Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΗΠΑ: Εκκλησίες δανείζουν τα κτίριά τους στους μουσουλμάνους για λειτουργία


Ορισμένες αμερικανικές εκκλησίες έχουν κάνει ένα αμφιλεγόμενο βήμα για να πλησιάσουν τους μουσουλμάνους γείτονές τους.

Τουλάχιστον δύο κοινότητες έγιναν γνωστές στην Αμερική πρόσφατα, για το ότι άνοιξαν τις πόρτες τους στους μουσουλμάνους της περιοχής, αφήνοντας τους να χρησιμοποιήσουν τα κτίρια των εκκλησιών τους και να τελέσουν μουσουλμανικές λειτουργίες.

Οι μουσουλμάνοι έγιναν πρωτοσέλιδο το περασμένο έτος, όταν προσπάθησαν να οικοδομήσουν ένα τζαμί κοντά στο Ground Zero, το μέρος που έγιναν οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στην πόλη της Νέας Υόρκης, καθώς και ένα mega-τζαμί, στην καρδιά των συντηρητικών ευαγγελικών χριστιανών στο Murfreesboro του Τενεσί.

Στην Αλεξάνδρεια της Virginia, ένα τοπικό ισλαμικό κέντρο αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό του τζαμί. Εν τω μεταξύ, κάλεσε την Εκκλησία των Μεθοδιστών αν θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το κτήριο για τις προσευχές της Παρασκευής.

"Νιώθω σαν να είμαστε μέσα στο Χριστιανισμό με το να είμαστε φιλόξενοι", δήλωσε η Diane Bechtol, μέλος των Μεθοδιστών.

Η Bechtol, που είναι μέλος της νεοσύστατης επιτροπής «διαλόγου με τους μουσουλμάνους» της εκκλησίας, δήλωσε ότι οι πιστού ξαφνιάστηκαν όταν του έγινε η αίτηση. Είπε ότι οι πιστοί της εκκλησίας θέλουν να εξοικειωθούν περισσότερο με τους γείτονές τους Μουσουλμάνους.

«Είναι πολύ εύκολο να χαρακτηρίσεις μια ομάδα, να δαιμονοποιήσεις μια ομάδα, να υποπτευθείς ή απλά να μην γνωρίζεις μια ομάδα», είπε.

Η Bechtol είπε ότι δεν σκέφτεται το μοίρασμα των χώρων λατρείας δηλώνει συμβιβασμό της πίστης της.

"Ο Ιησούς μας κάλεσε να είμαστε φιλόξενοι με αγνώστους. Να ταΐσουμε τους φτωχούς και να βοηθήσουμε τους αρρώστους και αυτό είναι το περπάτημα του δρόμου», πρόσθεσε.

Στην πόλη Κόρδοβα του Τενεσί, έξω από το Μέμφις, η Εκκλησία ‘Heartsong Church έλαβε μία παρόμοια αίτηση. Ο πάστορας Steve Stone είπε το να δανείσεις τον χώρο λατρείας τους σε μουσουλμανικές γείτονες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μοιραστούμε το Ευαγγέλιο.

«Οι μουσουλμάνοι αδελφοί μας και αδελφές μας ξέρουν ότι είμαστε ακόλουθοι του Ιησού", δήλωσε ο Stone. «Ξέρουν ότι δεν κάνουμε ανταλλαγές». Έι, εσείς πάρτε την Αγία Τριάδα και εμείς θα πάρουμε την εσωτερική τζιχάντ». Ό, τι κάνουμε είναι μία μαρτυρία για τον Ιησού και το ξέρουν".

Ωστόσο, δεν συμφωνούν όλοι ότι πρόκειται για ένα βιβλικό μέσο πλησιάσματος.

«Δεν σημαίνει ότι αυτό το καθήκον μας να αγαπάμε τον πλησίον μας απαιτεί από εμάς να παρέχουμε τις ιδιοκτησίες μας για την ψεύτικη λατρεία», δήλωσε ο Jason Β. Hood, συγγραφέας για το ‘Christianity Today’.

Ο Hood επίσης τόνισε ότι καλά έργα δεν πρέπει να οδηγήσουν κάποιους πιστούς να σκοντάψουν.

Οι Χριστιανοί σε όλη τη χώρα μπορεί να αναγκαστούν να συζητήσουν και να αποφασίσουν τέτοια θέματα νωρίτερα και όχι αργότερα – καθώς όλο και περισσότερες μουσουλμανικές κοινότητες αναπτύσσονται και επεκτείνονται.

Ο Δρ Carlos Campo, πρόεδρος του Πανεπιστημίου Regent, σκέφτηκε τις συνέπειες του μοιράσματος των χώρων λατρείας και συζήτησε τους καλύτερους τρόπους για να υπάρξει προσέγγιση από τους χριστιανούς, στις 24 Ιανουαρίου, σε εκπομπή του CBN News Channel Morning News.

Δείτε εδώ:


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πάνω που είχα αρχίσει να ανησυχώ ότι όλη η ανωμαλία έχει κάτσει σα σύννεφο πάνω από τη Βρετανία...
Πιστεύω ότι πιο...φυσιολογικό θα ήταν σε αυτές τις...εκκλησίες να συλλατρεύουν "χριστιανοί" με...λουσιφεριανούς.Τουλάχιστον κι ο Χριστός και ο...Λούσιφερ υπάρχουν.