Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Ο «Αντίχριστος» έχασε το δικαστήριο από την πρώην σύζυγό του...


Έχασε την υπόθεση στο δικαστήριο διαζυγίων για την προστασία των περιουσιακών στοιχείων της εκκλησίας του ο αυτοαποκαλούμενος "Αντίχριστος".


ΜΑΪΑΜΙ – Δύσκολα ήταν τα περασμένα Χριστούγεννα για τον αυτοαποκαλούμενο «Αντίχριστο»…


Ο Jose Luis de Jesus Miranda, ο άνθρωπος που κέρδισε την διεθνή φήμη με το να δηλώσει πρώτα ότι είναι ο «Ιησούς Χριστός» και κατόπιν ο «Αντίχριστος», έχασε την προσπάθεια στο δικαστήριο διαζυγίων για να προστατεύσει τα περιουσιακά στοιχεία της εκκλησίας του από τις οικονομικές αξιώσεις της πιό πρόσφατης πρώην σύζύγου του.


Ο Δικαστής του Περιφερειακού Πρωτοδικείου του Μαϊάμι στη Φλώριντα (ΗΠΑ), Roberto Pineiro, ουσιαστικά αποφάσισε ότι η «εκκλησία» του De Jesus με το όνομα «Growing in Grace» («αυξανόμενοι στη χάρη») ήταν περισσότερο μία προσωπική επιχείρησή του παρά ένα θρησκευτικό, μη κερδοσκοπικό και βραβευμένο ίδρυμα και επιδίκασε στη Josefina de Jesus Torres περισσότερα από τα $2.2 εκατομμύρια που επιδίωξε στο διαζύγιο - ποσό που, σύμφωνα με το δικηγόρο της, ήταν τα μισά από τα περιουσιακά στοιχεία του πρώην συζύγου της και της εκκλησίας του.

"Νομίζω ότι ο δικαστής έκανε αυτό που ήταν σωστό και επιδίκασε στη Josefina αυτά που εδικαιούτο βάσει του νόμου," είπε ο δικηγόρος της Torres, Norman Segall.

"Η εκκλησία έχει τα εκατομμύρια των δολαρίων… και είμαι βέβαιος ότι εάν ο De Jesus δώσει μία διαταγή από ψηλά στους πιστούς του ότι χρειάζεται χρήματα, θα είναι όλοι διαθέσιμοι να βοηθήσουν να λυθεί το πρόβλημα."

Η απόφαση σημαίνει τη μείωση της περιουσίας του μελαμψού ιεροκήρυκα, που έχει επιπτώσεις όχι μόνο στον ίδιο αλλά και σε άλλα πρόσωπα που έχουν σχέση μαζί του. Η κόρη του, JoAnn de Jesus αντιμετωπίζει επίσης τις κατηγορίες για απείθεια όσον αφορά την ίδια υπόθεση. Ο de Jesus εξαφανίστηκε τον Αύγουστο, όταν ο δικαστής τον ανακήρυξε απειθή προς στο δικαστήριο και τον διέταξε να παραδοθεί στις αρχές λόγω του ότι δεν πλήρωνε στην Torres $15.000 μηνιαίως για διατροφή.


Διάφοροι ηγέτες της εκκλησίας του de Jesus, αποκάλεσαν την απόφαση του Pineiro "αστήριχτη."

"Σαφώς βλέπουμε ότι η θρησκευτική πεποίθηση του Pineiro έχει επηρεάσει την παρούσα απόφαση, η οποία φανερώνει την επιθυμία του να προκαλέσει προσωπικά ζημιά στην οργάνωσή μας με αυτόν τον τρόπο, φανερώνοντας - σαν τις προθέσεις της κας Torres - την επιθυμία του να λάβει χρηματικό όφελος", ανέφερε με γραπτή δήλωσή του ο Alvaro Albarracin, μέλος του συμβουλίου της εκκλησίας.


Ποιός είναι ο DE JESUS


Ο Jose Luis de Jesus Miranda ή αλλιώς Jesucristo Hombre (στα αγγλικά: the man Christ Jesus που σημαίνει «ο άνθρωπος Χριστός Ιησούς», γεννήθηκε το 1946, στο ΠόρτοΡίκο.

Η ζωή του ήταν μέσα στην φτώχεια, ενώ μπήκε και φυλακή για κλοπές.

Αργότερα υπήρξε ιεροκήρυκας, (αρχικά σε πεντηκοστιανή εκκλησία και μετά σε νότιο-βαπτιστική) μέχρι το 1973, έτος που, όπως ισχυρίζεται, «φωτίστηκε» και κατάλαβε ότι είναι η «δεύτερη ενσάρκωση του Χριστού».


Έχει δηλώσει ότι είναι πολύ ανώτερος από τον Ιησού Χριστό. Ένας λόγος είναι ότι ο Ιησούς δίδασκε με παραβολές ενώ αυτός διδάσκει κατευθείαν «την αλήθεια».

Το πρωτότυπο για τον de Jesus, είναι ότι ισχυρίζεται ότι ταυτόχρονα είναι και ο… Αντίχριστος!

Μάλιστα, έχει κάνει και τατουάζ με το 666 στο μπράτσο του(!) κάτι που - όπως είναι φυσικό- προκάλεσε συναγερμό στις τάξεις των «παραδοσιακών» χριστιανών στις ΗΠΑ.

Ο ισχυρισμός του είναι, ότι ο Αντίχριστος «δεν είναι κακός», όπως νομίζουν οι πολλοί, αλλά είναι ο «2ος Χριστός»...


Ένας άλλος λόγος που προβάλει το 666, (οι οπαδοί του κάνουν κι αυτοί τατουάζ με το 666), είναι για να απορρίψουν επιτέλους οι άνθρωποι τον Ιησού το Ναζωραίο και να δεχθούν εκείνον…


Διδάσκει επίσης ότι δεν υπάρχει πλέον αμαρτία, ούτε διάβολος, ενώ συχνά καταφέρεται κατά της Καθολικής Εκκλησίας.


Από τους αποστόλους ο de Jesus μόνο τον απ. Παύλο παραδέχεται, για τον οποίον λέει ότι οι υπόλοιποι απόστολοι τον… σκότωσαν και άλλαξαν το ευαγγέλιο!

Το μότο της ομάδας είναι SSS (που μοιάζει με six six six, 666) “Salvo Sempre Salvo” το οποίο σημαίνει «σώθηκα - για πάντα - σώθηκα».

Η εκκλησία που ίδρυσε, η “Creciendo en Gracia», που σημαίνει «αυξάνοντας στην χάρη», έχει οπαδούς κυρίως από χώρες της Νοτίου Αμερκής. Λέγεται ότι υπάρχουν περισσότερες από 300 εκκλησίες του De Jesus σε 30 χώρες.

Αν και οι περισσότεροι οπαδοί του είναι φτωχοί, εκείνος ζει μέσα στον πλούτο, φορώντας πανάκριβα ROLEX, λέγοντάς τους ότι ο Θεός αγαπάει αυτόν που δίνει λεφτα, επηρεασμένος από το λεγόμενο «ευαγγέλιο της ευημερίας»(που ανθεί στις ΗΠΑ).

Επικοινωνεί με τις ομάδες μέσω Ιντερνετ και προβάλλεται συνεχώς τελευταία από περίπου 287 ραδιοφωνικά προγράμματα αλλά και από την τηλεόραση, ενώ έχει και ο ίδιος δικό του ισπανόφωνο κανάλι.


Ο de Jesus πιστεύει ότι μία ημέρα θα γίνει ο Πρόεδρος όλου του κόσμου, ενώ οι οπαδοί του τον φωνάζουν «Πατέρα»


Τέλος, ισχυρίζεται ότι τα παιδάκια των οπαδών του θα αποτελέσουν την «υπέρ – φυλή» (super razza), ενώ φέρεται να έχει και αντισημιτικές θέσεις.


Δείτε το βίντεο




Πολλοί από τους οπαδούς του θεωρούν ότι οι δικαστικές αντιξοότητες του διαζυγίου του de Jesus είναι περαιτέρω απόδειξη ότι εκπληρώνει τη δεύτερη έλευση του Ιησού, αναφέροντας τις Βιβλικές προφητείες των διωγμών, όπως Λουκάς 17:25, που λέει «Πρώτον όμως πρέπει αυτός να πάθη πολλά και να καταφρονηθή από της γενεάς ταύτης»

Αυτά τα γεγονότα της ζωής του είναι περαιτέρω αποδείξεις ότι ο Jose Luis De Jesus είναι η μετενσάρκωση του ίδιου «πνεύματος» που κατοίκησε στον Ιησού από τη Ναζαρέτ" είπε το μέλος και εκπρόσωπος της εκκλησίας, Axel Poessy".

Έχουμε το προνόμιο να ζούμε στις ημέρες του Υιού του Ανθρώπου, που είναι η τελευταία φανέρωση του Θεού στη γη ο οποίος θα βασιλέψει επάνω σε όλα τα έθνη."


Η 44χρονη ξανθιά Κολομβιανή Torres, η οποία υπήρξε τιβι περσόνα στην χώρα της, ήταν φανατικός οπαδός του de Jesus όταν άρχισε το ζευγάρι τη σχέση τους το 1999. Η Torres συχνά του έπλενε τα πόδια και του έκοβε τα νύχια, σαν εκδήλωση αφοσίωσης, ενώ δήλωσε ότι είχε την αίσθηση ότι "ο Θεός ο ίδιος είχε έρθει να με αγαπήσει." « Ήταν ο απόστολός μου, ο κύριος τέλειος, ο ο πρίγκηπάς μου, ο ίδιος ο Θεός» είπε η Torres, ενώ συνέχισε λέγοντας: «Ένιωθα καλύτερα από την Παρθένο Μαρία»!


Το διαζύγιο τους έφερε μακριά από εκείνο το ρομαντικό ξεκίνημα, μέσα σε έναν φαύλο κύκλο κατηγοριών, συμπεριλαμβανομένων των ισχυρισμών της Torres περί σωματικής κακοποίησης και των περιγραφών της από μέλη της εκκλησίας ως «λεσβία χρυσοθήρα» που θέλησε μόνο να τον χρησιμοποιήσει για να αποκτήσει τη φήμη και τον πλούτο.

Η απόφαση του Δεκεμβρίου έδωσε στην Torres συνολικά $642.000 σε ακίνητη περιουσία, καθώς επίσης και στο δικαίωμα να διεκδικήσει ακίνητα συμπεριλαμβανομένου του διαμερίσματος στο βόρειο Miami Beach όπου ζει ο πατέρας του de Jesus, της συνιδιοκτησίας του Πουέρτο Ρίκο όπου η πρώτη σύζυγός του κατοικεί, και του τωρινού σπιτιού του de Jesus στο Χιούστον, εάν ο ιεροκήρυκας δεν πληρώσει τα υπόλοιπα $2.2 εκατομμύρια.

Εξηγώντας την απόφασή του να αντιμετωπίσει ενιαία τους οικονομικούς πόρους του de Jesus και της εκκλησίας, ο δικαστής έγραψε ότι ο de Jesus «εξουσιάζει την διακονία σαν να είναι Θεός», ενώ κατέληξε: "Σε ποια άλλη εταιρία το διοικητικό συμβούλιο κυριολεκτικά λατρεύει τον Πρόεδρο;"


2 σχόλια:

Unknown είπε...

Ο τύπος είναι καραγκιόζης και ευτυχώς που τον πήρε και η δικαιοσύνη χαμπάρι.
Απορώ πως τους επιτρέπουν αυτούς τους βλάκες να μιλάνε για τον Ιησού.
Τέλος πάντως εδώ στην Αμερική συμβαίνουν διάφορα εμείς πρέπει να κρατάμε την πίστη μας ψηλά και το φρόνημα μας.
Έτσι και αλλιώς ο καιροc γαρ εγγυc...

SkyWatcher είπε...

Το ότι ο τύπος είναι "καραγκιόζης" δεν χωρά αμφιβολία (αν και έτσι προσβάλουμε τον λαικό ήρωα του θεάτρου σκιών)...
Το ερώτημα όμως είναι πως τόσοι άνθρωποι εξαπατούνται τόσο εύκολα.
Αν και αυτό έχει ήδη απαντηθεί...
"Και απαντώντας ο Ιησούς, τους είπε: Βλέπετε μήπως κάποιος σάς πλανήσει·
επειδή, θάρθουν πολλοί στο όνομά μου, λέγοντας: Εγώ είμαι ο Χριστός· και θα πλανήσουν ΠΟΛΛΟΥΣ". (Ματθαίος 24:4,5)