Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 21 Μαΐου 2008

Η NASA θα μας πει πότε θα έρθει ο Χριστός;


Θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία του Χριστού το έτος 2015;

(Από το WorldNetDaily)

Ένας Αμερικανός πάστορας, υποστηρικτής της άποψης ότι ο χριστιανισμός έχει τις ρίζες του στην Παλαιά Διαθήκη (Σ.Σ .θεωρία που είναι αρκετά διαδεδομένη σε πολλούς αμερικάνους θεολόγους και πάστορες) ισχυρίζεται ότι μια σπάνια ταυτόχρονη έκλειψη του Ήλιου και της Σελήνης που πρόκειται να συμβεί θα συμπέσει στην ετήσια ιερή εβδομάδα και θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως η "Δεύτερη Έλευση " του Ιησού.

"Ο Θεός θέλει ν
α κοιτάξουμε το βιβλικό χρονοδιάγραμμα", δήλωσε ο Mark Biltz, πάστορας της «Διακονίας El Shaddai» (El Shaddai σημαίνει «Ο Κύριος των Δυνάμεων» στα εβραϊκά).

"Ο λόγος που χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί» συνεχίζει, "είναι επειδή ο Θεός θα δώσει σημάδια της Παρουσίας Του». «Πρέπει να προσέχουμε τις βιβλικές εορτές (εννοεί τις ιουδαϊκές εορτές της Παλαιάς Διαθήκης).


Σε μία συνέντευξή του που παρουσιάζεται σε βίντεο της ιστοσελίδας “Prophecy in the News(- με τον ίδιο τίτλο εκδίδεται και σχετικό περιοδικό, όπου ασχολείται με την εκπλήρωση των προφητειών στις ημέρες μας, αλλά με μία, κατά την γνώμη μου, ακραία και προκλητικά φιλοσιωνιστική ματιά-), ο Biltz είπε ασχολείται με τις προφητείες που έχουν σχέση με τον ήλιο και το φεγγάρι, που ξεκινάνε από το βιβλίο της Γένεσης, όπου αναφέρονται τα εξής: «Και είπε ο Θεός: Ας γίνουν φωστήρες στο στερέωμα του ουρανού, για να διαχωρίζουν την ημέρα από τη νύχτα· κι ας είναι για σημεία, και καιρούς, και ημέρες, και χρόνους· και ας είναι για φωστήρες στο στερέωμα του ουρανού, για να φέγγουν επάνω στη γη. Και έγινε έτσι. Και έκανε ο Θεός τούς δύο φωστήρες τους μεγάλους, τον φωστήρα τον μεγάλο για να εξουσιάζει επάνω στην ημέρα, και τον φωστήρα τον μικρότερο για να εξουσιάζει επάνω στη νύχτα· και τα αστέρια» (Γένεσις 1:14-16)

«Αυτό για μένα είναι ένα μήνυμα, ένα σήμα» συνεχίζει Biltz. «Είναι σαν ο Θεός θέλει να μας πει κάτι συνθηματικό», είπε.

"Στα εβραϊκά η λέξη «καιροί» σημαίνει κάτι παραπάνω...» «Είναι ένα συνθηματικό ότι έρχεται η Παρουσία του Κυρίου».

Ο Biltz ισχυρίζεται ότι η λέξη "καιροί" αναφέρεται στις διάφορες θρησκευτικές ιουδαϊκές εορτές.

"Όταν ακούμε τη λέξη γιορτή, το μυαλό μας πάει σε γλέντι, χορό και φαγητό. Όμως στην πραγματικότητα έχει να κάνει με ένα «θείο ραντεβού».

Είναι σαν να έχει ο Θεός, έναν χρονοδιακόπτη και λέει,« εντάξει, θα τσεκάρω εκείνη την ημέρα και την ώρα όταν είναι να κάνω την εμφάνισή μου"."

Στην Παλαιά Διαθήκη, ο προφήτης Ιωήλ αναφέρει, " Ο ήλιος θα μεταστραφεί σε σκοτάδι, και το φεγγάρι σε αίμα, πριν έρθει η ημέρα τού Κυρίου, η μεγάλη και περιφανής". (Ιωήλ 2:31)

Στην Καινή Δια
θήκη, ο Ιησούς Χριστός λέει: «Κι αμέσως, ύστερα από τη θλίψη εκείνων των ημερών, ο ήλιος θα σκοτεινιάσει, και το φεγγάρι δεν θα δώσει το φως του, και τα αστέρια θα πέσουν από τον ουρανό, και οι δυνάμεις των ουρανών θα σαλευτούν. Και, τότε, θα φανεί το σημείο τού Υιού τού ανθρώπου στον ουρανό· και, τότε, θα θρηνήσουν όλες οι φυλές τής γης, και θα δουν τον Υιό τού ανθρώπου να έρχεται επάνω στα σύννεφα του ουρανού με δύναμη και πολλή δόξα. ". (Κατά Ματθαίον 24:29-30)

Ο Gary Stearman του Prophecy in the News επισημαίνει ότι "όταν σκεφτόμαστε τον Ήλιο να είναι σκοτινασμένος και το φεγγάρι να μην δίνει το φως του, συνήθως το μυαλό μας πάει σε κάποια αστρονομική καταστροφή. Αλλά ίσως είναι καιρός να επανεξετάσουμε αυτό το λίγο και να σκεφτούμε ότι πρόκειται για ένα φυσικό κύκλο, τον κύκλο των εκλείψεων. "

Έτσι, ο Biltz ξεκίνησε εστιάζοντας στις ακριβείς χρονικές στιγμές που συμβαίνει ταυτόχρονη έκλειψη Ηλίου και Σελήνης, φαινόμενο που μερικές φορές ονομάζεται "ματωμένα φεγγάρια", δεδομένου ότι συχνά το φεγγάρι παίρνει το χρώμα του αίματος.

Ο Biltz μπήκε στην ιστοσελίδα της NASA που αναφέρεται στην έκλειψη και δίνει πληροφορίες για τον εντοπισμό των διαφόρων ουράνιων φαινομένων.

Πρόσεξε ότι υπάρχει ένα σπάνιο φαινόμενο τεσσάρων συναπτών ολικών σεληνιακών εκλείψεων, γνωστό ως «τετράδα».

Ισχυρίζεται ότι κατά την διάρκεια αυτού αιώνα, η «τετράδα» θα εμφανιστεί τουλάχιστον έξι φορές, αλλά αυτό που είναι αξιοσημείωτο είναι ότι η μοναδική φορά που το φαινόμενο των τεσσάρων συναπτών ολικών σεληνιακών εκλείψεων, θα συμπέσει με την εορτή του (ιουδαϊκού) Πάσχα την Άνοιξη και την εορτή της Σκηνοπηγίας το Φθινόπωρο (γνωστή ως Succoth - βλέπε κάτω φωτογραφία) θα είναι μεταξύ του έτους 2014 και 2015 με το σημερινό ημερολόγιο.

«Το γεγονός ότι δεν ξαναεμφανίζεται αυτό το φαινόμενο σε αυτόν τον αιώνα κάτι λέει, νομίζω» λέει ο Biltz.

«Κοίταξα στον προηγούμενο αιώνα και - είτε το πιστεύετε είτε όχι- η τελευταία φορά που εμφανίστηκαν τα «τέσσερα ματωμένα φεγγάρια» ήταν το 1967 και το 1968, το χρονικό διάστημα που καταλήφθηκε η Ιερουσαλήμ» (από τους Ισραηλινούς).

«Αυτό που είναι σημαντικό για μένα είναι, ότι ακόμη και πριν από το 1967, η άλλη φορά που είχε «τέσσερα ματωμένα φεγγάρια» ήταν ακριβώς μετά αφότου έγινε το Ισραήλ έθνος το 1948 και συνέβη πάλι το 1949 και το 1950 ... κατά το Πάσχα και το Succoth.

Δεν είχαμε καθόλου αστρονομική «τετράδα» στα 1800, ούτε στα 1700, ούτε στα 1600. Στα 1500, υπήρχαν έξι, αλλά κανένα δεν έπεσε στο Πάσχα και στο Succoth. "

"Αν νομίζετε ότι αυτό είναι απλά μία σύμπτωση, θέλω να γνωρίζετε ότι ήρθε η ώρα!" είπε ο J. R. Church (φωτο) παρουσιαστής στο “Prophecy in the News”. "Δεν υπάρχουν άλλες εκτός από αυτές για το υπόλοιπο του αιώνα».

Η προοπτική των εκλείψεων να σχετίζονται με τον χρόνο της Έλευσης του Ιησού προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στου χριστιανικούς κύκλους.

Αφού είδε την συνέντευξη του Biltz, ο Jim Bramlett, συγγραφέας και πρώην αντιπρόεδρος του Christian Broadcasting Network, δήλωσε ενθουσιασμένος...

"Μόλις παρακολούθησα την εκπομπή δύο φορές και δεν πιστεύω ότι ποτέ μου δεν έχω ενθουσιαστεί και δεν έχω ενθαρρυνθεί περισσότερο για την επικείμενη επιστροφή του Κυρίου!" είπε ο Bramlett.

Αλλά ο Hal Lindsey (φωτο), πασίγνωστος αναλυτής των Προφητειών της Αγίας Γραφής και συγγραφέας του βιβλίου (που έγινε best seller στις ΗΠΑ το 1988) "Ο Τελευταίος Πλανήτης Γη", λέει, παρόλο που δεν έχει ακούσει για την θεωρία του Biltz, ότι πρόκειται για "καθαρή κερδοσκοπία."

"Κατά τη δική μου
πείρα των 50 ετών και παραπάνω χρόνων που σπουδάζω τον προφητικό λόγο, η μεγαλύτερη ένδειξη για το χρόνο της επιστροφής του Χριστού βασίζεται γύρω από τα γενικότερα θέματα που σχετίζονται με τις προφητείες και τα οποία παρουσιάζονται μαζί στο ίδιο χρονικό διάστημα."

Μόνο να αναφέρουμε την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ το 1948, αλλά και την αύξηση των εντάσεων με τους μουσουλμάνους, την άνοδο της Ρωσίας, της Κίνας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία, όπως λέει η ίδια, αποτελεί την αναβίωση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας."

"Βλέπω σ
υνολικά τα γεγονότα και κοιτάζω πανοραμικά το ακριβές εσχατολογικό σενάριο», είπε.

Σε ένα δεύτερο βίντεο ο Biltz θέλησε να αντικρούσει μέσα από την Βίβλο, την άποψη των περισσοτέρων που θεωρούν (με βάση την Βίβλο!) ότι η επιστροφή του Ιησού θα γίνει εντελώς ξαφνικά και απρόσμενα «σαν κλέφτης τη νύκτα».

Το 25ο κεφάλαιο του κατά Ματθαίου Ευαγγελίου υπάρχει μια παραβολή που είπε ο Ιησούς, όπου παρομοιάζεται η Βασιλεία των Ουρανών με δέκα παρθένες που όλες περιμένουν την άφιξη του Νυμφίου (γαμπρού).

Ο Ιησούς είπε
μετά από αυτήν την παραβολή: " Αγρυπνείτε, λοιπόν, επειδή δεν ξέρετε την ημέρα ούτε την ώρα, κατά την οποία έρχεται ο Υιός τού ανθρώπου.." (Κατά Ματθαίον 25:13)

Ο Biltz όμως λέει ότι ο κόσμος χρειάζεται να εξετάσει τα λόγια αυτά στο «κατάλληλο πλαίσιο»...

"Όταν λέει δεν ξέρετε την ημέρα ή την ώρα, αναφέρεται στις μωρές παρθένες, όχι στις φρόνιμες (σοφές) παρθένες," εξήγησε.

Όταν ο Biltz επίσης ρωτήθηκε για την περίφημη δήλωση του Ιησού, στο Κατά Ματθαίον 24:36, σχετικά με τα σημάδια του Ερχομού Του και της συντελείας του κόσμου : " Για την ημέρα εκείνη, όμως, και την ώρα, δεν γνωρίζει κανένας, ούτε οι άγγελοι των ουρανών, παρά ο Πατέρας μου, μόνος. " (Κατά Ματθαίον 24:36), απάντησε κάνοντας αναφορά στην ετήσια ιουδαϊκή γιορτή των Σαλπίγγων, λέγοντας ότι οι Ισραηλίτες ποτέ δεν γνώριζαν την ακριβή στιγμή που θα ξεκινούσε η γιορτή, "γιατί βασιζόταν στην παρατήρηση της νέας σελήνης."

"Όταν
ο Ιησούς λέει δεν θα γνωρίζουμε την ημέρα ή την ώρα, παραπέμπει στην γιορτή των Σαλπίγγων, διότι αυτή ήταν γνωστή ως η γιορτή όπου κανείς δεν γνώριζε την ημέρα ή την ώρα που θα αρχίσει».

Ο Church τόνισε, ότι παρά τις πληροφορίες που υποδηλώνουν ότι το έτος 2015 θα μπορούσε να είναι μια κομβική στιγμή, "Δεν γνωρίζουμε ότι το έτος αυτό θα είναι το τελείωμα της περιόδου της Μεγάλης Θλίψης (εποχή διακυβέρνηση από τον Αντίχριστο) ... έτσι δεν καθορίζουμε ημερομηνίες και λέμε ότι αυτό είναι μια προειδοποίηση, αλλά σας παρουσιάζουμε μία πιθανότητα να είστε σε επιφυλακή ".


Σχετικά με τους «καιρούς» και κατά πόσο μπορούμε να βγάλουμε «συμπεράσματα», ο Χριστός το ξεκαθάρισε λέγοντας «Και τους είπε: Δεν ανήκει σε σας να γνωρίζετε τα χρόνια ή τους καιρούς, που ο Πατέρας έβαλε στη δική του εξουσία»· (Πράξεις 1:7)

Αλλά αυτά μάλλον είναι ψιλά γράμματα για τους διάφορους ειδήμονες…

Ο μακρύς κατάλογος των ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΩΝ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ για την Έλευση του Χριστού ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ...

2 σχόλια:

Γαούτση Μαριάννα είπε...

"αλλά σας παρουσιάζουμε μία πιθανότητα να είστε σε επιφυλακή"

...αν και η επιφυλακή θα έπρεπε να κηρρύτεται από τώρα, καθώς οι αληθινοί χριστιανοί πρέπει να περιμένουν την αρπαγή της εκκλησίας του Χριστού και όχι να οδηγούνται στο να πιστεύουν ότι η Νύμφη Του θα δοκιμαστεί στη μεγάλη θλίψη, "επαναπαυόμενοι" μέχρι το 2015!

Θλιβερό το γεγονός ότι πολύ λίγες χριστιανικές ομολογίες πιστεύουν στην απομάκρυνση της εκκλησίας πριν την επταετία...

Ανώνυμος είπε...

Το "φαινόμενο" αφορά αποκλειστικά τους εβραίους. Συσχετίζεται με τις κυριότερες θρησκευτικές τους γιορτές ( Πάσχα και σκηνοπηγία) και τις, τυχόν, ολικές εκλείψεις της σελήνης που γίνονται τότε (δηλαδή μόνο τον Απρίλιο και το Οκτώβριο).
Η σελήνη στις ολικές εκλείψεις περνάει διαδοχικά από το φως του ήλιου στην παρασκιά, στην κύρια σκιά της γης, πάλι στην παρασκιά και μετά στο φως του ήλιου, φωτίζεται με ένα αμυδρό, κεραμιδί χρώματος, φως (σαν ...αίμα).
Οι εβραίοι πιστεύουν ότι οι συμπτώσεις αυτές με τις γιορτές του ηλιοσεληνιακού θρησκευτικού τους ημερολογίου ( που είναι πάντα Απρίλιο (Πάσχα) και Οκτώβριο (Σκηνοπηγία) "προφητεύουν" συνταρακτικά γι αυτούς γεγονότα.
Στα τελευταία 100 χρόνια τέτοια ζευγάρια εκλείψεων ήταν! 1930-31, 1948-49, 1967-68, 1986-87 και 2014-15. Οι επόμενες ολικές σεληνικές εκλείψεις που θα γίνουν Απρίλιο και Μάιο είναι το 2032 και 2033.
Όλα τα άλλα είναι φτηνή φιλολογία χωρίς σημασία για τους άλλους λαούς.