Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Προσπάθησαν να δηλητηριάσουν στρατόπεδο των ΗΠΑ στρατιώτες που μιλούσαν αραβικά;


Ο στρατός των ΗΠΑ ερευνά τις καταγγελίες ότι κάποιοι στρατιώτες προσπάθησαν να δηλητηριάσουν τη βάση εφοδιασμού τροφίμων στο στρατόπεδο Fort Jackson, της Νότιας Καρολίνας.


Οι καταγγελίες έχουν γίνει γνωστές εδώ και δύο μήνες, είπε στο Fox News, ο Chris Grey, εκπρόσωπος του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών του Στρατού.


Ο στρατός λαμβάνει τους ισχυρισμούς "πολύ σοβαρά", είπε ο Grey, αλλά μέχρι τώρα, "δεν υπάρχουν αξιόπιστες πληροφορίες να στηρίξουν αυτούς τους ισχυρισμούς."


Πέντε ύποπτοι, που κρατήθηκαν το Δεκέμβριο, ήταν μέρος ενός προγράμματος μετάφρασης στην αραβική γλώσσα με την ονομασία "09 Lima" οι οποίοι έκαναν χρήση της Αραβικής ως πρώτης γλώσσας, ανέφεραν δύο πηγές στο Fox News.


Άλλη στρατιωτική πηγή δήλωσε ότι είναι μουσουλμάνοι. Δεν κατέστη σαφές αν οι ύποπτοι εξακολουθούν να κρατούνται.


Ο Grey δεν επιβεβαίωσε ούτε και διέψευσε τις πληροφορίες αυτών των πηγών ».


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή: http://www.foxnews.com/


Να θυμηθούμε ένα πρόσφατο περιστατικό.


Στις 5 Νοεμβρίου του 2009, 39χρονος ταγματάρχης Νιντάλ Μαλίκ Χασάν, (φωτο) παλαιστινιακής καταγωγής, ο οποίος υπηρετούσε στο στρατόπεδο Fort Hood στο Τέξας, ως στρατιωτικός ψυχίατρος, άνοιξε πυρ με αποτέλεσμα να σκοτώσει 13 ανθρώπους και να τραυματίσει άλλους 30.


Λόγω του ότι το όνομά του ήταν μουσουλμανικό, οι Αμερικάνοι μουσουλμάνοι ‘θορυβήθηκαν’.

Η δήλωση που έκανε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ήταν ότι πρόκειται για μια "τρομακτική έκρηξη βίας".


Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Washington Post, ο ιμάμης του δράστη του μακελειού, Χασάν, υπερασπίστηκε την πράξη του!


Ο υεμενίτης ιμάμης Ανουάρ αλ Αουλάκι, που αλληλογραφούσε με τον Νιντάλ Μαλίκ Χάσαν, στην αμερικανική στρατιωτική βάση Φορντ Χουντ, δήλωσε ότι είχε γίνει "έμπιστος" του Χάσαν υπερασπίζεται την πράξη του.


Ο ιμάμης, τον οποίο οι αμερικανικές αρχές υποψιάζονται ότι έχει σχέσεις με την αλ Κάιντα και που έχει αποκαλέσει τον Χάσαν "ήρωα", δέχθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις ενός δημοσιογράφου από την Υεμένη ο οποίος μετά έδωσε στην αμερικανική εφημερίδα.


Ο ιμάμης, που γεννήθηκε στις ΗΠΑ και, πριν εγκατασταθεί στην Υεμένη, κύρηττε σε ένα τζαμί στην Βιρτζίνια των ΗΠΑ, όπου πήγαινε και ο Χάσαν, επιβεβαίωσε ότι αλληλογραφούσε με τον Χάσαν κατά την διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς και ότι είχε γίνει "έμπιστος" του στρατιωτικού ψυχίατρου.


Παρόλα αυτά ο ιμάμης αρνήθηκε να αποκαλύψει όσα του είχε εκμυστηρευτεί ο Χάσαν, ούτε αν του είχε αναφέρει το Φορντ Χουντ ως πιθανό στόχο.


Όμως δικαιολόγησε την επίθεση στην στρατιωτική βάση, εξηγώντας ότι το Ισλάμ την επιτρέπει αφού πρόκειται για μια μορφή ιερού πολέμου (τζιχάντ).


Σε άρθρο του ο αμερικάνος πολιτικός αναλυτής Πάτρικ Μπιουκάναν αναφέρει:



«Ο Νιντάλ Μαλίκ Χασάν είχε δύο πρόσωπα. Το ένα ήταν ο περήφανος ταγματάρχης που φορούσε στρατιωτική στολή στο τζαμί. Το άλλο ήταν ο περήφανος Άραβας που κυκλοφορούσε με μουσουλμανική κελεμπία στην καθημερινή του ζωή (βλέπε φωτο ΠΑΝΩ).


Ο Χασάν ήρθε σε σύγκρουση λόγω της διπλής αφοσίωσής του: στην χώρα που είχε ορκιστεί να προστατεύει και στο καθήκον του ως μουσουλμάνος.

Όταν εκείνο το πρωί ο Χασάν είπε στον γείτονά του ότι
«θα κάνω μία καλή πράξη για τον Θεό», το κάλεσμα του ιερού πολέμου (τζιχάντ) υπερνίκησε τον όρκο πίστης του ως Αμερικανού στρατιώτη. Ο Χασάν άρχισε να πυροβολεί, τραυματίζοντας ή σκοτώνοντας 44 Αμερικανούς στρατιώτες και πέθανε μαχόμενος σε αυτό που θεωρούσε την πλευρά του δικαίου, την πλευρά του Ισλάμ, ενάντια στην Αμερική. «Αλλάχ ακμπάρ» («Ο Θεός είναι μεγάλος») φώναξε ο Χασάν καθώς άρχισε να πυροβολεί.


Ένα σχόλιο στο Διαδίκτυο από τον Νιντάλ Χασάν συνέκρινε τους βομβιστές αυτοκτονίας με τους παρασημοφορημένους με παράσημο ανδρείας που πέφτουν πάνω σε χειροβομβίδες για να σώσουν τους συστρατιώτες τους. Ο Χασάν είχε αποφασίσει να πραγματοποιήσει επίθεση αυτοκτονίας για τον Αλλάχ.


Στο Αρκάνσας τον προηγούμενο χρόνο, ένας μουσουλμάνος που ήταν αντίθετος με τους πολέμους των ΗΠΑ πυροβόλησε δύο στρατιώτες σε ένα κέντρο νεοσυλλέκτων, σκοτώνοντας τον ένα. Στο Κουβέιτ, πριν την εισβολή στο Ιράκ, ένας μουσουλμάνος στρατιώτης εκτόξευσε μία χειροβομβίδα στην σκηνή του διοικητή του, σκοτώνοντας δύο και τραυματίζοντας 14 στρατιώτες...»


Στα καθημάς…..


Θυμηθείτε την φράση που είπε στην συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, στις 13/1/2010, στο Ζάππειο Μέγαρο, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου σχετικά με την επιχειρούμενη ελληνοποίηση χιλιάδων μεταναστών (σε ερώτηση δημοσιογράφου του ραδιοφώνου του Σκάι) : «Δηλαδή, να τους κρατήσουμε σε ένα γκέτο, να τους έχουμε στο περιθώριο, να τους θεωρούμε δεύτερης τάξης πολίτες, όταν αισθάνονται Έλληνες, αντί να τους δώσουμε θαλπωρή, να τους πούμε «ελάτε να ενδυναμώσετε τον Ελληνισμό, στη δουλειά, στην παραγωγή, στο ασφαλιστικό σύστημα, στο στρατό»;


Πριν λίγες ημέρες παρακολούθησα ορκομωσία νέων οπλιτών. Στο άκρο του στρατοπέδου 7-8 αλλόθρησκοι έδωσαν και αυτοί τον όρκο ότι "θα φυλάττουν πίστη στην πατρίδα" και ότι "θα υπερασπίζονται τας σημαίας, μέχρι τελευταίας ρανίδος του αίματός τους". Σε λίγο, (εάν όλα εξελιχθούν όπως τα σχεδίασε η Κυβέρνηση), αυτοί η 7-8 πιθανόν να είναι 70-80. Τα παραπάνω περιστατικά με βάζουν σε ανησυχία.

Αυτό το "ελάτε να ενδυναμώσετε τον ελληνισμό στο στρατό" με βάζει σε (μαύρες) σκέψεις…


Για να αλλάξουμε κλίμα ας παρακολουθήσουμε ένα αισιόδοξο βίντεο - ομιλία με θέμα "πως ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ την πολυπολιτισμική Ελλάδα".




Δεν υπάρχουν σχόλια: