Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Ο ηθοποιός Jim Caviezel αποκάλεσε τις αμβλώσεις «το μεγαλύτερο ηθικό ελάττωμα του δυτικού κόσμου»


Ο Αμερικάνος ηθοποιός James Caviezel, ο οποίος έπαιξε τον ρόλο του Ιησού Χριστού στην ταινία "Τα Πάθη του Χριστού" του Μελ Γκίμπσον, δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του στην Ισπανία, ότι θεωρεί τις αμβλώσεις ως «το μεγαλύτερο ηθικό ελάττωμα του δυτικού κόσμου».

Ο Caviezel βρέθηκε στην Ισπανία για την προώθηση της τελευταίας ταινίας του «Ο Λιθοβολισμός της Soraya Μ.", που μόλις κυκλοφόρησε εκεί. Ρωτήθηκε από τις εκδόσεις Sembrar, "ποια, κατά, κρίνετε, κατά την άποψή σας, ότι είναι η μεγαλύτερη ηθικό ελάττωμα του δυτικού κόσμου;"

«Η έκτρωση, χωρίς καμία αμφιβολία», απάντησε ο Caviezel. "Όπως η Μητέρα Τερέζα είπε, «η έκτρωση θα καταλήξει φέρνοντας τον κόσμο σε πυρηνικό πόλεμο». Όταν ένας άνδρας σκοτώνει έναν άνθρωπο σε κατάσταση πολέμου, αυτό είναι κακό, πολύ λυπηρό. Ο Αττίλας προχώρησε περισσότερο. Είπε «όχι μόνο θα πάω να σκοτώσω τους άνδρες, αλλά και τις γυναίκες και τα παιδιά." Ανέβασε τον πήχη σε ένα άλλο επίπεδο. "

Ωστόσο, πρόσθεσε Caviezel, «η άμβλωση πηγαίνει πολύ πιο μακριά: όταν η ίδια η μητέρα σκοτώνει το γιο της, αυτή έρχεται σε αντίθεση με τη δική της φύση, ενάντια στο δικό της ένστικτο. Οι άνθρωποι μιλούν για «επιλογή», αλλά όταν μια γυναίκα το κάνει αυτό, όταν καταστρέφει τη ζωή του αγέννητου παιδιού της, τότε έχουμε φτάσει στα όρια. Το επίπεδο δεν μπορεί να πάει υψηλότερα όσον αφορά το κακό. "

"Στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν γίνει 50 εκατομμύρια αμβλώσεις από το 1973», είπε ο ηθοποιός, παρατηρώντας ότι ο αριθμός είναι ίσος με τον συνολικό αριθμό των θανάτων στο Δεύτερο Παγκοσμίου Πολέμου, και «το ένα πέμπτο του πληθυσμού μας».

«Το δημογραφικό τρίγωνο γίνεται ανεστραμμένο. Η βάση συνεχίζει να συρρικνώνεται, μέχρι να μην υπάρχουν νέοι για να διατηρήσουν τον πληθυσμό. Οπότε, τι συμβαίνει; Το επόμενο στάδιο είναι το «δικαίωμα στο θάνατο», η λεγόμενη ευθανασία», είπε.

Ο Caviezel, που είναι καθολικός, έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες. Οδηγούμενος από τις πεποιθήσεις του κατά των αμβλώσεων, έχει υιοθετήσει δύο παιδιά με ειδικές ανάγκες από την Κίνα. Ο ρόλος του στην ταινία «Τα Πάθη του Χριστού» (βλέπε και ΕΔΩ) τον έκαναν γνωστό παγκοσμίως.


Η μεγαλύτερη απειλή για την Ευρώπη

«Η μεγαλύτερη απειλή για την Ευρώπη είναι οι αμβλώσεις και όχι το Ισλάμ» είπε, πρόσφατα, ο Λόρδος Nicholas Windsor, ο γιος του Δούκα του Κεντ.

«Το ότι χορηγούμε στους εαυτούς μας το δικαίωμα επιπόλαια να σκοτώνουμε, κάθε χρόνο, εκατομμύρια απογόνους μας στην αρχή της ζωής τους: Αυτό είναι το ερώτημα των ερωτημάτων για την Ευρώπη», είπε ο Windsor,.

Η μεγάλη ειρωνεία, είπε, είναι ότι η, σε μεγάλο βαθμό, πολιτική και κοινωνική συνειδησιακή ‘ατμόσφαιρα’ της Ευρώπης υπέρ των "δικαιωμάτων", την οδηγεί να είναι «υπέρ μίας από τις σοβαρότερες και πιο κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έχει δεχτεί ποτέ η ανθρώπινη κοινωνία.

"Ακόμη και η αναφορά αυτού του θέματος έχει γίνει πρώτης τάξεως ταμπού της σύγχρονης κουλτούρας», είπε.

Για τους περισσότερους ανθρώπους στην Ευρώπη, η άμβλωση λίγο τους αναστατώνει συνειδησιακά. Αυτή η «σκλήρυνση των συνειδήσεων» ήταν το αποτέλεσμα μιας εσκεμμένης εκστρατείας προπαγάνδας που έχει σταδιακά επιβάλει «ένα κομφορμισμό που φοβάται να εξετάσει αυτό που έχει γίνει ένα θέμα - ταμπού του πολιτισμού μας», είπε.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: ΕΔΩ και ΕΔΩ


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στο Πακιστάν το λύσανε το ζήτημα και μάλιστα οικονομικά...

http://www.protothema.gr/world/article/?aid=100024

"Βάζελος"

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο του, πολύ εύστοχα τα σχόλια του. Όταν η μάνα σκοτώνει το παιδί της και αυτό θεωρείται γενναία πράξη και δεν υπάρχει ελπίδα, δυστυχώς.

Όμως Κόκκινε Ουρανέ, έχεις παραλείψει να αναφερθείς στην αλλαγή του νόμου περί αμβλώσεων στην Ισπανία παρά τις λυσσασμένες αντιδράσεις. Βγάζουν αφρούς απ' το στόμα οι προοδευτικοί διεθνώς, δεν μπορούν να το πιστέψουν. Viva Espana.