Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Μελέτη δείχνει ότι το 47% των ομοφυλόφιλων ζευγαριών έχουν κάνει «σεξουαλικές συμφωνίες»


ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ, (LifeSiteNews.com) – Το σαράντα επτά τοις εκατό των ομοφυλόφιλων ζευγαριών, δήλωσε ότι έχουν κάνει «σεξουαλικές συμφωνίες» με τους συντρόφους τους, οι οποίες αποσαφηνίζουν πόσο συχνά και σε ποιες περιπτώσεις τους επιτρέπεται να έχουν σεξουαλικές σχέσεις με άλλους, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα Μόνο το 45% δήλωσε ότι οι σχέσεις τους είναι ‘μονογαμικές’, ενώ ένα άλλο 8% διαφώνησε σχετικά με το αν η σχέση τους ήταν "ανοιχτή" ή αποκλειστική, σύμφωνα με μια εν εξελίξει μελέτη από το Κέντρο Ερευνών για την Ισότητα και τη Σεξουαλικότητα του San Francisco State University.


Η Μελέτη για τα Ομοφυλόφιλα Ζευγάρια ανέφερε ότι τα ζευγάρια που ερωτήθηκαν κατά κανόνα εκφράστηκαν θετικά για τις «ανοιχτές» σχέσεις, με τρεις στους τέσσερις συμμετέχοντες να περιγράφουν τις μη μονογαμικές συμφωνίες ως «θετικές», διότι εξαλείφουν την ανάγκη να στηριχτείς πάνω στον σύντροφό σου.


Οι συντάκτες της μελέτης, επίσης, υποστήριξαν ότι, "βρήκαμε ότι τα ζευγάρια κάνουν ‘σεξουαλικές συμφωνίες’, επειδή θέλουν να οικοδομήσουν μια ισχυρή σχέση και όχι για να προστατευτούν από τον ιό HIV."


«Με τους ‘straight’ ανθρώπους, αυτό λέγεται (παράνομες) σχέσεις ή εξαπάτηση," σύμφωνα με την Colleen Hoff, την κύρια ερευνήτρια της Μελέτης για τα Ομοφυλόφιλα Ζευγάρια", αλλά στους ‘gay’ ανθρώπους δεν υπάρχουν τέτοιοι αρνητικοί συνειρμοί."


«Οι συμφωνίες για το αν επιτρέπεται ή δεν επιτρέπεται σεξουαλική επαφή με άλλους καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα τύπων, συμπεριλαμβανομένων των «παραδοσιακών» μονογαμικών ρυθμίσεων, καθώς και εκείνων που επιτρέπουν την σεξουαλική επαφή με άλλα άτομα", γράφουν οι συντάκτες της μελέτης. "Για όσα ζευγάρια επιτρέπουν την σεξουαλική επαφή με άλλους, οι περισσότεροι τοποθετούν κανόνες ή όρους που περιορίζουν το πότε, πού, πόσο συχνά, και με ποιον επιτρέπονται οι σεξουαλικές σχέσεις με άλλα πρόσωπα".


Οι συντάκτες της μελέτης σημειώνουν ότι η εξέταση των ομοφυλοφιλικών σχέσεων είναι σημαντική, διότι «προηγούμενη έρευνα έδειξε ότι οι ομοφυλόφιλοι και αμφιφυλόφιλοι άνδρες στις σχέσεις τους έχουν σημαντικά υψηλότερα ποσοστά όσον αφορά την απροστάτευτη επαφή (UAI) με τους συντρόφους τους, από ό, τι αυτοί που έχουν ευκαιριακούς συντρόφους."


Η επαφή μεταξύ ομοφυλόφιλων και άλλες μορφές ομοφυλοφιλικής συμπεριφοράς συνδέονται με ποικίλες ασθένειες και σύνδρομα, καθώς και με υψηλά ποσοστά των σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών, όπως το AIDS, η σύφιλη, και η ηπατίτιδα, οι οποίες εμφανίζονται στους ομοφυλόφιλους σε πολύ υψηλότερες τιμές από ότι στον γενικό πληθυσμό. Συνδέεται επίσης με κατεστραμμένο ορθό και μια ποικιλία ασθενειών του πρωκτού και του εντέρου που κάποτε ήταν γνωστές στην επιστημονική βιβλιογραφία ως "gay σύνδρομο του εντέρου," (‘gay bowel syndrome’), έως ότου ο όρος εξαφανίστηκε μετά από πιέσεις που άσκησαν οι ομοφυλόφιλοι ακτιβιστές στην επιστημονική κοινότητα.


Οι ‘New York Times’, γράφοντας για τη μελέτη, τον Ιανουάριο, πριν να κυκλοφορήσει, σημείωναν ότι η μελέτη τείνει να δικαιώσει αυτούς που έχουν προειδοποιήσει ότι οι ομοφυλόφιλοι «γάμοι» θα οδηγήσουν στον επαναπροσδιορισμό του ίδιου του θεσμού, καταστρέφοντας την παραδοσιακή του έννοια.


Οι Times σημειώνουν ότι "ο γκέι γάμος παρουσιάζεται από τους αντιπάλους του, ως μια προσπάθεια να ξαναγραφτούν οι παραδοσιακοί κανόνες του γάμου», και προσθέτουν ότι "ήσυχα, έξω από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τις προβαλλόμενες αίθουσες των δικαστηρίων, πολλά ζευγάρια ομοφυλοφίλων κάνουν ακριβώς αυτό», επικαλούμενη η εφημερίδα την Μελέτη για τα Ομοφυλόφιλα Ζευγάρια. Οι Times σημειώνουν επίσης ότι οι ομοφυλόφιλοι που συμμετείχαν στις συνεντεύξεις, ανησυχούσαν για το τι θα γίνει με το κίνημα για τους gay "γάμους" αν γίνει γνωστή η αλήθεια για την ομοφυλοφιλική συμπεριφορά.


Υποστηρίζοντας ότι «ο παραδοσιακός αμερικάνικος γάμος βρίσκεται σε κρίση, και χρειαζόμαστε μία διορατικότητα», δήλωσε ένας ανώνυμος ομοφυλόφιλος στους Times, υποστηρίζοντας ότι "αν πρόκειται να συμβεί μία καινοτομία στο γάμο, αυτή θα συμβεί με αιχμή τους γάμους των ομοφυλοφίλων."


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

SkyWatcher είπε...

Προς τον ειρωνικό ανώνυμο που διαμαρτύρεται:
Την προηγούμενη φορά που κάναμε κουβέντα προσπάθησα, όσο πιο αναλυτικά και ευγενικά μπορούσα, να σου δώσω να καταλάβεις ότι ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ δεν καταπιάνεται με το θέμα της ομοφυλοφιλίας με κριτήρια θρησκευτικά, δογματικά, ή και ηθικά, αλλά προβάλει άρθρα που δείχνουν το αληθινό πρόσωπο της λεγόμενης ομοφυλοφιλικής ατζέντας («ίσα δικαιώματα», «γάμος», «υιοθεσία παιδιών») που μετεξελίσσεται ταχέως σε στυγνό ‘ομοφασισμό’. Επέλεξες να μην απαντήσεις επί της ουσίας, αλλά με ένα ανορθόγραφο μπερδεμένο κατεβατό, στο οποίο χωρούσε, μεταξύ άλλων, η - κατ’ εσέ – δυαδική ταυτότητα του ανθρωπίνου γένους σε “straight” και “gay”, η ‘στάση στα 4’, οι διωγμοί κατά των ομοφυλόφιλων, ανακατεμένα όλα αυτά με θεολογικού ύφους αναλύσεις. Κάπου εκεί άρχισε να γίνεται φαιδρό το πράγμα και έπαψα να ασχολούμαι. Είναι προφανές ότι ενοχλείσαι αφάνταστα από τα συγκεκριμένα άρθρα, τα οποία σαφώς δεν είναι θεολογικές αναλύσεις, αλλά ειδήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και παρουσιάζονται μεταφρασμένες στο κοινό του ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ. Εάν λοιπόν δεν μας αντέχεις άλλο, μην μας παρακολουθείς. Και για να τελειώνω. Σχόλια θα γίνονται δεκτά εφόσον έχουν σχέση με την συγκεκριμένη ανάρτηση.