Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Μαστίγωνε τον εαυτό του για να 'αισθανθεί πιο κοντά στον Θεό' ο Πάπας Ιωάννης Παύλος


Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β΄, για τον οποίον το Βατικανό έχει ξεκινήσει μία ταχύρρυθμη διαδικασία για την αγιοποίησή του, χτυπούσε τακτικά τον εαυτό του σαν μία πράξη μετανοίας για να ‘αισθάνεται πιο κοντά στο Θεό’, ενώ είχε υπογράψει ένα μυστικό έγγραφο στο οποίο έγραφε ότι σκεφτόταν να παραιτηθεί από ποντίφικας στην περίπτωση που θα γινόταν αθεράπευτα άρρωστος, σύμφωνα με ένα νέο βιβλίο που κυκλοφόρησε.


Το βιβλίο που ονομάζεται ‘Γιατί ένας Άγιος;’ από τον Monsignor Slawomir Oder, που είναι ο "postulator" δηλαδή ο υπεύθυνος του Βατικανού για την διαδικασία της ανακήρυξης της "αγιοποίησης", λέει ότι ο γεννημένος στην Πολωνία Πάπας όταν ήταν επίσκοπος στην Κρακοβία αυτομαστιγωνόταν συχνά και συνέχισε να το κάνει στο Βατικανό και μετά την εκλογή του ως Πάπας, το 1978.


«Στην ντουλάπα του, μαζί με τα άμφιά του, ήταν κρεμασμένη εκεί σε μία κρεμάστρα για ρούχα, μια ειδική ζώνη για τα παντελόνια που την χρησιμοποιούσε ως μαστίγιο," λέει ο Monsignor Oder. Έλεγε (ο Πάπας) ότι η αυτομαστίγωση ήταν «ένα μέσο για την χριστιανική τελειότητα» με το οποίο μιμούμαστε τους βασανισμούς του Ιησού Χριστού.


Πρόσθεσε ότι στην Πολωνία ο πρώην Επίσκοπος Karol Wojtyla, συχνά κοιμόταν στο γυμνό πάτωμα, σαν μία πρακτική αυταπάρνησης και ασκητισμού, ενώ συχνά ανακάτευε το κρεβάτι του το πρωί, για να φανεί ότι είχε κοιμηθεί κανονικά σ 'αυτό, μη θέλοντας να τραβήξει την προσοχή, σε αυτή του την πράξη μετάνοιας.


Το γεγονός ότι ο Ιωάννης Παύλος χτυπούσε τον εαυτό του σαν ένα είδος «σωματικής μετάνοιας» αποκαλύφθηκε πρώτα τον περασμένο Νοέμβριο από την αδελφή Tobiana Sobodka, μία Πολωνέζα καλόγρια που εργάστηκε για τον Πάπα Ιωάννη Παύλο στο διαμέρισμά του στο Βατικανό και στην θερινή παπική κατοικία στο Castel Gandolfo στους λόφους νότια της Ρώμης .


Στο βιβλιο ‘Santo Subito’ (‘Άγιος Εδώ και Τώρα’) του Andrea Tornielli, η βιογράφος του Πάπα, Αδελφή Sobodka, που ανήκει στο Τάγμα της Ιερής Καρδιάς του Ιησού είπε: «Μπορούσαμε να το ακούσουμε - ήμασταν στο διπλανό δωμάτιο στο Castel Gandolfo. Μπορούσες να ακούσεις τον ήχο από τα χτυπήματα, όταν ο ίδιος μαστίγωνε τον εαυτό του. Το έκανε όταν ήταν ακόμη σε θέση να κινείται μόνος του. "


Το 1986, στην ετήσια επιστολή του προς τους κληρικούς, ο Ιωάννης Παύλος έγραψε: «Αυτό που πρέπει να δούμε σε αυτές τις μορφές της μετανοίας – για τις οποίες, δυστυχώς, η εποχή μας δεν είναι εξοικειωμένη - είναι τα κίνητρα: την αγάπη του Θεού και τη μετατροπή των αμαρτωλών. "Στους ΄(καθολικούς) αγίους που αυτομαστιγώνονταν περιλαμβάνονται ο Άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης, η Αγία Τερέζα της Avila, ο Άγιος Ιγνάτιος Loyola, η Μητέρα Τερέζα και ο Αγ. Thomas More.


Τον περασμένο μήνα, ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ αναγνώρισε τις ‘ηρωικές αρετές’ του Ιωάννη Παύλου Β ', ένα βήμα προς την αγιοποίησή του, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί το φθινόπωρο, αφού ο Πάπας Βενέδικτος έχει ήδη δώσει την έγκριση για ένα θαύμα που αποδίδεται στον Ιωάννη Παύλο, σύμφωνα με το οποίο μια καλόγρια από την Γαλλία θεραπεύτηκε ανεξήγητα από τη νόσο του Πάρκινσον, αφότου προσευχήθηκε σε αυτόν. Ακολουθεί στη συνέχεια η ανακήρυξη, για τη οποία απαιτεί η απόδειξη ενός δεύτερου θαύματος.


Ο Monsignor Oder επιβεβαιώνει ότι το 1989 ο Ιωάννης Παύλος, ο οποίος έπασχε από τη νόσο του Parkinson, ετοίμασε έγγραφο στο οποίο αναφερόταν ότι θα παραιτηθεί "στην περίπτωση που η αναπηρία του η οποία θεωρείται ανίατη, γίνει μακροχρόνια και θα τον εμποδίζει να εκτελέσει επαρκώς τα καθήκοντα της αποστολικής του διακονίας. Οι Πάπες φυσιολογικά, εκλέγονται εφόρου ζωής.


Ο τελευταίος Πάπας που παραιτήθηκε οικειοθελώς ήταν ο Σελεστίνος ο Ε΄ (Celestine V) το 1294. Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος είχε ζητήσει από τον καρδινάλιο Joseph Ratzinger, που ήταν τότε επικεφαλής των Καρδιναλίων του Βατικανού για το Δόγμα της Πίστης και τώρα είναι ο Πάπας Βενέδικτος, να μελετήσει τις θεολογικές συνέπειες της παπικής παραίτησης.


Το βιβλίο λέει, επίσης, ο Ιωάννης Παύλος συγχώρησε τον Μεχμέτ Αλί Αγκτσά, τον Τούρκο παρολίγο δολοφόνο του, μέσα στο ασθενοφόρο στο δρόμο για το νοσοκομείο λίγες στιγμές μετά αφότου δέχτηκε τους πυροβολισμούς, στις 13 Μαΐου 1981, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου. Ο Αγκτσά αφέθηκε ελεύθερος από τη φυλακή στην Τουρκία αυτό το μήνα και έχει ορκισθεί να προσεύχεται στον τάφο του Ιωάννη Παύλου στη Ρώμη.


(Σ.Σ. Ο 52χρονος Αγκτσά, ο οποίος, σύμφωνα με ορισμένους παρατηρητές, αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, σε γραπτή δήλωσή του που έδωσε στη δημοσιότητα κατά την έξοδό του από τη φυλακή, αυτοαποκαλείται "δεύτερος Μεσσίας" και υποστηρίζει ότι είναι ο "αιώνιος Χριστός", ενώ δήλωσε ότι προβλέπει το τέλος του κόσμου, καθώς ο κόσμος θα καταστραφεί στη διάρκεια του αιώνα αυτού.

"Η Βίβλος είναι γεμάτη λάθη. Θα γράψω την τέλεια Βίβλο", συνεχίζει ο Αγκτσά υπογράφοντας ως εξής:"Ο αιώνιος Χριστός, Μεχμέτ Αλί Αγκτσά").


Το βιβλίο αναφέρει επίσης για πρώτη φορά ότι ο Ιωάννης Παύλος αρχικά πίστευε ότι ο επιτιθέμενος ήταν μέλος των Ερυθρών Ταξιαρχιών, της ακραίας αριστερής οργάνωσης που πραγματοποίησε μια σειρά δολοφονιών και απαγωγών στη δεκαετία του 1970 και του '80, που έμειναν γνωστά στην Ιταλία ως «Τα χρόνια του μολυβιού».


Ο Πάπας Βενέδικτος προχώρησε σε ταχύρρυθμες διαδικασίες για την αγιοποίηση του Ιωάννη Παύλου, λίγο μετά το θάνατό του τον Απρίλιο του 2005, με το να προσπεράσει τη συνήθη πενταετή περίοδο αναμονής που χρειάζεται πριν ξεκινήσει η διαδικασία αγιοποίησης.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή: http://www.timesonline.co.uk/


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου, παρακολουθώ εδώ και πολύ καιρό ανελλιπώς το μπλόγκ σου και οφείλω να ομολογήσω πως σου αξίζουν συγχαρητήρια για την ποιότητα της ενημέρωσης που μας παρέχεις. Όμως δε θα σου κρύψω πως υπήρξαν και μερικές αναρτήσεις που με έβαλαν σε σκέψεις και μου δημιούργησαν έντονο προβληματισμό, όπως η σημερινή. Λαμβάνω το θάρρος της γνώμης μου να σου αναφέρω τι είναι αυτό που με προβληματίζει με τις απόψεις σου έχοντας πάντα ως βάση τις δημοσιεύσεις σου. Φοβούμαι πως ενώ σαφέστατα (και ορθότατα) καταδικάζεις τον θρησκευτικό συγκρητισμό της νέας τάξης πραγμάτων και με σαφήνεια παραθέτεις τους σύγχρονους διώκτες των Χριστιανών, έχεις εκπέσει στο αντίθετο άκρο, που εγώ θα το αποκαλούσα χριστιανικό συγκρητισμό, με το να θεωρείς δηλαδή, οτι όλα τα χριστιανικά δόγματα έχουν μερίδιο στην αποκεκαλυμένη αλήθεια ενώ αυτό εμείς οι Ορθόδοξοι δεν το δεχόμαστε, γιατί εμείς πιστεύουμε οτι μια είναι η Εκκλησία Του Χριστού και αυτή είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία. Βάσει των παραπάνω θα σε παρακαλούσα να μας ομολογήσεις τα πιστεύω σου στο συγκεκριμένο θέμα ή να μας ομολογήσεις ποιό απο τα από τα χριστιανικά δόγματα/ομολογίες ασπάζεσαι εσύ προσωπικά προς ενημέρωση και των αναγνωστών σου.

Manos είπε...

Συγνώμη κύριε/α ανώνυμε που παρεμβαίνω, αλλά επειδή διαβάζω κι εγώ διάφορα χριστιανικά blogg δεν θεωρώ ότι είναι απαραίτητο ο μπλογκίστας να κοινοποιήσει πιο δόγμα ασπάζεται, αντίθετα το θεωρώ συνετό και συγχρόνως έξυπνο να μην δίνει στοιχεία για το δόγμα του!

Παλαιότερα έψαχνα κι εγώ να δω τίνος δόγματος είναι ο κάθε μπλογκίστας και τελικά κατέληξα δεν έχει κανένα νόημα είδικά όταν πρόκειται για μπλογκίστες οι οποίοι μέσα απο τα κείμενά τους φανερώνονται έμμεσα ή άμεσα τα πιστεύο τους και οι πεποιθησεις τους! Αν σου πω ότι πλεον δεν κάθομαι καν να ψάξω αν ο διαχειριστής έχει δηλώσει στο bλogg τι ακολουθεί αλλά αρχίζω να διαβάζω κατευθείαν τα άρθρα τι θα πεις;
Δείξε μου το blogg σου να σου πω ποιος είσαι!
Τώρα αν ο ίδιος ο RedSky θέλει να κοινοποιήσει πιο δόγμα ακολουθεί είναι δικό του θέμα, εμένα δεν με απασχολεί κατα βάση.
Καληνύχτα!

SkyWatcher είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε,

Για την ταυτότητα του ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ σε παραπέμπω στο Manifesto
Συλλέγω και παρουσιάζω θέματα και ειδήσεις από όλο τον κόσμο και όπως έχεις αντιληφθεί, τα μεταφράζω χωρίς, τις περισσότερες φορές, να σχολιάζω περεταίρω. Συνήθως παραθέτω το κείμενο όπως είναι. Αυτούσιο. Όπως έγινε με το συγκεκριμένο άρθρο, (για τον Πάπα) που πηγή του είναι η ιστοσελίδα της έγκυρης βρετανικής εφημερίδας ‘The Times’. Το άρθρο δεν έχει κάποιο μήνυμα. Είναι απλά, η αφήγηση ενός γεγονότος.
Η παρουσίαση γεγονότων και ειδήσεων - και ΟΧΙ θεολογικών θέσεων – που σχετίζονται με άλλα δόγματα, (π.χ. φωτιά σε μορμονική εκκλησία από οπαδό του σατανά, ή η σφαγή ευαγγελικών στην Τουρκία κλπ) δεν έχει σχέση με ‘χριστιανικό συγκρητισμό’, ούτε βέβαια, υπονοεί ότι ‘όλα τα χριστιανικά δόγματα έχουν μερίδιο στην αποκεκαλυμένη αλήθεια’.
Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο.
Φιλικά SkyWatcher.

Ανώνυμος είπε...

Tότε φίλε μου σου ζητώ να με συγχωρέσεις. Φαίνεται πως άδικα ανησύχησα, αλλά πίστεψε με, δεν είχα κακή προαίρεση και διάθεση. Βλέπεις δεν είχα προβλημα με τα θρησκευτικά σου πιστεύω -όποια και να ήταν αυτά- αλλά με τον συγκρητισμό τόσο σε χριστιανικό όσο και σε πανθρησκειακό επίπεδο καθώς αυτός αντικατοπτρίζει το πνεύμα της νέας εποχής. Όλη αυτή η νεοταξική προπαγάνδα που μας περιρρέει, οφείλω να ομολογήσω πως με έχει κάνει καχύποπτο με την παράθεση αυτών των θεμάτων, καθότι θα γνωρίζεις και εσύ καλύτερα από εμένα, πως υπάρχουν πολλοί καθεστωτικοί μπλόγκερς που οδηγούν τους αναγνώστες τους προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Θεός μαζί σου!