Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 6 Απριλίου 2010

'Πήρε φωτιά' από την πρώτη ημέρα η τηλεφωνική γραμμή για θέματα κακοποίησης που έθεσε σε λειτουργία η Καθολική Εκκλησία


Η τηλεφωνική γραμμή για θέματα κακοποίησης που έθεσε σε λειτουργία η Καθολική Εκκλησία στη Γερμανία, ‘πήρε φωτιά’, την πρώτη κιόλας μέρα της λειτουργίας της, με τα 4.000 φερόμενα θύματα παιδεραστών και βίαιων ιερέων, που κλήθηκαν να ζητήσουν ψυχολογική υποστήριξη και συμβουλές.


Ο αριθμός αυτός είναι πολύ μεγάλος για να αντιμετωπιστεί από μία χούφτα θεραπευτών που έχουν διατεθεί για την αντιμετώπισή τους.

Στο τέλος, μόνο στους 162 από τους 4.459 επισκέπτες δόθηκαν συμβουλές πριν κλείσει το σύστημα.


Ο Andreas Zimmer, επικεφαλής του έργου από την Μητρόπολη του Trier, παραδέχθηκε ότι δεν είχε προετοιμαστεί για "αυτού του είδους τη σφοδρή επίθεση».


Η τηλεφωνική γραμμή είναι η προσπάθεια της Καθολικής Εκκλησίας να ανακτήσει την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό της μέσα από ένα κλιμακούμενο σκάνδαλο κακοποίησης που απειλεί τον παπικό θρόνο του γεννημένου στην Γερμανία Ποντίφηκα Βενέδικτου ΙΣΤ '.


Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα προβλήθηκε ο ισχυρισμός ότι ένας στενός συνεργάτης του Πάπα, ο επίσκοπος Mixa, κτυπούσε παιδιά – μία κατηγορία που εκείνος αρνήθηκε.


Κορίτσια και αγόρια πιστοποίησαν ότι τους κτύπησε με γροθιές και ένα χτυπητήρι χαλιών ουρλιάζοντας "Ο διάβολος βρίσκεται μέσα σας και εγώ θα τον βγάλω έξω!"


Επίσης, η επισκοπή της Trier ανέφερε ότι 20 ιερείς είναι ύποπτοι για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών μεταξύ του 1950 και του 1990.


Ο Επίσκοπος Stephan Ackermann, ο οποίος διορίστηκε πέρυσι, δήλωσε τη Δευτέρα ότι τρεις από τις περιπτώσεις έχουν πάει σε εισαγγελείς, με άλλες δύο σύντομα να ακολουθούν.


Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ονομάζουν το σκάνδαλο «η ώρα των παιδιών». Τα παιδιά αυτά που τηρούσαν σιγή, πολλές φορές εξαιτίας των πιέσεων που για δεκαετίες ασκούνταν και στα παιδιά στις οικογένειές τους από την Εκκλησία, τώρα βρίσκουν το θάρρος να μιλήσουν.

Τα γεγονότα αυτά έχουν επηρεάσει βαθιά την Καθολική Εκκλησία στη Γερμανία. Άνθρωποι την εγκαταλείπουν μαζικά και ξεγράφονται από την κυβερνητική υπηρεσία που εισπράττει ετήσιο φόρο ύψους £ 800 για κάθε έναν από τους πιστούς που την χρηματοδοτούν.


Ένα τέταρτο των Καθολικών στη Γερμανία, δήλωσε σε μια πρόσφατη έρευνα ότι έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στην ηγεσία της Εκκλησία.


Ο Πάπας Βενέδικτος XVI φέρεται ότι γνώριζε για μία ιδιαίτερα ειδεχθή περίπτωση παιδεραστίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πρόκειται για την περίπτωση του Rev. Lawrence Murphy, που φέρεται να παρενόχλησε περισσότερα από 200 κωφάλαλα παιδιά σε σχολείο του Γουϊσκόνσιν, στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά όταν η υπόθεση ήρθε στην προσοχή του Βατικανού πολλά χρόνια αργότερα, το Συμβούλιο για το Δόγμα της Πίστεως, που είχε επικεφαλής τον καρδινάλιο Ratzinger (πριν γίνει Πάπας), αρνήθηκε να αναλάβει δράση.


Ο Πάπας δεν έκανε καμία αναφορά για το σκάνδαλο κατά τη διάρκεια της λειτουργίας πριν από το Πάσχα στο Βατικανό.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια: