Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Σοκαριστική έκθεση αποκαλύπτει ότι το 92% των ομαδικών βιασμών στο Λονδίνο γίνονται από μη-λευκούς


Μια σοκαριστική έκθεση, που συντάχθηκε από την Μητροπολιτική Αστυνομία Αρχή του Λονδίνου (γνωστή ως ‘Met’), αποκάλυψε ότι το 92% των ομαδικών βιασμών στο Λονδίνο, προέρχονται από μη-λευκούς.


Πενήντα τοις εκατό του συνόλου των θυμάτων είναι λευκές γυναίκες.


Η έκθεση, που συντάχθηκε από έναν ανώτερο ντετέκτιβ της Σκότλαντ Γιάρντ από την ομάδα της Επιχείρησης ‘Sapphire’, η οποία ερευνά τα σεξουαλικά εγκλήματα, αποκάλυψε ότι 8% του συνόλου των υπόπτων για ομαδικούς βιασμούς, για το 2008 -2009 ήταν λευκοί, το 32% ήταν μαύροι, και το 24% ήταν μέλη διαφόρων εθνοτήτων . Το υπόλοιπο ποσοστό ήταν άγνωστο.


Το ποσοστό των λευκών θυμάτων μειώθηκε από 69% το 1998-1999 σε 50% πέρυσι, ενώ ο αριθμός των μαύρων θυμάτων διπλασιάστηκε από 17% σε 34%, αναφέρει η έκθεση.


Συνολικά, υπήρχαν 93 ομαδικοί βιασμοί το περασμένο έτος σε σύγκριση με 36 κατά την περίοδο 2003-2004.


Η Αστυνομία ορίζει το συγκεκριμένο έγκλημα ως την σεξουαλική επίθεση από τρία ή περισσότερα άτομα, αν και η έρευνα της Met δείχνει αύξηση του αριθμού των επιθέσεων από ομάδες με τέσσερα ή περισσότερα άτομα.


Άλλα στατιστικά στοιχεία της έκθεσης δείχνουν ότι το 1998-1999, συνολικά το 48% των θυμάτων ήταν ηλικίας 19 ετών ή μικρότερης ηλικίας. Τον περασμένο χρόνο το ποσοστό αυτό έφτασε στο 64%. Τριάντα έξι τοις εκατό των θυμάτων ήταν 15 ετών ή και νεότερα.


Οι ηλικίες των δραστών έχουν επίσης μειωθεί. Σύμφωνα με την Met, το 42% ήταν 19 ετών και κάτω, σύμφωνα με το περασμένο έτος, σε σύγκριση με 38% το 2003-2004.


Ο αριθμός των υπόπτων ηλικίας 20 ετών μειώθηκε ελαφρά κατά την ίδια περίοδο, από 32% σε 30%.


Η έκθεση, του Αρχιεπιθεωρητή Ντετέκτιβ Mark Yexley, αναφέρει ότι η Met «αναγνωρίζει τα σεξουαλικά εγκλήματα πολλών δραστών που συνδέονται με την νεανική παραβατικότητα, ως μία από τις πιο σοβαρές μορφές εγκληματικότητας."


Προσθέτει ότι ο ομαδικός βιασμός είναι λιγότερο πιθανό να καταγγελθεί σε σχέση με άλλα αδικήματα, επειδή υπάρχουν συχνά κοινωνικοί δεσμοί μεταξύ των θυμάτων και των υπόπτων.


Οι Δήμοι με τα υψηλότερα ποσοστά των ομαδικών βιασμών είναι: Lambeth, Croydon, Newham, Southwark, Westminster και Hackney.


Η Met είπε επίσης ότι έχει ζητήσει να γίνει έρευνα για τα ζητήματα των θηλυκών συμμοριών και της βίας από συμμορίες.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: