αποκτούν ιδιαίτερη αξία καθώς έρχονται στο φως από κάποιον που δεν είναι ανήκει σε κάποια χριστιανική ιεραποστολή, αλλά ούτε καν είναι χριστιανός!

Όλα αυτά βέβαια, δεν είναι τυχαία...

ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ
Ο ίδιος ο Κύριος Ιησούς Χριστός, χαρακτήρισε σαν ένα από τα σημεία των εσχάτων ημερών, την μαρτυρία του Ευαγγελίου σε όλο τα έθνη. «Και θέλει κηρυχθή τούτο το ευαγγέλιον της βασιλείας εν όλη τη οικουμένη προς μαρτυρίαν εις πάντα τα έθνη, και τότε θέλει ελθεί το τέλος» (Ματθαίος 24:14) .

Λαμβάνοντας πολύ σοβαρά την εντολή του Χριστού «Υπάγετε εις όλον τον κόσμον και κηρύξατε το ευαγγέλιον εις όλην την κτίσιν» (Μάρκος 16:15), οι πρώτοι χριστιανοί, με την δύναμη του Πνεύματος του Αγίου, γεμάτοι από χαρά αλλά και με αίσθημα ευθύνης, ομολογούσαν και μαρτυρούσαν με παρρησία τον Ανεστημένο Σωτήρα σε κάθε άνθρωπο, ανεξαρτήτως τάξης, μόρφωσης, φυλής ή γλώσσας.

Το θρησκευτικό κατεστημένο και ο θνήσκων ειδωλολατρικός κόσμος ξαφνιάστηκε από την ορμή και το πάθος αυτών των απλών ανθρώπων που δεν έδειχναν να πτοούνται από απειλές, απαγορεύσεις και απάνθρωπους μαζικούς διωγμούς.

«Με ποιο δικαίωμα είσαι κήρυκας ;» ρωτά τον μάρτυρα Λουκιανό ο έπαρχος τη Νικομήδειας (250 μ.Χ.). «Καθένας είναι κήρυκας» απαντά ο γενναίος ομολογητής.

Χωρίς καμία ιδιαίτερη οργάνωση, μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα η νέα πίστη εξαπλώθηκε ραγδαία.
Ο χριστιανός απολογητής Τερτυλλιανός (160-220 μ.Χ.) λέει χαρακτηριστικά: «Είμαστε μόλις χθεσινοί και όμως γεμίσαμε την γη και ό,τι σας ανήκει. Τις πόλεις, τα νησιά, τα φρούρια, τους αυτόνομους τόπους,, τους τόπους των συνελεύσεων, αυτά τα στρατόπεδα, τους συλλόγους των πατρικίων, τις δεκαρχίες, το ανάκτορο, την Σύγκλητο και την αγορά. Δεν αφήσαμε σε εσάς τίποτε άλλο παρά τους ειδωλολατρικούς σας ναούς».

Αυτήν την αλήθεια της εκπληκτικής εξάπλωσης του ευαγγελίου παραδέχεται ένα αιώνα αργότερα και ο διαβόητος για τους σκληρούς διωγμούς που εξαπέλυσε εναντίον των Χριστιανών, ειδωλολάτρης αυτοκράτορας Μαξιμίνος (308 - 313 μ.Χ). Σε επιστολή του προς τον Σαβίνο ομολογεί ότι οι αυτοκράτορες Διοκλητιανός και Μαξιμιανός εξέδωσαν το κατά των χριστιανών διάταγμα, όταν είδαν «σχεδόν άπαντας ανθρώπους» (!), αφού εγκατέλειψαν την θρησκεία των θεών να είναι αναμεμιγμένοι στο «έθος των χριστιανών».

ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΣΗΜΕΡΑ

Οι διωγμοί έπαψαν, ο χριστιανισμός εδραιώθηκε, αλλά το ευαγγέλιο δεν έπαψε να κηρύττεται.

Ήδη μέχρι σήμερα η Αγία Γραφή έχει μεταφραστεί σε 2.233 γλώσσες ενώ έχει προγραμματισθεί η μετάφραση σε άλλες 708 γλώσσες!


Στους έσχατους μάλιστα καιρούς που ζούμε ήμερα, λίγο πριν έλθει το προαναγγελλόμενο από τον Κύριο «τέλος», το ευαγγέλιο κηρύττεται, περισσότερο από ποτέ, με εκπληκτικά αποτελέσματα.

Όχι όμως πάντοτε κάτω από ευνοϊκές συνθήκες...

Ένα από τα πολλά περιστατικά που, όπως σχεδόν πάντα, δεν γίνονται ιδιαίτερα γνωστά στο ευρύ κοινό, είναι το παρακάτω.

Το προηγούμενο χρόνο, τον Φεβρουάριο του 2006, στην Γάζα της Παλαιστίνης, το βιβλιοπωλείο της βιβλικής Εταιρίας κτυπήθηκε, με δύο ρουκέτες, ενώ μασκοφόροι ισλαμιστές απειλούσαν ότι θα το ανατινάξουν συγκεκριμένη ημερομηνία.

Για κάποιο χρονικό διάστημα, η παρουσία της αστυνομίας απέτρεψε κάποια τέτοια κίνηση.

Όμως, πριν λίγες ημέρες, (7 Οκτωβρίου 2007) ο υπεύθυνος της Βιβλικής Εταιρίας, Rami Ayyad, 26 ετών, απήχθη και τελικά βρέθηκε δολοφονημένος.

Άφησε πίσω την έγκυο γυναίκα του και τα 2 μικρά του παιδιά... (φωτογραφία από την κηδεία του όπου παρευρέθηκαν χριστιανοί από όλα τα δόγματα)

Άλλη περίπτωση είναι ο Αφγανός χριστιανός Abdul Rahman, ο οποίος συλλήφθηκε, ύστερα από καταγγελία συγγενών του, από αστυνομικούς σε περιοχή του Αφγανιστάν όπου ακόμα επικρατούν οι Ταλιμπάν, επειδή κρατούσε την Βίβλο.

Καταδικάσθηκε σε θάνατο ως «αποστάτης του Ισλάμ», ενώ στην «δίκη» οι κατήγοροί του τον αποκάλεσαν «μικρόβιο».

Του ζητήθηκε, ως ένδειξη «ανοχής του Ισλάμ» να ανακαλέσει για να σωθεί από τον θάνατο, αλλά εκείνος αρνήθηκε.

Ύστερα από πιέσεις Αφγανών χριστιανών αλλά και διαφόρων οργανώσεων, καθώς το θέμα είχε ήδη πάρει διεθνείς προεκτάσεις, οι Αφγανικές αρχές αναγκάσθηκαν να ελευθερώσουν τον Abdul Rahman, με την δικαιολογία ότι… δεν ήταν υγιής «διανοητικά».

Ο ίδιος σήμερα, ομολογεί την μεγάλη εξάπλωση που έχει ο χριστιανισμός στην χώρα του παρά τις συνεχιζόμενες απειλές αλλά και δολοφονίες.

Το ίδιο συμβαίνει και στο βόρειο Ιράκ, όπου σουνίτες εξτρεμιστές συνεχώς απειλούν ότι θα σκοτώσουν όποιον γίνει χριστιανός, καθώς βλέπουν ότι ο χριστιανισμός συνεχώς εξαπλώνεται.

Ήδη μέσα στο 2006 τουλάχιστον 500 νέοι Κούρδοι του Ιράκ έχουν γίνει χριστιανοί.

Η απειλή αυτή όμως δεν δείχνει να πτοεί τον Sabeer Ahmed, 37 ετών, χριστιανό από την πόλη Pishdar, ο οποίος λέει : «Πραγματικά δεν τους φοβόμαστε. Είναι ευπρόσδεκτοι εάν θέλουν να μας σκοτώσουν. Θα είμαστε ευτυχείς να γίνουμε μάρτυρες για την πίστη μας»!

Τεράστια εξάπλωση έχει το ευαγγέλιο και στην Κίνα, όπου κάθε χρόνο 200.000 άνθρωποι ασπάζονται τον χριστιανισμό, ο οποίος είναι η πιο ταχύτατα εξαπλωμένη θρησκεία στην χώρα, με αποτέλεσμα, ήδη ο αριθμός των χριστιανών να έχει ξεπεράσει αυτόν των μελών του Κομμουνιστικού Κόμματος, το οποίο αριθμεί 70 εκατομμύρια ανθρώπους!

Στην δε ινδουιστική Ινδία, τα στοιχεία είναι ακόμα πιο συγκλονιστικά.

Κάθε ημέρα πιστεύουν στον Χριστό 15.000 άνθρωποι!

Στον σύγχρονο «χριστιανικό» (;) δυτικό κόσμο, βέβαια, κατά γενική ομολογία, δεν παρατηρείται αυτή η τρομερή δίψα για τον Λόγο του Θεού.

Η ευδαιμονία, η καλοπέραση, η ανεξέλεγκτη προσφορά της αμαρτίας και η εξαφάνιση των ηθικών αξιών, κάνουν τους ανθρώπους αδιάφορους, «βολεμένους» και «παγωμένους».

Παρόλα αυτά το ευαγγέλιο κηρύττεται με κάθε μέσο που υπάρχει.

Και είναι σίγουρο ότι ο Θεός θα δώσει την ευκαιρία σε κάθε άνθρωπο να ακούσει το κάλεσμα της Αγάπης Του και να διαλέξει...


Δεν υπάρχουν σχόλια: