Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Μουσουλμάνοι διακόπτουν την διάλεξη του Βέλγου συγγραφέα Benno Barnard στο Πανεπιστήμιο της Αμβέρσας


"Έίχα αποκαλέσει τον Filip Dewinter ‘φασίστα’ πριν από είκοσι χρόνια. Έκανα λάθος. Οι φασίστες είναι με τους μουσουλμάνους. Ο Dewinter είχε πάντα δίκιο. Και αυτά τα λέει ένας παλιός αριστερός όπως εγώ. "- Benno Barnard.


(Ο Filip Dewinter είναι ο ηγέτης του εθνικιστικού και αποσχιστικού Φλαμανδικού κόμματος ‘Vlaams Belang’ που σημαίνει ‘Φλαμανδικό Συμφέρον’. Το κόμμα είναι αντίθετο στην πολυπολιτισμικότητα, στην ανεξέλγκτη μετανάστευση, στο ριζοασπαστικό ισλάμ και στην σταδιακή ισλαμοποίηση της χώρας και για αυτό χαρακτηρίζεται από άλλους, ως 'ρατσιστικό', 'ξενοφοβικό', 'ισλαμοφοβικό' κλπ).


Μία προγραμματισμένη διάλεξη από τον Φλαμανδό / Ολλανδό συγγραφέα Benno Barnard, (ποιητή, δοκιμιογράφο, θεατρικό συγγραφέα και μεταφραστή, ο οποίος γεννήθηκε στο Άμστερνταμ και μετακόμισε στην φλαμανδική περιοχή του Βελγίου το 1976) στο Πανεπιστήμιο της Αμβέρσας, διακόπηκε την Τετάρτη το βράδυ στις 31 Μαρτίου από μουσουλμάνους.


«Ήταν να δώσω μια διάλεξη σε περίπου πενήντα φοιτητές. Η διάλεξη σχετικά με το πολιτικό Ισλάμ είχε το ειρωνικό τίτλο «Ζήτω ο Θεός, μακριά με τον Αλλάχ», και αυτό ήταν για μερικούς εξτρεμιστές μουσουλμάνους αρκετό για να διαταράξουν την διάλεξη πριν καν πω δυο κουβέντες", λέει ο συγγραφέας.


"Προς μεγάλη μου έκπληξη, κατά την έναρξη της διάλεξης πολλοί μουσουλμάνοι βρίσκονταν στο ακροατήριο. Σύντομα αποδείχθηκε ότι δεν είχαν έρθει στην αίθουσα για να ακούσουν. Μέσω SMS και το δικτυακό τόπο 'sharia4belgium', η οργάνωση που ιδρύθηκε από τον Anjem Choudary, δόθηκε σήμα να διαταραχθεί η διάλεξη. "



Στην φωτογραφία ΕΠΑΝΩ βελγικό γαλλόφωνο περιοδικό με τίτλο : "Πως το Ισλάμ απειλεί τα σχολεία".


Ήταν μέρος μιας σειράς διαλέξεων σχετικά με το Διαφωτισμό, που διοργάνωσαν οι οπαδοί του ‘σεκουλαρισμού’στο Πανεπιστήμιο της Αμβέρσας ('σεκουλαρισμός' = η αρχή του κοσμικού κράτους. Πλήρης διαχωρισμός κράτους και θρησκείας).


Πολλές ριζοσπαστικές οργανώσεις μουσουλμάνων είχαν κάλεσει εκ των προτέρων, μέσω ιστοσελίδων, τους 'δικούς τους' να έρθουν στην αίθουσα και να χαλάσουν τη διάλεξη.


Όταν η διάλεξη ξεκίνησε, υπήρχαν σαράντα μουσουλμάνοι ανάμεσα στο κοινό. Ο διοργανωτής της διάλεξης προσπάθησε να τους πιάσει στην συζήτηση μήπως και αλλάξουν την στάση τους, αλλά μόλις ο Barnard ξεκίνησε την ομιλία του, οι μουσουλμάνοι σηκώθηκαν και άρχισαν να φωνάζουν. "Μόλις είχα πει λίγα λόγια, και ο αρχηγός τους σηκώθηκε και φώναξε «Μην κάνεις πλάκα με τον Αλλάχ ", λέει ο Bernard. "Κατόπιν ο ίδιος και οι οπαδοί του άρχισαν να φωνάζουν «Αλλάχ Ακμπάρ», και κατέλαβαν την εξέδρα. Αν δεν μου είχαν βάλει σωματοφύλακες, δεν θα ήμουν σε θέση να σας μιλήσω τώρα. "


Αρκετοί αστυνομικοί με πολιτική περιβολή ήταν παρόντες στην αίθουσα και γρήγορα παρενέβησαν. Συνόδευσαν είκοσι μουσουλμάνους έξω από τον χώρο, αλλά δεν συνελλήφθη κανείς. «Με ενοχλεί πολύ που σταμάτησε η ομιλία μετά από μόλις δύο λεπτά. Αυτοί οι νέοι δεν είχαν ούτε καν ακούσει για πιο θέμα ήταν η διάλεξη.


(ΚΑΤΩ: φωτογραφία από παλαιότερη διαμαρτυρία στο Βέλγιο κατά της "Ισλαμοποίησης της Ευρώπης")


Γράφει η ιστοσελίδα του μουσουλμανικού ‘Sharia4Belgium’:


Η συζήτηση για το Ισλάμ από τον Benno Barnard


Assalam wa alaykoem rahmatoelah barakatoehoe wa, Αγαπητέ μουσουλμάνε αδελφέ και αδελφή


Ο εχθρός της θρησκείας μας έκανε πάλι άλλο ένα βήμα στο να προσβάλει φανερά το Ισλάμ και τους οπαδούς του. Την Τετάρτη, 31 Μαρτίου, 2010 στο Πανεπιστήμιο της Αμβέρσας, διοργανώνει διάλεξη με το τίτλο: «Η συζήτηση για το Ισλάμ: ζήτω ο Θεός, μακριά με τον Αλλάχ!"


Ο ομιλητής είναι ο Ολλανδός ποιητής Benno Barnard, ο οποίος είναι επίσης γνωστός ως ένας από τους πιο σκληρούς εχθρούς του ριζοσπαστικού Ισλάμ στις Κάτω Χώρες, ή για να το πούμε με τα ωραία λόγια τους: ένας από τους μεγαλύτερους επικριτές του Ισλάμ!


Κεντρικό σημείο της διάλεξης είναι το «πολιτικό» Ισλάμ, το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο είναι η αιτία που υπάρχει στασιμότητα στις δυτικές ιδεολογίες, με επικεφαλής τον ουμανισμό (ή φιλελευθερισμού) Ο τίτλος, ωστόσο, προδίδει τις προθέσεις του, και αποτελεί ένα ακόμη ράπισμα στο πρόσωπο της μουσουλμανικής κοινότητας!


Η παραπάνω εικόνα είναι μια λεπτομέρεια από μια εικόνα στην ιστοσελίδα ‘sharia4belgium’ (Σαρία για το Βέλγιο), και δείχνει την σημαία της τζιχάντ του χαλιφάτου να κυματίζει πάνω από το βασιλικό παλάτι στις Βρυξέλλες.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή:


Δείτε το βίντεο:


Δεν υπάρχουν σχόλια: