Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Αντιδράσεις για τον πάστορα που ζητάει το κάψιμο του Κορανίου


Τελευταία Είδηση: Ο πάστορας τελικά, έκανε πίσω, κατόπιν, λέει, συμφωνίας με μουσουλμάνους ηγέτες, ότι και το τζαμί θα απομακρυνθεί από το χώρο του Ground Zero, Τελικά, απ’ ότι φαίνεται, τον κορόιδεψαν. Συνέχεια σε λίγο…


Η εκκλησία Dove World Outreach Center, που εδρεύει στη Φλόριντα, έχει ανακοινώσει ότι θα κάψει αντίτυπο του Κορανίου το Σάββατο, στο Γκέινσβιλ, με την ευκαιρία της ενάτης επετείου από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Ο πάστορας Τέρι Τζόουνς έχει δηλώσει ότι θέλει να «εκθέσει το Ισλάμ» ως «βίαιη και καταπιεστική θρησκεία».


Την ώρα που χιλιάδες μουσουλμάνοι από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν το Σαββατοκύριακο για να διαμαρτυρηθούν για τα σχέδια μίας χριστιανικής ομάδας από την Φλόριντα να κάψει αντίγραφα του ιερού βιβλίου του Ισλάμ για την επικείμενη επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου, χριστιανοί ηγέτες – φιλελεύθεροι και συντηρητικοί - επιβεβαίωσαν την αντίθεσή τους στο κάψιμο.


Ο Rev Dr Michael Kinnamon, γενικός γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Εκκλησιών στις ΗΠΑ (NCC), είπε ότι το συμβούλιο επέλεξε να επαναλάβει τη δήλωσή του σε απάντηση σε "πολλά αιτήματα από άτομα καλής θέλησης που επιθυμούν να καταστήσουν απολύτως σαφές προς τη διεθνή κοινότητα ότι εκατομμύρια Αμερικανών απορρίπτουν τις εκφράσεις κατά των Μουσουλμάνων που προέχονται από κάποιες κοινότητες, οι οποίες φαίνεται να αντιδρούν από φόβο και μια παρεξήγηση για την πραγματική φύση του Ισλάμ ».


"Είτε από λάθος, είτε από σύγχυση, σχετικά με την αγάπη για τον πλησίον, με την οποία ο Χριστός μας καλεί να ζήσουμε, ηγέτες και μέλη της κοινότητας (του Dove World Outreach Center στο Gainesville της Florida], και άλλοι ασχολούνται με την παρενόχληση των μουσουλμάνων, καθώς και στο σχεδιασμό μιας «Διεθνούς Ημέρας Κάψτε Ένα Κοράνι», που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Σεπτεμβρίου," ήταν η αρχική δήλωση της NCC στις 11 Αυγούστου.


"Τέτοιες ανοικτές πράξεις μίσους δεν μαρτυρούν την Χριστιανική πίστη", πρόσθεσε η δήλωση. "Αντιστρατεύονται την διακονία του Χριστού και την μαρτυρία της εκκλησίας στον κόσμο."


Εν τω μεταξύ, η Παγκόσμια Ευαγγελική Συμμαχία (NAE) αναδημοσίευσε στην ιστοσελίδα της την ανακοίνωση της 29ης Ιουλίου, με την οποία έλεγε ότι «εκφράζει τη λύπη για τις προσπάθειες που λειτουργούν κατά μίας δίκαιης και ειρηνικής κοινωνίας».


«Τα σχέδια ... να κάψουν τα αντίγραφα του Κορανίου στις 11 Σεπτεμβρίου δείχνουν έλλειψη σεβασμού προς τους γείτονές μας μουσουλμάνους και θα οξύνουν την ένταση μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων σε όλο τον κόσμο," έλεγε η δήλωση. "Η NAE προτρέπει την ακύρωση της καύσης."

Απαντώντας η κοινότητα της Φλόριντα, υπερασπίστηκε τα σχέδιά της, λέγοντας ότι το κάψιμο «είναι μια πράξη αγάπης».


"Κάνουμε αυτή την πράξη για να προειδοποιήσουμε σχετικά με τη διδασκαλία και την ιδεολογία του Ισλάμ, που είναι γεμάτο μίσος," εξήγησε. "Παρόλα αυτά δεν μισούμε κανένα λαό. Αγαπάμε, όπως ο Θεός αγαπά, όλους τους ανθρώπους στον κόσμο και θέλουμε να έρθουν σε επίγνωση της αλήθειας. Το να προειδοποιείς για τον κίνδυνο και την ζημιά είναι μια πράξη αγάπης. "


«Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η φωτιά που καταπολεμείται με φωτιά οδηγεί μόνο σε μια μεγαλύτερη φωτιά", δήλωσε ο Joel Joel, πάστορας Εκκλησίας στο Northland, και μέλος της NAE. "Η αγάπη είναι το νερό που θα σβήσει τελικά στην καταστροφή."


Τη Δευτέρα, εκατοντάδες Αφγανοί συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα Καμπούλ για να διαμαρτυρηθούν για το κάψιμο του Κορανίου, φωνάζοντας «Ζήτω το Ισλάμ» και «Θάνατος στην Αμερική».



Στο μεταξύ και πολλοί Εβραίοι δείχνουν να αντιδρούν στην εκδήλωση για το κάψιμο του Κορανίου.


Αρκετοί Εβραίοι θρησκευτικοί ηγέτες έλαβαν μέρος σε μία διαθρησκευτική σύνοδο έκτακτης ανάγκης που έγινε στην Ουάσιγκτον την Τρίτη, ως έκκληση για μια προσπάθεια από τους οπαδούς όλων των θρησκειών να προσεγγίσουν την αμερικανική μουσουλμανική κοινότητα. Η σύνοδος διοργανώθηκε από την Ισλαμική Κοινωνία της Βορείου Αμερικής.


Η Κεντρική Διάσκεψη των Αμερικανών ραβίνων (CCAR) εξέδωσε δήλωση την Τετάρτη με την οποία καταδικάζει την προτεινόμενη για τις 11 Σεπτεμβρίου, «Διεθνής Ημέρα Κάψτε Ένα Κοράνι» από τον αιδεσιμότατο Terry Jones του The Dove World Outreach Center World στο Gainesville της Florida.


Η οργάνωση που εκπροσωπεί 2.000 μεταρρυθμισμένους ραβίνους (θεωρούνται ως οι «προοδευτικοί»), δήλωσε ότι η προγραμματισμένη εκδήλωση, επικαλείται την «το κάψιμο του Ταλμούδ τον 13ο και 16ο αιώνα, και το κάψιμο εβραϊκών βιβλίων τη δεκαετία του 1930 από τους Ναζί."


"Το κάψιμο των βιβλίων είναι μια έντονα συμβολική πράξη η οποία καταδικάζει με τις φλόγες όχι μόνο τις λέξεις που περιέχονται στα βιβλία, αλλά και εκείνους που ζουν με βάση αυτά τα λόγια, καθώς," ανέφεραν στην δήλωση οι ραβίνοι.


"Στον 20ο αιώνα, είδαμε με τραγικό τρόπο την προφητική αλήθεια των λέξεων Heinrich Heine,«Εκεί που καίνε βιβλία, στο τέλος, θα καίνε και ανθρώπους. " Καλούμε όλους τους ανθρώπους της λογικής και της καλής πίστης, να καταδικάσουν αυτή την εμπρηστική πράξη και την τύφλωση και το μίσος που την κινητοποιεί, " αναφέρει η δήλωση των ραβίνων.


Διάφορα στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης μίλησαν για την αντίθεσή τους στο σχέδιο να καούν δημοσίως αντίτυπα του Κορανίου. Την Τετάρτη, η Υπουργός Εξωτερικών Hilary Clinton, και ο Γενικός Εισαγγελέας Eric Holder, και ο διοικητής των δυνάμεων των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, στρατηγός David Petraeus, όλοι καταδίκασαν τη σχεδιαζόμενη πράξη.


Με τίτλο «κανένας δεν καίει το Κοράνι», η Osservatore Romano, η εφημερίδα του Βατικανού, καταδικάζει σήμερα, με άρθρο της το σχέδιο της αμερικανικής εκκλησίας να κάψει δημοσίως ένα αντίτυπο του Κορανίου στις 11 Σεπτεμβρίου.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: ΕΔΩ και ΕΔΩ



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το γελοιο στην ολη ιστορια ειναι οτι διαμαρτυρονται οι πλεον ''αντιρατσιστες'' και οι χειροτεροι ρατσιστες του πλανητη. Αυτοι οι ιδιοι δημιουργησαν αυτες τις εβραιογενεις θρησκειες για να καταστρεψουν τον αρχαιο κοσμο, και να επιβαλλουν την σιωνιστικη αυτοκρατορια του διαβολοθεου τους. Παντου διαμαρτυροντε για ανυπαρκτα ολοκαυτωματα. Αραγε ολοι οι λαοι που τα εβαλαν μαζι τους ειναι κακοι, και αυτοι το πραγματικο καρκινωμα της καθε κοινωνιας ειναι οι εκλεκτοι του θεουλη;

Ανώνυμος είπε...

Φυσικα και να μην καψει κανενας το κορανι, πρεπει να υπαρχει σεβασμος για καθε θρησκεια και πρεπει ολοι μας να το λεμε δεν αντιλεγω,οταν ομως χτυπουσε την Σερβια ο Κλιντον και τον παρακαλεσαν λογο ορθοδοξου πασχα να μην ριξει βομπες για να κανουν πασχα οι ορθοδοξοι Σερβοι,ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΙΠΕ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ ΑΥΤΟ,ΑΛΛΑ ΒΑΡΟΥΣΑΝ ΣΤΟ ΨΑΧΝΟ ΜΕ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΒΟΜΠΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ,ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΓΙΟΡΤΗ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΟΥ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΣΩΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΝ ΟΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ ΒΑΣΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΑΣ,ΕΚΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΕΙΤΑΝ Η ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ;