Η Debbie McLucas, από το Arlington του Texas, προέρχεται από μία πατριωτική οικογένεια.
Ο σύζυγός της και οι δύο γιοί της υπηρέτησαν στον αμερικανικό στρατό, ενώ η κόρη της υπηρετεί σήμερα την θητεία της στο Ιράκ ως νοσοκόμα.
Πριν την αμερικάνικη εθνική εορτή της «Memorial Day» – «Ημέρα Μνήμης ονομάζεται η ημέρα που θεσπίστηκε για να τιμήσει τους άνδρες και γυναίκες που έχασαν τη ζωή τους υπηρετώντας τις Ένοπλες Δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών - η McLucas κρέμασε στο γραφείο της στο νοσοκομείο του Mansfield στο Τέξας, την αμερικάνικη σημαία. Αλλά όταν, μετά την άδεια, επέστρεψε στην δουλειά της, η σημαία είχε αφαιρεθεί, με πρωτοβουλία του προϊσταμένου του τομέα εργασίας της McLucas, καθώς θεωρήθηκε «προσβλητική». Η σημαία μάλιστα είχε διπλωθεί και είχε πεταχτεί στο πάτωμα!
Λέει στο FOXNews.com. η McLucas: "Όταν είδα την σημαία ριγμένη κάτω στο πάτωμα έμεινα άφωνη. Συναντήθηκα με τον προϊστάμενο και μου είπε ότι η σημαία, λέει, πρόσβαλε πολλούς και ότι έκαναν παράπονα."
Απ’ ότι έμαθε η McLucas, αυτός που «ενοχλήθηκε» από την σημαία, είναι ένα από τα τρία άτομα που μοιράζονται μαζί της το γραφείο. Πρόκειται για μία γυναίκα που μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες από την Αφρική, πριν από 14 χρόνια. Μετά την διαμαρτυρία το Νοσοκομείο αποφάσισε ότι έπρεπε να κατεβάσει την σημαία.
"Μου είπαν ότι από τη στιγμή που η σημαία μου προσέβαλε ένα άτομο, θα πρέπει να κατέβει", είπε η McLucas.
Από το Νοσοκομείο της είπαν ότι η αμερικανική σημαία που υπάρχει έξω από το κτίριο είναι αρκετή. «Δεν είναι αυτό αρκετό; " της είπαν. «Οχι», είπε, «δεν είναι αρκετό».
"Το ότι η αμερικάνικη σημαία θα θεωρείτο «προσβλητική» μέσα στο έδαφος των ΗΠΑ είναι κάτι που δεν μπορούσα να φανταστώ ποτέ," είπε η McLucas.
“Προσωπικά, βρίσκω το περιστατικό πολύ τρομακτικό, για τον λόγο ότι εάν δεν μπορώ να αναρτήσω την σημαία της πατρίδας μου, τότε ποια άλλη ελευθερία πρόκειται να στερηθώ στο εγγύς μέλλον” αναρωτιέται η McLucas.
Μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό έγινε ξεσηκωμός, με τηλεφωνήματα και τόνους e-mails στα κανάλια, από πολίτες που συμπαραστάθηκαν στην McLucas.
Μεταξύ των διαμαρτυριών ακούστηκε το «Εάν δεν αρέσουν στην κυρία από την Αφρική οι Ηνωμένες Πολιτείες, ας πάει αλλού".
Δείτε το βίντεο
Μετά το κύμα διαμαρτυριών, εκπρόσωπος του Νοσοκομείο Mansfield προέβη στην δήλωση ότι πρόκειται για «ένα μεμονωμένο περιστατικό μεταξύ των δύο υπαλλήλων» και ότι "η διαφωνία ήταν πάνω στο μέγεθος της σημαίας και όχι σε αυτό που δηλώνει». «Έχουμε καλέσει την εργαζόμενη να τοποθετήσει και πάλι την σημαία εκεί που ήταν», πρόσθεσε ο εκπρόωπος.
"Δεν έχω λόγο να πιστεύω ότι η σημαία δεν θα παραμείνει εκεί για όσο διάστημα θα εργάζομαι εγώ εκεί" είπε η McLucas.
--Σκεφτείτε εάν συμβαίνουν στις ΗΠΑ που ο «πατριωτισμός» σαν όρος δεν έχει παρερμηνευθεί και δεν έχει απαξιωθεί, από «προοδευτικούς» και «ευαίσθητους» «κατ’ επιλογήν», τι πρόκειται να ζήσουμε στην χώρα μας τις μαύρες μέρες της επιβαλλόμενης νεοταξικής παγκοσμιοποίησης, που ήδη έχουμε αρχίσει να ζούμε.
Σε ένα άλλο περιστατικό, επίσης πρωτοφανές για την αμερικάνικη ιστορία και κουλτούρα, αλλά ενδεικτικό της «νέας» Αμερικής που αναδύεται – ειδικά στην μετά Ομπάμα «νέα» εποχή - είναι το κάψιμο εκατοντάδων Αγίων Γραφών στο Αφγανιστάν με διαταγή του Πενταγώνου!
Οι Άγιες Γραφές ήταν γραμμένες στις δύο πιο διαδεδομένες γλώσσες στο Αφγανιστάν (Dari και Pashto) και είχαν σταλεί εκεί για να τις χρησιμοποιούν οι ευαγγελικοί αμερικάνοι στρατιώτες που υπηρετούν στο Αφγανιστάν για «ευαγγελισμό» / «προσηλυτισμό» των ντόπιων. Αξιωματούχος του στρατού δήλωσε ότι οι στρατιώτες πρέπει να σέβονται την θρησκεία των ντόπιων που είναι μουσουλμάνοι.
Εντάξει λένε οι ευαγγελικοί, αλλά δεν μπορούσατε να τις γυρίσατε πίσω;
Ήταν ανάγκη να τις κάψετε;
Δεν είναι η ύψιστη προσβολή για τους χριστιανούς αυτό;
Για σκεφτείτε λίγο το αντίθετο… Μουσουλμάνοι να καίνε, λέει, το Κοράνι; Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;
Δείτε το βίντεο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου