Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Η Ινδική κυβέρνηση πρόκειται να εφοδιάσει όλους τους Ινδούς με νέες βιομετρικές ταυτότητες


Η Ινδία εγκαινιάζει μια νέα απογραφή στην οποία κάθε άτομο ηλικίας άνω των 15, θα πρέπει να φωτογραφηθεί και να δώσει τα δακτυλικά του αποτυπώματα, προκειμένου να δημιουργηθεί μία βιομετρική εθνική βάση δεδομένων.


Η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει στη συνέχεια αυτές τις πληροφορίες για την έκδοση δελτίων ταυτότητας.


Η Πρόεδρος Pratibha Patil ήταν ο πρώτος άνθρωπος που μπήκε στην λίστα και απηύθυνε έκκληση στους συμπατριώτες της να ακολουθήσουν το παράδειγμα της «για το καλό του έθνους".


«Όλοι πρέπει να συμμετέχουν και να καταστήσει επιτυχές», είπε στο Δελχί.


Αυτή είναι η 15η απογραφή της Ινδίας και η πρώτη φορά που η απογραφή περιλαμβάνει βιομετρικά στοιχεία.

Τα πλήρη αποτελέσματα της εθνικής απογραφής θα γίνουν γνωστά στα μέσα του 2011.


Σύμφωνα με τους TIMES, ίσως πρόκειται για το μεγαλύτερο σχέδιο «Μεγάλου Αδελφού» που έχει συλληφθεί ποτέ.

Αναφέρει το δημοσίευμα που αναδημοσίευσε το ΒΗΜΑ:


Η Ινδία πρόκειται να εκδώσει σε καθέναν από τα 1,2 δισ. πολίτες της- εκατομμύρια εκ των οποίων ζουν σε απομακρυσμένα χωριά και δεν διαθέτουν κανένα επίσημο έγγραφο που να αποδεικνύει την ύπαρξή τους- ηλεκτρονικές βιομετρικές ταυτότητες.


Το Δελχί προχώρησε πρόσφατα στη δημιουργία μιας νέας Αρχής επιφορτισμένης να εκδώσει σε κάθε Ινδό έναν αποκλειστικό αριθμό.

Επίσης θα είναι υπεύθυνη για τη συλλογή και την ηλεκτρονική αποθήκευση των προσωπικών τους δεδομένων, κάτι που πρόκειται να κοστίσει περίπου 3,5 δισ. ευρώ.


Επικεφαλής της αποστολής είναι ο επιχειρηματίας Ναντάν Νιλεκάνι, ο οποίος χρησιμοποίησε τη φράση «ο κόσμος είναι επίπεδος» και υιοθετήθηκε από εκατομμύρια υποστηρικτές της παγκοσμιοποίησης.

«Είναι μια τεράστια, πολύπλοκη πρόκληση» δήλωσε στους «Τimes» του Λονδίνου, προσθέτοντας: «Έχουμε όμως τη δυνατότητα να δώσουμε σε κάθε ινδό πολίτη για πρώτη φορά μια μοναδική ταυτότητα. Μπορούμε έτσι να μεταμορφώσουμε αυτή τη χώρα».


Οι τοπικές αρχές της Ινδίας εκδίδουν τουλάχιστον 20 έγγραφα που αποδεικνύουν την ταυτότητα κάθε πολίτη, όπως πιστοποιητικά γέννησης και άδειες οδήγησης. Κανένα από αυτά όμως δεν ισχύει παγκοσμίως, ενώ η μετακίνηση από τη μια επαρχία στην άλλη μπορεί εύκολα να καταστήσει έναν πολίτη επισήμως «αόρατο»- καταστροφικό για τα εκατομμύρια των φτωχών πολιτών που εξαρτώνται από τις παροχές του κράτους για να επιβιώσουν.


Η ινδική κυβέρνηση ελπίζει ότι με το νέο σύστημα θα κλείσουν αυτές οι γραφειοκρατικές τρύπες και θα καταπολεμηθεί η διαφθορά.


Κάθε κάρτα θα διαθέτει ένα ηλεκτρονικό τσιπ, το οποίο θα περιέχει προσωπικά δεδομένα και στοιχεία για την πιστοποίηση της ταυτότητας, όπως τα δακτυλικά αποτυπώματα ή σάρωση της ίριδας.


Σε αυτές μπορεί να συμπεριληφθούν οι ποινικοί φάκελοι των πολιτών, αλλά και το πιστωτικό τους ιστορικό.


Ο κ. Νιλεκάνι αποχώρησε από την Ιnfosys, εταιρεία στην οποία είναι συνιδρυτής, για να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα.


Θέλει οι ταυτότητες να συνδέονται με μια μόνιμη βάση δεδομένων η οποία θα είναι πλήρως προσβάσιμη.


Υπάρχει ο κίνδυνος, φυσικά, αυτή η τεράστια βάση προσωπικών δεδομένων, από τις μεγαλύτερες στον κόσμο, να γίνει στόχος των κλεφτών ταυτοτήτων, γι΄ αυτό οι ειδικοί επισημαίνουν ότι «θα πρέπει να είναι απόρθητη».


Ο κ. Νιλεκάνι καλείται τώρα να σκεφθεί έναν τρόπο για τη συγκέντρωση αξιόπιστων στοιχείων. Μόλις 75 εκατ. άνθρωποι- λιγότερο από το 7% του πληθυσμού- είναι καταχωρισμένοι στους πίνακες της εφορίας και πληρώνουν φόρο εισοδήματος.


Οι εκλογικές λίστες θεωρούνται ανακριβείς, επειδή «μαγειρεύονται» από διεφθαρμένους πολιτικούς. Ο κ. Νιλεκάνι θα πρέπει επίσης να πείσει τις 60 κυβερνητικές υπηρεσίες να συνεργαστούν.


Η ινδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι πρώτες ταυτότητες θα εκδοθούν σε διάστημα 18 μηνών και οι αναλυτές αισιοδοξούν ότι για την περάτωση του σχεδίου θα χρειαστούν περίπου τέσσερα χρόνια.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή: ΦΙΛΟΥΜΕΝΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: