Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

“Sarah's Choice”: Μια ταινία που μιλάει για την έκτρωση


Οι αμερικάνικες χριστιανικές ταινίες, - δηλ. ταινίες με χαμηλό προϋπολογισμό με χριστιανούς παραγωγούς και συνήθως χριστιανούς ηθοποιούς (κυρίως από τον χώρο των Ευαγγελικών) και σίγουρα χωρίς "μεγάλα ονόματα" του Χόλυγουντ, που έχουν πάντα είτε ξεκάθαρο είτε κάπως συγκαλυμμένο χριστιανικό μήνυμα, - φαίνεται ότι πάνε πολύ καλά στις ΗΠΑ αλλά και έξω από αυτήν, καθώς το κοινό ανταποκρίνεται πολύ θετικά.


Παραδείγματος χάριν η αξιόλογη ταινία ‘Fireproof’ (κυκλοφόρησε και στη Ελλάδα σε DVD με τον τίτλο «Απόδειξη Αγάπης») - της εταιρίας παραγωγής ταινιών “Sherwood Pictures” των αδελφών Kendrick, πίσω από την οποία βρίσκεται η Βαπτιστική Εκκλησία Sherwood - ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2008, με ένα μπάτζετ $500,000 και έγινε η εμπορικότερη ανεξάρτητη ταινία του 2008, με 33.456.317 δολάρια στην αμερικάνικη αγορά.


Μία νέα ταινία που ξεκίνησε στην Αμερική στις17 Νοεμβρίου (βγήκε κατευθείαν σε DVD) είναι η ταινία «Sarah's Choice» η οποία ασχολείται με το θέμα της έκτρωσης.


Η Sarah Collins είναι μία νέα γυναίκα που εργάζεται σε διαφημιστική εταιρία και επιθυμεί να ανέβει επαγγελματικά. Έχει όλα τα προσόντα να φτάσει ψηλά και να τα έχει όλα. Υψηλή θέση, υψηλό μισθό, νέο αυτοκίνητο, εντυπωσιακό διαμέρισμα και ακριβά ταξίδια. Υπάρχει όμως ένα εμπόδιο: το μωρό που κυοφορεί.


Και εδώ η Sarah θα πρέπει να διαλέξει. Η συνέχεια επί της οθόνης…


Το 1973 το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ακύρωσε νόμους που απαγόρευαν τις αμβλώσεις, αλλά η ηθική διαμάχη γύρω από το ζήτημα ακόμα δεν έχει λυθεί. Εάν είναι βάσει του νόμου αλήθεια ότι μια γυναίκα μπορεί να κάνει τη δική της προσωπική εκλογή και να αποφασίσει σχετικά με την αναπαραγωγική υγεία της, η Sarah's Choice είναι μια ταινία που προσφέρει ηθικά επιτακτικούς λόγους για να επιλογή της ζωής.


Πηγή:

http://www.charismamag.com/index.php/news/25412-film-spotlights-the-unborn-


Δείτε επίσης: http://sarah.pureflix.com/


Δείτε το trailer της ταινίας


Στην ταινία τον ρόλο της Sarah Collins παίζει η χριστιανή τραγουδίστρια Rebecca St. James.

H γεννημένη στην Αυστραλία Rebecca St. James (32 χρονών), είναι μία δημοφιλής χριστιανή pop - rock τραγουδίστρια. Το 2000 κέρδισε το βραβείο Grammy για το καλύτερο Rock Gospel Album, το ‘Pray’

Το πιο γνωστό κομμάτι της St. James είναι το ‘Wait For Me’, που μιλάει για ένα ερωτευμένο ζευγάρι που θέλει να μείνει «αγνό» μέχρι τον γάμο τους. Το "Wait For Me" ήταν υποψήφιο ως τραγούδι της χρονιάς στα Βραβεία Dove το 2002.

Η ταινία ‘Sarah's Choice είναι η πρώτη που η St. James έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Όπως λέει η ίδια ο Θεός της έχει βάλει το πάθος για την υπεράσπιση των αγέννητων βρεφών ή της ζωής (pro-life) όπως το λένε στις ΗΠΑ, πολύ πριν πάρει τον ρόλο αυτό. Μέσα από εμπειρίες από φιλικά της ζευγάρια θέλησε να ασχοληθεί περισσότερο -και μέσα από τις ταινίες- με το θέμα των εκτρώσεων.

"Η αλήθεια είναι" λέει η St. James, "ότι το 43% των γυναικών σήμερα έχουν κάνει (κάποια στιγμή της ζωής τους) έκτρωση. Είναι πολύ μεγαλύτερο από ότι νομίζει ο κόσμος". "Οι άνθρωποι πρέπει να μάθουν όμως ότι υπάρχει συγχώρεση και χάρις και ότι όλοι μας με κάποιον τρόπο έχουμε αστοχήσει και χρειαζόμαστε την χάρη του Θεού πλούσια".


Wait for Me

Song of Love

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Πολύ ενδιαφέρον το άρθρο! Σ΄ευχαριστούμε κόκκινε ουρανέ!

Θα ήθελα όμως να ξέρω ,αν οι ηθοποιοί και αυτών των ταινιών ενδιαφέροντε μόνο για φήμη, χρήμα και αυτοπροβολή ή ΄έχουν μοναδικό προτέρημα και σκοπό τη μετάδωση ενός χριστιανικού-ηθικού μηνύματος.
Επειδή δεν έχω δει καμία τέτοια ταινία, για αυτό ρωτάω!

Έτσι κι αλλιώς, πιθανόν, αυτές οι -ανεξάρτητες ταινίες- να είναι πραγματικά πιο ενδιαφέρουσες απο κάθε άλλη εμπορική και πολυδιαφημισμένη ταινία.
Σ΄ευχαριστούμε κόκκινε ουρανέ!
Χαιρετίσματα!.

SkyWatcher είπε...

Όπως καταλαβαίνεις είναι πολύ δύσκολο να απαντηθεί η ερώτησή σου. Μάλλον θα μείνεις (και θα μείνουμε) με την απορία.
Πάντως παρά τις αδυναμίες τους, αρκετές ταινίες (όχι όλες) είναι αρκετά αξιόλογες και μόνο το ότι πάνε "κόντρα στο ρεύμα" των "αξιών" της σημερινής εποχής νομίζω ότι τις κάνει να αξίζουν προσοχής.

Υ.Γ.Σου συνιστώ to "Facing the Giants" και το "Fireproof".