Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Κήρυξαν τον πόλεμο στον "σταθμό διοδίων του Θεού"!

Ο Edir Macedo, ο ηγέτης μιας από τις μεγαλύτερες Ευαγγελικές (μάλλον, πεντηκοστιανές) εκκλησίες της Βραζιλίας (Universal Church of the Kingdom of God) θεώρησε ότι του κήρυξαν "πόλεμο", μετά τις κατηγορίες, ότι η οργάνωσή του έχει μαζέψει τρισεκατομμύρια δολάρια από δωρεές που προορίζονταν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.


Τον Αύγουστο του 2009 - και ύστερα από έρευνα 10 χρόνων - απευθύνθηκαν σε 10 ηγετικά στελέχη της εκκλησίας - συμπεριλαμβανομένου του ιδρυτή και ηγέτη, πάστορα Edir Macedo - οι κατηγορίες για απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, σύμφωνα με αναφορά του εισαγγελέα του Σάο Πάολο. Σύμφωνα με την κατηγορία οι δωρεές των πιστών χρησιμοποιούντο για να αγοράσουν κοσμήματα, ακίνητα και αυτοκίνητα.


"Υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία ότι χρησιμοποιούσαν τα χρήματα από τις δωρεές για προσωπικά συμφέροντα" είπε ο εισαγγελέας.


Ο επίσκοπος Macedo τύπωσε ένα φυλλάδιο και το μοίρασε στους πιστούς της τεράστιας εκκλησίας χωρητικότητας 11.000 ατόμων εκκλησία στο Ρίο ντε Τζανέιρο, με τίτλο «ο διωγμός μας δίνει εμπειρίες».


Η είδηση κυριάρχησε σε όλα τα πρωτοσέλιδα της Βραζιλίας, ενώ μία εφημερίδα του Ρίο είχε τίτλο «Είναι αμαρτία να κλέβεις». Το τζετ του επισκόπου, αξίας $ 45 εκατ., έχει γίνει η πιο ορατό σύμβολο του σκανδάλου..


Η εκκλησία διδάσκει τον θεσμό της δεκάτης, και τηρεί την αρχή «θεολογία της ευημερίας», σύμφωνα με την οποία, εάν έχεις πίστη και είσαι αφιερωμένος στην εκκλησία, θα ανταμειφθείς με υλική ευημερία.


Κατά τη διάρκεια, του περσινού καρναβαλιού του Ρίο, μία γνωστή ομάδα samba είχε φτιάξει μία πινακίδα

που έγραφε: «Ο Ιησούς είναι ο δρόμος και ο επίσκοπος Macedo ο σταθμός διοδίων!"


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Παρακάτω το σπίτι του πάστορα / Πηγή




Δεν υπάρχουν σχόλια: