Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

"Ακροδεξιός" όποιος δεν του αρέσει ο Ομπάμα


Σύμφωνα με το άρθρο από ΤΑ ΝΕΑ αυτοί που συγκεντρώθηκαν στην Ουάσιγκτον ήταν «ακροδεξιοί» και «υπερσυντηρητικοί». (Ποιοι είναι οι - σκέτο - συντηρητικοί άραγε;) Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ παραθέτει το άρθρο - χωρίς σχόλια - και θα επανέλθει για την συγκεκριμένη συγκέντρωση...


Πρωτοφανή επίδειξη δύναµης έκανε η αµερικανική ακροδεξιά µε πορεία δεκάδων χιλιάδων µελών της το Σάββατο στην Ουάσιγκτον. Μπροστά από το άγαλµα του Λίνκολν, ακριβώς 47 χρόνια από την ιστορική οµιλία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, οι ηγέτες του κινήµατος Τσάι Πάρτι ζήτησαν «να αποκατασταθεί η τιµή της χώρας» και «η επιστροφή στον Θεό».


Η Ουάσιγκτον το Σάββατο ήταν µια µικρογραφία των ΗΠΑ. Στο Μνηµείο του Λίνκολν δεκάδες χιλιάδες, κυρίως λευκοί, συντηρητικοί Αµερικανοί συγκεντρώθηκαν για να ζητήσουν «λιγότερες κυβερνητικές παρεµβάσεις» στη ζωή τους, ανταποκρινόµενοι στο κάλεσµα ενός µορµόνου τηλεοπτικού σχολιαστή, του Γκλεν Μπεκ, που κατηγορεί τον πρόεδρο Οµπάµα για «ρατσισµό εναντίον των λευκών». Την ίδια ώρα, λίγο πιο πέρα ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωµάτων, οι περισσότεροι µαύροι, πραγµατοποίησαν πορεία προς τιµήν της 47ης επετείου της οµιλίας του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ µε την περίφηµη φράση «Εχω ένα όνειρο». Δύο αντίθετα οράµατα της Αµερικής υπό το βλέµµα του Λίνκολν, έδειξαν ότι ο διχασµός και η πόλωση στη χώρα βαθαίνουν.


Η µεγάλη συγκέντρωση υπερσυντηρητικών πολιτών από όλη τη χώρα στην αµερικανική πρωτεύουσα στους οποίους απευθύνθηκε η πρώην υποψήφια των Ρεπουµπλικανών για την αντιπροεδρία Σάρα Πέιλιν λέγοντας ότι «η Ουάσιγκτον σήµερα γέµισε εξαίρετους πατριώτες για να τιµήσουν τους στρατιώτες µας» πραγµατοποιήθηκε δύο µήνες πριν από τις ενδιάµεσες εκλογές για το Κογκρέσο. Σε αυτές οι Δηµοκρατικοί κινδυνεύουν να χάσουν την πλειοψηφία στη Βουλή και ίσως και στη Γερουσία, γεγονός που θα δυσχεράνει ακόµα περισσότερο το έργο του Μπαράκ Οµπάµα. Η Πέιλιν πάντως, φαίνεται να έχει τη δική της ατζέντα, καθώς υποστηρίζει πολλούς υποψηφίους στις εκλογές αυτές, οι οποίοι είναι «αντάρτες» του Ρεπουµπλικανικού Κόµµατος και εάν εκλεγούν θα ενισχύσουν τη θέση στην ακροδεξιά πτέρυγα του κόµµατος.


Πολιτικά µηνύµατα


Παρ’ ότι ο Μπεκ είχε χαρακτηρίσει τη συγκέντρωση «µη πολιτική», οι συγκεντρωθέντες ήθελαν να δείξουν ότι µπορούν να επηρεάσουν τις ενδιάµεσες εκλογές του Νοεµβρίου σε όλη τη χώρα και ότι εκπροσωπούν ψηφοφόρους που αισθάνονται ότι η κεντρική κυβέρνηση δεν παίρνει τις σωστές αποφάσεις. Ο σχολιαστής του τηλεοπτικού δικτύου Fox είχε ζητήσει από τους διαδηλωτές να µην κρατούν πολιτικά πανό, δεν ήταν λίγοι όµως εκείνοι που φορούσαν τα κίτρινα µπλουζάκια µε το φίδι που είναι χαρακτηριστικά του κινήµατος Τσάι Πάρτι, αλλά και πλακάτ µε συνθήµατα εναντίον του Λευκού Οίκου. Κάποιος φορούσε µπλούζα που έγραφε «Φάτε το καριµπού - τρυπήστε για πετρέλαιο», ενώ ορισµένοι κρατούσαν φωτογραφίες του Οµπάµα µε µουστάκι α λα Χίτλερ. Ο Μπεκ δήλωσε ότι ήταν σύµπτωση η επιλογή της ηµεροµηνίας να συµπέσει µε την επέτειο της οµιλίας του Κινγκ για τα πολιτικά δικαιώµατα και ότι οφείλεται «στη θεία πρόνοια». Προειδοποίησε ότι «τα παιδιά µας θα είναι σκλάβοι στο χρέος της χώρας» και πρόσθεσε: «Η συγκέντρωσή µας δεν έχει σχέση µε την πολιτική. Εχει να κάνει µε τον Θεό, µε την επιστροφή στην πίστη µας και στις αξίες του έθνους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: