Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Το πτώμα σας μυρίζει

Αν θέλετε πληροφορίες διαβάστε εδώ.



Εγώ δεν έχω να πω τίποτα πια. Πτώμα είναι η κοινωνία, αν δεν το καταλάβατε ακόμα. Κοίταξέ τους, τι φράσεις χρησιμοποιούν. «Προβληματίζει» γράφουνε οι κανίβαλοι. «Σοκάρει» λέει ο άλλος. Δεν βρήκε άλλο ρήμα. «Αηδιάζει», «προκαλεί οργή». Αυτό του ήρθε. Αυτό αισθάνεται. Το άλλο το ζόμπι λέει μας «αιφνιδίασε»… Και ο άλλος σε προκαλεί να μπεις στο χώρο του για να δεις το «απαγορευμένο υλικό». Για «υλικό» πρόκειται... «Υλικό» κριτικάρουν οι «άνθρωποι της τέχνης». Ούτε άνθρωποι ,ούτε τέχνη. Και οι άλλοι που θα βγαίνουν από τις αίθουσες συζητώντας ο ένας με τον άλλον «αν τους άρεσε η ταινία».

Εντάξει τώρα, ταραχτήκατε; Δεν πειράζει. Ανοίξτε την τιβι σας, έχει το «σήριαλ». Σε λίγο θα βγει και ο καλοντυμένος ακριβοπληρωμένος «δημοφιλής» και αγαπημένος σας παρουσιαστής να σας πει για μία νέα σπείρα παιδόφιλων, για «αποτρόπαιες εικόνες» παιδικής πορνογραφίας που «σοκάρουν» ή «προβληματίζουν» και για ένα άλλο κοριτσάκι που βρέθηκε βιασμένο, σκοτωμένο και πεταμένο σε κανένα πηγάδι. Και μετά «ας αλλάξουμε θέμα». Εσύ όμως μην φύγεις από την οθόνη. Μετά από σύντομο διαφημιστικό διάλλειμα ξεκινάει το ματς.



3 σχόλια:

Νίκος Διακογιάννης είπε...

Τα είπες όλα στις δέκα αυτές γραμμές που παρέθεσες κάτω από τις εικόνες. Λόγια που αφενός καταδεικνύουν πόσο πολύ έχεις καταλάβει τους τρόπους που το ίδιο το σύστημα συντηρεί και επαυξάνει ή "νομιμοποιεί" (ΑΑ! το είπε η τηλεόραση, το έδειξαν στον κινηματογράφο)όλα εκείνα τα αρνητικά στοιχεία που απομακρύνουν τον άνθρωπο από το να λέγεται και να νοείται ως τέτοιος.
Καλησπέρα, κόκκινε ουρανέ.

SkyWatcher είπε...

Γεια σου φίλε Νίκο. Χαίρομαι για την παρουσία σου και την συμμετοχή στον ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΥΡΑΝΟ.

Νίκος Διακογιάννης είπε...

Αποτελείς μία εκ των σπάνιων ποιοτικών εμφανίσεων εδώ στο χώρο των μπλογκς και χαίρομαι πολύ που σε ανακάλυψα, δεν το αρνούμαι. Με παρηγορείς κατά κάποιον τρόπο κι ας μην το έχεις ποτέ σκεφτεί έτσι, αφού με τις εγγραφές και τη διεισδυτική σου ματιά, κάνεις πιο απτή την ύπαρξη της λογικής σε έναν κόσμο που την έχει χάσει προ πολλού.