Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Μπορεί ένας άγγελος να αυτοκτονήσει; Η ιστορία της Candace Downing.

Η 12χρονη Candace Downing ήταν μία βραβευμένη μαθήτρια, μία αθλήτρια και είχε μια έντονη προσωπικότητα, στοιχεία που την έκαναν να έχει πολλούς φίλους. Ήταν πάντα πάνω από όλα τα στάνταρ και αυτό την είχε κάνει να έχει άγχος για το σχολείο.

Παρά το όνομα, τα αντικαταθλιπτικά χάπια, οι γιατροί τα χορηγούν, επίσης, για να κατευνάσουν το υψηλό άγχος.

Η μητέρα της Candace συμφώνησε να δώσει, με συμβουλή γιατρού, στην κόρη της αντικαταθλιπτικά χάπια, αλλά δεν ήξερε ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν σοβαρές παρενέργειες.

«Γειά σας είμαι η Candace Downing…" λέει χαμογελαστά σε ένα βίντεο η Candace.

Αυτή ήταν μία από τις τελευταίες εμφανίσεις της.

Μόλις λίγους μήνες μετά από αυτή την σκηνή που γράφτηκε στο βίντεο, η Candace αυτοκτόνησε. Ήταν μόλις 12 ετών.

Η Mathy Downing λέει: "Δεν πρόλαβε να γίνει έφηβη ... είχε τόσα πολλά σχέδια και είχε τόσα πολλά όνειρα ... και της τα πήραν όλα. Και αυτό δεν έπρεπε να συμβεί… "

Η μητέρα της Candace κατηγορεί για την αυτοκτονία της κόρης της το αντικαταθλιπτικό χάπι ‘Zoloft’. Ένας ψυχίατρος έγγραψε το Zoloft, όχι γιατί η Candace είχε κατάθλιψη, αλλά για να θεραπευτεί από το άγχος της για τις εξετάσεις στο σχολείο.

«Η κόρη μου» λέει, «δεν είχε κατάθλιψη».. «Έκανε αθλητισμό, είχε δεκάδες φίλους και ήταν το πιο κοινωνικό παιδί που υπήρχε».

Και η Mathy Downing ρωτάει: «Μπορείτε να μου πείτε πού λέει (επάνω στο φάρμακο), ότι υπάρχει μια πιθανότητα, εάν χορηγηθεί σε παιδί, ότι ενδέχεται να βλάψει τον εαυτό του, ή να πεθάνει κατά την θεραπεία"…

20 εκατομμύρια παιδιά παίρνουν ψυχοφάρμακα, που τους προκαλούν καρδιακές προσβολές, εμφράγματα, μανία, βιαιότητα, ψύχωση, αιφνίδιο θάνατο και αυτοκτονία.

Οι οικογένειες που ποτέ τους δεν προειδοποιήθηκαν για την επικινδυνότητα τέτοιων φαρμάκων, υποφέρουν από την απώλεια του παιδιού τους και αγωνίζονται για να μην χαθούν και άλλα παιδιά.

Δείτε το βίντεο




Η ‘Pfizer’, που φτιάχνει το Zoloft, δεν έκανε δηλώσεις για το περιστατικό, γιατί βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με την οικογένεια Downing.

Η Αμερικάνικη Ιατρική Ένωση (AMA), δήλωσε ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες πρέπει να υποχρεούνται να υποβάλλουν τα αποτελέσματα της μελέτης τους – και τα αρνητικά το ίδιο όπως και τα θετικά, σε ένα κεντρικό μητρώο – που θα είναι προσιτό σε όλους μέσω του Διαδικτύου.

Ο Δρ David Fassler, καθηγητής στο Παν/μιο του Βέρμοντ και ειδικός στην κατάθλιψη στην παιδική ηλικία, έγραψε την πρόταση αυτή της AMA. Είπε ότι ήταν συγκλονισμένος από αυτό που συνέβη όταν είχε μελέτησε τα στοιχεία για τα αντικαταθλιπτικά, που του δόθηκαν κατά τη διάρκεια μίας συνεδρίασης της FDA (Αμερικάνικη Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων) πριν από έξι μήνες.

Ο Δρ Fassler δήλωσε, «μου δόθηκε πρόσβαση σε δεδομένα από 25 κλινικές μελέτες, τις περισσότερες εκ των οποίων δεν είχα δει ποτέ πριν ή δεν είχα ακούσει για αυτές. Ποτέ δεν είχαμε συνειδητοποιήσει ότι υπήρχαν τόσες πολλές μελέτες που αφορούν 4.000 παιδιά και έφηβους».

Η φαρμακευτική βιομηχανία δεν έχει λάβει επίσημη θέση για την ιδέα περί μητρώου της AMA, αλλά επίσημα έχει προβάλει κάποιες ανησυχίες.

Δύο μήνες μετά το θάνατο της Candace, η FDA ζήτησε από τους γιατρούς να παρακολουθούν στενά τους ασθενείς στους οποίους χορηγούνται φάρμακα όπως το Zoloft, για αυτοκτονική συμπεριφορά. Η οικογένεια Downing είπε ότι αυτό δεν είναι αρκετό, και θα πρέπει να ασκηθούν πιέσεις ώστε όλες οι έρευνες να είναι δημόσιες.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: ΕΔΩ και ΕΔΩ

3 σχόλια:

George είπε...

Μπορεί να υπάρχουν και άλλοι λόγοι που ευθύνονται για την αυτοκτονία της μικρής. Επειδή ήταν καλή στο σχολείο, στον αθλητισμό και είχε πολλούς φίλους(για την ακρίβεια, γνωστούς, οι φίλοι δεν είναι πολλοί...) , δεν σημαίνει ότι ήταν και ευτυχισμένη. Μπορεί όλα αυτά τα... "καλά" που θέλουν οι γονείς και γι' αυτό πιέζουν τα παιδιά τους, να ήταν η αφορμή για να αυτοκτονήσει. Ίσως είχε πάρα πολύ άγχος, και ουσιαστικά ήταν μόνη και δεν έκανε τίποτ' άλλο πέρα του να είναι καλή για τους άλλους(και ιδιαίτερα τους γονείς και τους δασκάλους της...), και όχι για τον εαυτό της. Πολλά παιδιά είναι στην ίδια θέση με την κοπέλα. Πάντως, το φάρμακο, είναι πολύ πιθανό να βοήθησε αρκετά... για να δώσει ένα τέλος στην "πετυχημένη" ζωή της. Εγώ λέω, σαν έφηβος πια, να μην πιέζουν οι γονείς τα παιδιά τους και να τα αφήσουν να ζήσουν ευτυχισμένα, και ας μην είναι καλά στα μαθήματα ή σε κάποιο άθλημα. Δε μπορεί, όλο και κάποια άλλα ενδιαφέροντα θα έχουν...

Μάνος είπε...

Πράγματι, δεν γίνεται να είναι υπεύθυνο μόνο το φάρμακο για την αυτοκτονία!

Ανώνυμος είπε...

Τα τσιγαρα τους φταιν τους αμερικανους κ εχουν παθει αντικαπνιστικη υστερια,στο βαθμο να μην επιτρεπεται το καπνισμα ουτε στα παρκα!Η συνταγογραφηση χωρις σοβαρη αιτια κ χωρις μετρο σε εκατομμυρια ενηλικους κ ανηλικους φαρμακων που προκαλουν δεκα φορες μεγαλυτερο εθισμο κ βλαβες απο το τσιγαρο τους αφηνει αδιαφορους