Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Το Ναύπλιο τίμησε τον Τάσσο Παπαδόπουλο


Η πόλη του Ναυπλίου, ύστερα από πρόταση του δημάρχου και αποδοχή της από το δημοτικό συμβούλιο, τίμησε τον αείμνηστο πρώην πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο, δίνοντας το όνομά του σε μια νέα πλατεία που απέκτησε η πόλη και βρίσκεται στην περιοχή ‘’Κούρτη’’, δίπλα από το 4ο δημοτικό σχολείο Ναυπλίου που φέρει το όνομα του αγωνιστή της ΕΟΚΑ Ευαγόρα Παλικαρίδη από την Τσάδα της Πάφου.


Αρχικά χθες, στο Βουλευτικό, την πρώτη Βουλής των Ελλήνων, παρουσία όλης της οικογένειας Παπαδόπουλου, του βουλευτή Αρκαδίας Ανδρέα Λυκουρέντζου ως εκπρόσωπος της Ν.Δ Αντώνη Σαμαρά, βουλευτών του νομού, του δημάρχου Παναγιώτη Αναγνωσταρά, των λοιπών αρχών της Αργολίδας και στενών συνεργατών και φίλων του Τάσου Παπαδόπουλου, ο πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα Ιωσήφ Ιωσήφ, μίλησε για το έργο του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου και την προσφορά του στον Ελληνισμό. Εκ μέρους της οικογένειας μίλησε κι ευχαρίστησε για την τιμή, ο γιος του προέδρου βουλευτής Λευκωσίας Νικόλας Παπαδόπουλος.


Στην συνέχεια έγιναν τα αποκαλυπτήρια της στήλης με το όνομα του Τάσσου Παπαδόπουλου στον χώρο της πλατείας.


Ο δήμαρχος Ναυπλιέων Παναγιώτης Αναγνωσταράς στον χαιρετισμό του μεταξύ των άλλων ανέφερε ότι ‘’το Ναύπλιο, η πόλη του μύθου και της ιστορίας, η πόλη που θεμελιώθηκε το Ελληνικό κράτος, τιμά σήμερα έναν άνθρωπο που έγραψε ιστορία. Έναν αγωνιστή που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της μάχης για την απελευθέρωση της πατρίδας του από τον αποικιοκρατικό ζυγό. Έναν πολιτικό που συνέβαλε στη θεμελίωση της Κυπριακής Δημοκρατίας και πολύ πρόσφατα στη διατήρησή της, τιμά τον πρώην πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσο Παπαδόπουλο. Τον τιμά για τη συνολική προσφορά του στον Ελληνισμό’’.


Ο κ. Αναγνωσταράς πρόσθεσε ‘’το Ναύπλιο τον τιμά για τη σταθερή επιδίωξή του για λύση του Κυπριακού. Λύση βιώσιμη και λειτουργική. Λύση που θα στηρίζεται στο Διεθνές Δίκαιο και τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για την στάση του στο Σχέδιο Ανάν, που εξέφρασε τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελληνοκυπρίων και διασφάλισε την ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας’’, ενώ κατέληξε λέγοντας ‘’ενώνουμε τη φωνή μας με τη δική σας, ώστε να φτάσουμε σε μια λειτουργική, δημοκρατική και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, που θα διασφαλίζει την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, προς όφελος Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Όταν έρθει αυτή η ώρα, θα γιορτάσουμε εδώ, στην πλατεία Τάσσου Παπαδόπουλου’’.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / πηγή




Δεν υπάρχουν σχόλια: