Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Λεωφορεία στο Μαϊάμι αποφασίζουν να κατεβάσουν διαφήμιση 'προσβλητική' για το Ισλάμ


Η εταιρία λεωφορείων ‘Miami-Dade Transit στο Μαϊάμι των ΗΠΑ, αποφάσισε να αφαιρέσει διαφήμιση την οποία οι μουσουλμάνοι θεωρούν ‘προσβλητική’ για το Ισλάμ.


Με την διαφήμιση αυτή ‘ντύθηκαν’ 10 λεωφορεία της εταιρίας, την προηγούμενη Παρασκευή. Η διαφήμιση έλεγε: «Κρέμεται Φετφάς πάνω από το κεφάλι σας; Απειλείται η κοινότητά σας ή η οικογένειά σας;" και οδηγούσε τους ανθρώπους σε μια ιστοσελίδα που τους ενθαρρύνει να εγκαταλείψουν το Ισλάμ.

(‘Φετφάς ονομάζεται στο Ισλάμ η απόφαση ή το διάταγμα που εκδίδει μια θρησκευτική αρχή.Το 1998, ο αγιατολάχ Χομεϊνί καταδίκασε με φετφά σε θάνατο τον Σαλμάν Ρούσντι, συγγραφέα των «Σατανικών Στίχων»).


Το γκρουπ με έδρα τη Νέα Υόρκη με την ονομασία Stop the Islamization of America (‘Σταματήστε την ισλαμοποίηση της Αμερικής’), αγόρασε τις διαφημίσεις για ένα μήνα. Ο αρχηγός της ομάδας αναφέρει ότι οι διαφημίσεις είχαν ως σκοπό "την προάσπιση της θρησκευτικής ελευθερίας."


Η Karla Damian, εκπρόσωπος της ‘Miami-Dade Transit δήλωσε την Πέμπτη ότι αφού επανεξέτασαν το θέμα των διαφημίσεων, η εταιρία αποφάσισε να τις αφαιρέσει.


Ο τομέας του ‘Συμβουλίου σχετικά με Αμερικανο-ισλαμικές Σχέσεις’ της Νότιας Φλόριντα είχε επικρίνει τις διαφημίσεις.


Σχόλιο του blog Islamization Watch: Το να εγκαταλείψει ένας μουσουλμάνος το Ισλάμ, σε πολλές χώρες θεωρείται άκρως προσβλητικό και για αυτό τα άτομα αυτά συλλαμβάνονται και θανατώνονται. Στο Ιράν και στη Σαουδική Αραβία δεν υπάρχει καμία κύρωση για τη δολοφονία ενός ‘αποστάτη’. Στην Αίγυπτο, τη Συρία, τη Μαλαισία, τις Μαλδίβες, στην κυριολεξία, απλά, δεν είναι νόμιμο να αφήσεις το Ισλάμ. Στις Μαλδίβες, όπου το να αποκαλέσει κάποιος τον άλλον ‘Χριστιανό’ θεωρείται βωμολοχία, αν εγκαταλείψεις το Ισλάμ χάνεις την υπηκοότητά σου. Στην Αίγυπτο δικαστής είπε σε κάποιον που ζήτησε να αλλάξει, σύμφωνα με το νόμο, το θρήσκευμά του αφού έγινε χριστιανός, ότι «σύμφωνα με το νόμο πρέπει να τον σκοτώσει».

Η τουρκική κυβέρνηση, η ίδια που θέλει να ενταχθεί στην ΕΕ, σκέφτεται την θέσπιση ενός τύπου ‘jizya’ φορολογίας για τους χριστιανούς πολίτες της (‘ειδικός φόρος’ – ‘χαράτσι’ που επιβάλλεται μόνο στους μη χριστιανούς).


Πριν από αυτές τις ‘προσβλητικές’ διαφημίσεις υπήρξαν οι διαφημίσεις σε λεωφορεία στις ΗΠΑ, υπέρ του Ισλάμ. (Διάλειμμα για ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Φαντάζεστε ανάλογη πλατιά διαφήμιση υπέρ του Χριστιανισμού σε λεωφορεία της Σαουδικής Αραβίας ή της Σομαλίας;;;!!!) Μία από αυτές τις διαφημίσεις έγραφε : «ΙΣΛΑΜ: Το μήνυμα του Αβραάμ, του Μωυσή του Ιησού και του Μωάμεθ». Αυτό δεν θεωρείται προσβολή κατά του χριστιανισμού; Μπορείς να φανταστείς τον Ιησού να λιθοβολεί γυναίκες για λόγους μοιχείας; Αυτό είναι που λένε οι μουσουλμάνοι όταν ισχυρίζονται ότι ο Ιησούς θα είχε ακολουθήσει τον Μωάμεθ. Αυτό δεν είναι προσβλητικό;


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή




Δεν υπάρχουν σχόλια: