Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Marco Frisina


Ο Marco Frisina είναι ένας ταλαντούχος Ιταλός συνθέτης γνωστός για τα soundtrack θρησκευτικών ταινιών και ταυτόχρονα καθολικός ιερέας.

Το Βιογραφικό του από την ιστοσελίδα του:

Ο Don (πάτερ) Marco Frisina γεννήθηκε στη Ρώμη στις 16 Δεκεμβρίου 1954. Πήρε το πτυχίο Σύνθεσης από το Conservatorio di Santa Cecilia, το 1979, και αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Τεχνών «La Sapienza» της Ρώμης το 1983.

Το 1978, ξεκίνησε να σπουδάζει θεολογία στο Pontifical Gregorian University και, μετά την χειροτονία του το 1982, έλαβε ειδικότητα στην Αγία Γραφή από το Ποντιφικό Βιβλικό Ινστιτούτο.

Από το 1985 διευθύνει την Cappella Musicale Lateranense.

Το 1984, ίδρυσε μια χορωδία λειτουργικής, την Coro della Diocesi di Roma, μια ομάδα νέων επαγγελματιών που τους ένωνε η επιθυμία να αφήσουν μια πνευματική και πολιτιστική κληρονομιά.

Από το 1991 είναι διευθυντής του Γραφείου Λειτουργικής του Βικαριάτου της Ρώμης, ενώ την ίδια χρονιά έγινε πρύτανης της Βασιλικής της Σάντα Μαρία στο Montesanto της Ρώμη.

Το 1991 άρχισε τη συνεργασία του με το διεθνές τηλεοπτικό πρόγραμμα της Rai "Βίβλος" ως σύμβουλος, και συνθέτης της μουσικής. Έλαβε δύο υποψηφιότητες για το βραβείο Cable Ace στις ΗΠΑ το 1994 για τον "Αβραάμ" και τον "Ιακώβ" και πήρε το βραβείο το 1995 για τον "Ιωσήφ".


H παραγωγή που έχει κάνει σε λειτουργικά τραγούδια είναι τεράστια: περισσότερα από 120 έχουν κυκλοφορήσει και πολλά άλλα είναι γνωστά στην Ιταλία και στο εξωτερικό.

Έχει παρουσιάσει πολλές συμφωνικές συναυλίες και έχει συμμετάσχει σε διάφορα φεστιβάλ μουσικής με το συγκρότημα του και τις δύο χορωδίες του.

Πάντα συνοδεύεται από την χορωδία και την ορχήστρα της Επισκοπής της Ρώμης για τα σημαντικότερα τηλεοπτικά γεγονότα.

Το 1998 τιμήθηκε με το "Soundtrack 1998" (‘Colonna sonora 1998’ ) για την μουσική τηλεοπτικής σειράς «Βίβλος» και το 2002 πήρε το ίδιο βραβείο για το soundtrack της ταινίας «Η Αποκάλυψη του Ιωάννη».

Η επίσημη ιστοσελίδα του: http://www.marcofrisina.com/website/

Pacem in terris - Marco Frisina

Δεν υπάρχουν σχόλια: