Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Popemobile : Το αυτοκίνητο του Πάπα

Καμία παπική περιοδεία δεν μπορεί να είναι πλήρης χωρίς το Popemobile.

Το Popemobile – λέξη που είναι επινόηση των media για τα ειδικά προσαρμοσμένα μηχανοκίνητα οχήματα που χρησιμοποιούνται από τον εκάστοτε Πάπα - ήδη έκανε στην εμφάνισή της στο Ηνωμένο Βασίλειο, κατά την πρώτη επίσημη επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου XVI.


Πριν από την έλευση του Popemobile, τους Πάπες τους μετέφεραν δώδεκα μεταφορείς, ενώ εκείνοι κάθονταν σε έναν πολυτελή θρόνο, που ονομάζεται gestatoria sedia.


Το 2002, ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β 'ζήτησε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να σταματήσουν να αναφέρουν το αυτοκίνητο ως ‘Popemobile, λέγοντας ότι ο όρος είναι «αναξιοπρεπής».

Μερικά Popemobile ήταν ανοιχτά, αλλά αυτό σταμάτησε για τον φόβο ενδεχόμενης απόπειρας δολοφονίας και έτσι οι αξιωματούχοι του Βατικανού υιοθέτησαν ένα νέο σχεδιασμό με αλεξίσφαιρο γυαλί.

Ο Δρ Αλμπέρτο Gasbarri, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την οργάνωση όλων των ταξιδιών του Πάπα, δήλωσε: «Η Αγία Έδρα έχει δύο Popemobile, αλλά υπάρχουν και άλλα διάσπαρτα σε όλο τον κόσμο».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπορει να εχω Lower στα αγγλικα αλλα δεν τα γνωριζω πολλες λεξεις και ιδιωματα . Η παραπομπη σου στο παραπανω αρθρο ηταν στη Daily Mail . Το κυριο αρθρο της ηταν για καποιο halal !; Απο οτι καταλαβα προκειται για κρεας σφαγμενο τελετουργικα απο μουσουλμανους το οποιο διατιθεται στην αγορα εν αγνοια των καταναλωτων ;! Εσυ που απο οτι φαινεται κατεχεις τα αγγλικα καλυτερα δεν του ριχνεις μια ματια ;