Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Παραιτείται ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος Αγγλικανός επίσκοπος λόγω των συνεχιζόμενων μεγάλων αντιδράσεων


CONCORD, New Hampshire – Ο επίσκοπος V. Gene Robinson, ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος επίσκοπος της Αμερικανικής Επισκοπικής Εκκλησίας, ανακοίνωσε την αποχώρησή του μετά από επτά χρόνια στην ηγεσία της επισκοπής του New Hampshire, λόγω της κούρασης από την διαμάχη που συνεχίζει να μαίνεται στους κόλπους της Αγγλικανικής κοινότητας (όπου εντάσσεται η Επισκοπική Εκκλησία) μετά την εκλογή του.

Η Επισκοπική Εκκλησία των ΗΠΑ χειροτόνησε τον Robinson το 2003 παρά τις αντιρρήσεις των παραδοσιακών μελών των Αγγλικανών, οι οποίοι είπαν ότι η χειροτονία ενός ενεργού ομοφυλόφιλου ως επισκόπου ήταν μια σαφής αποκήρυξη των Βιβλικών θεμελίων της εκκλησίας και του Χριστιανισμού.

Από τότε, η Αγγλικανική κοινωνία πάλεψε για να ξεπεράσει το ανοιχτό ρήγμα που είχε ως αποτέλεσμα ορισμένες ομάδες να είναι έτοιμες να αποχωρήσουν από την κοινότητα, ή ακόμα και να επιδιώκουν την επανένωση με την Καθολική Εκκλησία, που εγγυήθηκε την διατήρηση της Αγγλικανικής ταυτότητας σε όσους έκαναν το βήμα.

Ο Robinson, δήλωσε στο ετήσιο συνέδριο της επισκοπής το Σαββάτου στο Concord ότι θα παραιτηθεί τον Ιανουάριο του 2013, δίνοντας χρόνο στην επισκοπή να χειροτονήσει ένα βοηθό επίσκοπο το 2012 για μια μεταβατική περίοδο. Ο Robinson θα είναι 65 ετών, 7 χρόνια πριν από την υποχρεωτική ηλικία συνταξιοδότησης που έχει θέσει η Επισκοπική Εκκλησία, που είναι τα 72 έτη.

"Το γεγονός είναι, ότι τα τελευταία επτά χρόνια έχουν αφήσει τα σημάδια τους πάνω σε μένα, στην οικογένειά μου και σε εσάς», δήλωσε ο Robinson. "Οι απειλές για τη ζωή μου, και η διαμάχη που έκανε τον γύρο του κόσμου γύρω από την εκλογή μου ως επίσκοπο, έχουν ασκήσει μία σταθερή πίεση, όχι μόνο σε μένα, αλλά και στον αγαπημένο σύζυγό μου, Μαρκ."

Η ανακοίνωση, όμως, δεν ευχαρίστησε τους συντηρητικούς στην Αγγλικανική κοινότητα, οι οποίοι είπαν ότι τα θέματα στην εκκλησία είχε προχωρήσει πολύ πιο πέρα από την εκλογή του Robinson και τους ομοφυλόφιλους επισκόπους.

"Η συνταξιοδότηση του Gene Robinson δεν αλλάζει τίποτα», είπε ο Δρ Chris Sugden του Anglican Mainstream. "Το θέμα είναι η άρνηση της Επισκοπικής Εκκλησίας να τηρήσει τα συμφωνηθέντα δογματικά πρότυπα της Κοινότητας και η αποφασιστικότητα της ηγεσίας τους να προωθήσει – και στην Βόρεια Αμερική να επιβάλει - ηθικά και δογματικά πρότυπα που είναι αντίθετα προς την καθαρή διδασκαλία της Αγίας Γραφής όπως έχει γίνει δεκτή από την παγκόσμια εκκλησία.

"Έχουν επιλέξει να προχωρήσουν μακριά."

Ο Αρχιεπίσκοπος Peter Jensen από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας, είπε ότι η τρέχουσα κρίση στην Αγγλικανική κοινωνία "δεν είναι για τον Επίσκοπο Robinson προσωπικά."

"Είναι αλήθεια ότι η χειροτονία του ως Επισκόπου επτά χρόνια πριν, ήταν ένα από τα σημεία ανάφλεξης για μία σοβαρή εκ νέου ευθυγράμμιση όλης της (Αγγλικανικής) Κοινωνίας», είπε. «Όμως πολλά πράγματα έχουν συμβεί από τότε."

Ο Jensen είπε ότι το μέλλον της αγγλικανικής κοινωνίας εξαρτάται από την Παγκόσμια Διάσκεψη για το Μέλλον των Αγγλικανών (GAFCON) και την Διακήρυξη της Ιερουσαλήμ, η οποία αντιπροσώπευε μια δέσμευση των συντηρητικών Αγγλικανών ηγετών, πολλοί που ήταν από το Νότο, να στηριχθεί η Αγγλικανική Κοινωνία πίσω σε στερεή ορθόδοξη διδασκαλία.

Ο Αγγλικανός σχολιαστής David Virtue, ωστόσο, δήλωσε το θέμα με τον Robinson τα προκάλεσε όλα «εάν δεν προκλήθηκε μόνο του».

«Είτε έτσι είτε αλλιώς, ο Robinson έκανε όλη την ζημιά που έπρεπε για να έρθει η Επισκοπική Εκκλησία σε μία συνεχόμενη παρακμή. Αυτός αποτελεσματικά, έγινε το μέσο που κατέστρεψε την Αγγλικανική κοινωνία, όπως τη γνωρίζουμε ", δήλωσε ο Virtue.

Ο Virtue είπε ότι η χειροτονία του Robinson άνοιξε το δρόμο για τη διάλυση της αγγλικανικής κοινωνίας, τη δημιουργία της GAFCON, την Διακήρυξη της Ιερουσαλήμ, καθώς και την δημιουργία της νέας Αγγλικανικής εκκλησίας στη Βόρεια Αμερική (ACNA) που ενσωμάτωσε τις συντηρητικές Αγγλικανικές κοινότητες που ήταν δυσαρεστημένες από την ηγεσία της Επισκοπικής Εκκλησίας.

Τα τραύματα στην Αγγλικανική κοινωνία μεγάλωσαν ακόμα και μετά την εκλογή του Ρόμπινσον, όταν η Επισκοπική Εκκλησία αποφάσισε να παραβιάσει το μορατόριουμ για την χειροτονία των ομοφυλόφιλων που ζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι, Ρόουαν Ουίλιαμς. Οι Επισκοπικοί τοποθέτησαν την Mary Glasspool, μια ανοιχτά λεσβία, ως βοηθό επίσκοπο στο Λος Άντζελες το 2010.

Ο Robinson θα παραιτηθεί από τη θέση του επισκόπου στο New Hampshire, αλλά λέει ότι θα συνεχίσει να ενεργεί ως επίσκοπος εντός της Επισκοπικής Εκκλησίας.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ Καλά θα Κάνει Πάλι Καλά που το Σκέφτηκε ήτανε Καιρός Επιτέλους!!!

Stefanos είπε...

Ο Αιρετικός δυτικός Χριστιανισμός δν είναι Χριστιανισμός. Απορώ πως ο άνθρωπος αυτός δικαιολόγησε στο ποίμνιο του τη συμπεριφορά του αυτή. Εκτός πια κι αν έχουν άλλο ευαγγέλιο εκεί.