Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Βουλευτής αρνήθηκε να δειπνήσει με την λεσβία Ισλανδή πρωθυπουργό και τη «σύζυγό» της




Ο αρχηγός ενός πολιτικού κόμματος των Νήσων Φερόε και μέλος του κοινοβουλίου, αρνήθηκε να δειπνήσετε με την Ισλανδή πρωθυπουργό Jóhanna Sigurdardóttir και την λεσβία σύντροφό της κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην χώρα του.

Η Sigurdardóttir, η οποία κυβερνάει την Ισλανδία από το 2009, είναι λεσβία και έχει "παντρευτεί" την σύντροφό της Jónina Leósdóttir, σε μία μεγάλης δημοσιότητας τελετή, που έγινε φέτος τον Ιούνιο.

Αποκαλώντας την παρουσία της Leósdóttir "πρόκληση", ο βουλευτής Jenis av Rana, αρνήθηκε να παραστεί σε δείπνο προς τιμήν της Ισλανδής πρωθυπουργού.

"Το κόμμα μου είναι επίσημα ενάντια του γάμου των ομοφυλοφίλων», είπε ο av Rana. «Εάν επρόκειτο να συμμετάσχω στο επίσημο δείπνο, θα είναι το ίδιο με το να λέω ότι υποστηρίζω μια ένωση που είναι αντίθετη προς τη φύση και καταδικάζεται από την Αγία Γραφή. Και αυτό είναι κάτι που δεν θα διακινδυνεύσω να κάνω σε καμία περίπτωση."

Παρά το γεγονός ότι ο av Rana ανήκει σε ένα πιο συντηρητικό χριστιανικό πολιτικό κόμμα, η δήλωσή του αυτή επαναλήφθηκε από τον Alfred Olsen, του φιλελεύθερου κόμματος Sambandsflokkurin’. "Είναι ενάντια στη φύση, ένας άνδρα ή μια γυναίκα να ζήσει με ένα άτομο του ιδίου φύλου," είπε ο Olsen στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Οι Νήσοι Φερόε είναι ημιαυτόνομο έδαφος της Δανίας, η οποία το 1989 ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο που θέσπισε "αστικές ενώσεις" για άτομα ίδιου φύλου Ωστόσο, μια τέτοια νομική αναγνώριση των ομοφυλοφιλικών σχέσεων δεν έχει γίνει δεκτή από τους «συντηρητικούς» νησιώτες, οι οποίοι απαγορεύουν επίσης την υιοθεσία από ομοφυλόφιλα ζευγάρια, σύμφωνα με τους ‘Irish Times’.

Τα νησιά Φερόες, (που σημαίνει Νησιά των Προβάτων), είναι ένα σύμπλεγμα 18 νησιών, που από το 1948 απολαμβάνουν καθεστώς αυτοδιοίκησης, που τους παραχωρήθηκε από τη Δανία. Έχουν πληθυσμό 48.856 κατοίκους. Ο Jenis av Rana, είναι αρχηγός του Κόμματος του Κέντρου (Mfl, Miðflokkurin), που κατά τις βουλευτικές εκλογές, του 2008, έλαβε ποσοστό 8,4 % και 3 έδρες.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: