Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

"Ποιος είστε; Δεν άκουσα ποτέ να μιλούν για σας. Κανένας δεν έχει ακούσει για εσάς…"


-->
"...Αισθάνομαι όμως ότι είστε και ικανός και επικίνδυνος. Δεν έχω καμία αμφιβολία πως προτίθεστε να γίνεται ο σιωπηλός δολοφόνος της Ευρωπαϊκής δημοκρατίας και της εθνικής κυριαρχίας των Ευρωπαϊκών χωρών.
Δείχνετε μίσος στην ιδέα της ύπαρξης εθνικής κυριαρχίας στα κράτη, ίσως επειδή είστε από το Βέλγιο που ουσιαστικά δεν είναι χώρα. ..."

«Δεν θέλω να γίνω αγενής, αλλά έχετε το χάρισμα μίας βρεγμένης πατσαβούρας και την εμφάνιση ενός υπαλληλάκου τράπεζας» (‘charisma of a damp rag and the appearance of low grade bank clerk’).

«Ποιος είστε; Δεν άκουσα ποτέ να μιλούν για σας. Κανένας δεν έχει ακούσει για εσάς…Θέλω να σας ρωτήσω: Ποιος σας ψήφισε; Και ποιος μηχανισμός; Το μόνο που ξέρω είναι ότι η δημοκρατία χάνει…».

Τα παραπάνω (και άλλα πολλά!) είπε μέσα στην Ευρωβουλή ο Άγγλος Ευρωβουλευτής, Nigel Farage, (Νάιτζελ Φάρατζ), απευθυνόμενος στον Χέρμαν Βαν Ρομπουι, (Herman Van Rompuy) τον άνθρωπο που δεν τον έκλεξε κανένας, αλλά τον διορίσανε να είναι ο πρώτος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ή ο πρώτος πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης), από τον Νοέμβριο του 2009.

Δείτε το βίντεο (αυτόματοι υπότιτλοι)

Αμέσως μετά την εκλογή - διορισμό του, στις 19 Νοεμβρίου 2009, ο Rompuy έκανε την εξής σημαντική δήλωση: “Το 2009 είναι επίσης το πρώτο έτος της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης, με την ίδρυση του G20 εν μέσω της οικονομικής κρίσης. Η Σύνοδος κορυφής για το κλίμα στην Κοπεγχάγη, αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς τη συνολική διαχείριση του πλανήτη μας”. Δείτε το βίντεο:

Τέσσερις μόλις ημέρες πριν την εκλογή του ως προέδρου της Ε.Ε., ο Rompuy παραβρέθηκε σε δείπνο της Λέσχης Bilderberg στο Hertoginnendal των Βρυξελών, κατά την διάρκεια του οποίου ανακοίνωσε ένα σχέδιο που πρέπει να εφαρμόσει η Ε.Ε. ώστε ευρωπαϊκοί φόροι να καταβάλλονται απευθείας στις Βρυξέλλες.

Ο Ιταλός ευρωβουλευτής Mario Borghezio , λίγο αργότερα, είχε το θάρρος να πει δημόσια : “Είναι δυνατόν να μην έχει κανείς παρατηρήσει ότι ΟΛΟΙ και οι τρεις υποψήφιοι πρόεδροι της ΕΕ (Jan Peter Balkenende, David Miliband και Herman Van Rompuy), έχουν συχνά παραβρεθεί σε συναντήσεις της Λέσχης Bilderberg ή της Τριμερούς Επιτροπής; ” ρώτησε ο Borghezio. «Πιστεύω ότι πρέπει να εφαρμόσουμε τις αρχές της διαφάνειας, που τόσο συχνά αναφέρονται εδώ στα θεσμικά μας όργανα. Πρέπει να καθοριστεί με σαφήνεια κατά πόσον αυτοί είναι οι υποψήφιοι των πολιτικών δυνάμεων των χωρών τους, ή αν πρόκειται απλά για τους υποψηφίους των μυστικών αυτών ομάδων που συνεδριάζουν κεκλεισμένων των θυρών για να αποφασίσουν για διάφορα θέματα πάνω από τα κεφάλια των ανθρώπων».
Αξίζει δε να σημειωθεί πως ο Farage ξεκίνησε από το τίποτε, δίχως να είναι πολιτικός, μέσα σε μία παμπ (!) όταν μαζί με κάποιους φίλους του διαπίστωσαν πως κάτι δεν πάει καλά και επειδή κανείς δεν φαινόταν να έχει διάθεση να κάνει το σωστό, ενεργοποιήθηκε και άρχισε ο ίδιος πολιτική δράση, φέρνοντας μέσα σε μόλις 2 χρόνια το κόμμα του στο προσκήνιο της Αγγλικής πολιτικής σκηνής.

Δείτε στα παρακάτω βίντεο (με ελληνικούς υπότιτλους) τον Farage να εξιστορεί στον Alex Jones του Prisonplanet & του Infowars, την επίθεση που εξαπέλυσε στον Πρόεδρο της ΕΕ, Χερμαν Βαν Ρομπούι, για την οποία έχει κληθεί σε απολογία, για να ζητήσει συγνώμη’, κάτι που φυσικά, δεν πρόκειται να κάνει... (Τελικά, του επιβλήθηκε πρόστιμο 3000 ευρώ)!

Τα βίντεο είναι από το κανάλι της vasoula2908 που της αξίζουν συγχαρητήρια για τον υποτιτλισμό.
Στο δεύτερο βίντεο αναφέρεται και στην Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων αναφέρει: "Ότι και να γίνει στην Ελλάδα, κάποια στιγμή θα γίνει επανάσταση, με τους Έλληνες να πολεμούν και να επιμένουν να πάρουν πίσω τη χώρα τους και την εθνική τους ανεξαρτησία. Η τυραννία είναι απαίσιο πράγμα και μπορεί να διαρκέσει για χρόνια, όμως στο τέλος όλα διαλύονται. Έχω ελπίδες ότι ο κόσμος αφυπνίζεται."



Ο Farage που θεωρείται από τα media ‘ευρωσκεπτικιστής’, ενώ κάπου είδα και τον όρο ‘ευρωφοβικός’ (!!!) γεννήθηκε το 1964 και υπήρξε ηγέτης του Κόμματος της Ανεξαρτησίας, του United Kingdom Independence Partyή ‘UKIP.

Ο Farage φοίτησε στο Dulwich College, πριν να ενταχθεί σε μία χρηματιστηριακή εταιρεία στο Λονδίνο. Είχε την δική του επιχείρηση διαμεσολάβησης από τις αρχές του 1990 μέχρι το 2002.

Από μαθητής είχε αρχίσει να δραστηριοποιείται στις τάξεις του Συντηρητικού Κόμματος, μέχρι την παραίτηση της πρωθυπουργού Μάργκαρετ Θάτσερ το 1990. Έφυγε από το κόμμα το 1992, όταν η κυβέρνηση του Τζον Μέιτζορ υπέγραψε τη Συνθήκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση στο Μάαστριχτ. Έγινε ιδρυτικό μέλος του UKIP το 1993 και εξελέγη για πρώτη φορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 1999, ενώ επανεξελέγη το 2004 και το 2009. Ο Farage είναι σήμερα ηγέτης των δεκατριών-ευρωβουλευτών του UKIP στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και συν-επικεφαλής της πολυεθνικής ομάδας των ‘ευρωσκεπτικιστικών’ κάτω από τον τίτλο ‘Europe of Freedom and Democracy’ (η Ευρώπη της ελευθερίας και της δημοκρατίας).

Την άνοιξη του 2005 ζήτησε να του απαντήσει η Επιτροπή που έχουν περάσει τις διακοπές τους κάποιοι επίτροποι.

Στο στόχαστρο βρέθηκε ο ίδιος ο πρόεδρός της επιτροπής Ζοζέ Mανουέλ Mπαρόζο και ο επίτροπος Eμπορίου, Πίτερ Mάντελσον. O μεν πρώτος κατηγορήθηκε ότι τον Aύγουστο, μετά τον διορισμό του στην προεδρία της Eυρωπαϊκής Eπιτροπής, αλλά πριν από την ανάληψη των καθηκόντων του, φιλοξενήθηκε στη θαλαμηγό του Σπύρου Λάτση, ο δε Mάντελσον ότι φιλοξενήθηκε στην Kαραϊβική από άτομα ενδεχομένως σχετιζόμενα με το χαρτοφυλάκιο που χειρίζεται.

Οι καταγγελίες του Nάιτζελ Φάρατζ, έλαβαν ευρεία δημοσιότητα ύστερα από άρθρο της γερμανικής εφημερίδας Die Welt. Μάλιστα, η εφημερίδα αυτή «κοστολόγησε» την κρουαζιέρα Mπαρόζο σε 20.000 ευρώ.

O Mπαρόζο, τότε, ανακοινώθηκε, ότι ήταν παλαιός, προσωπικός φίλος του κ. Λάτση από τα φοιτητικά του χρόνια και ως τέτοιος φιλοξενήθηκε στη θαλαμηγό, μαζί με τον καθηγητή Zιτζόνσκι, παλαιό δάσκαλο του Πορτογάλου στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης...

-->

2 σχόλια:

Αριστείδης είπε...

Εντυπωσιακή η δεινή ικανότητά σου να κάνεις ανασκοπήσεις.
Απέκτησα, συνεπώς, ένα πρόσθετο πρόβλημα.
Τώρα πρέπει να ανασκοπήσω όλες τις αναρτήσεις σου!

τα σέβη μου...

SkyWatcher είπε...

Τα δικά μου σέβη και σε σένα Δίκαιε (;) Αριστείδη!
Σε βάζω άμεσα στις συνδέσεις μου (μου είχε διαφύγει...!)