Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Βρετανία: Από το Δημαρχείο στο τμήμα με χειροπέδες «γαμπρός και νύφη». Εξάρθρωση δικτύου εικονικών γάμων με σκοπό τη νομιμοποίηση παράνομων μεταναστών


Μία «νύφη» και ένας «γαμπρός» οδηγήθηκαν με χειροπέδες από Βρετανούς αστυνομικούς και υπαλλήλους του τμήματος για την μετανάστευση, οι οποίοι εισέβαλαν στο Δημαρχείο του Leeds, την ώρα της «τελετής», ως μέρος της έρευνας που διεξάγει η αστυνομία σχετικά με εικονικούς γάμους.

Στην φώτο ΕΠΑΝΩ: Η νύφη, 22χρονη Σλοβάκα και ο γαμπρός, ο οποίος είναι από το Πακιστάν, οδηγούνται μακριά από το Δημαρχείο του Λιντς μετά από έφοδο της αστυνομίας κατά την ώρα της "τελετής".

Το ζευγάρι ήταν μεταξύ των επτά ατόμων που συνελήφθησαν στο Δημαρχείο, από αστυνομικούς, και υπαλλήλους της Βρετανικής Υπηρεσίας Συνόρων (UKBA).


Εκπρόσωπος του οργανισμού είπε ότι ένας 23χρονος άνδρας από το Πακιστάν και μια 22χρονη γυναίκα από την Σλοβακία συνελήφθησαν την ώρα που ετοιμάζονταν να ανταλλάξουν τους «γαμήλιους όρκους».

Και οι δύο συνελήφθησαν με την υποψία της συνομωσίας με σκοπό την παράνομη είσοδο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τρεις άλλοι Πακιστανοί, ηλικίας 21, 23 και 32 ετών, καθώς και δύο άλλες Σλοβάκες, ηλικίας 22 και 32 ετών, τέθηκαν υπό κράτηση για ανάκριση, σύμφωνα με την UKBA.

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες σε σπίτια στο Λιντς.

Ο επιθεωρητής Pete Gallagher, της ομάδας εγκλήματος της μετανάστευσης UKBA, δήλωσε: «Υποψιαζόμαστε ότι ο μοναδικός σκοπός αυτού του γάμου ήταν για τον γαμπρό να αποφύγει τους ελέγχους της μετανάστευσης και να παραμείνει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Τα άτομα συνελήφθησαν σήμερα και οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα, όπου θα εξετασθούν."

Ο περιφερειακός διευθυντής της UKBA, Jeremy Oppenheim, δήλωσε: «Η Βρετανική Υπηρεσία Συνόρων δεν πρόκειται να ανεχθεί κατάχρηση της μετανάστευσης και θα πατάξουμε τους εικονικούς γάμους σε όλη τη χώρα.

«Στόχος μας είναι να προσδιορίσουμε τους διοργανωτές «των γάμων» που επιδιώκουν το κέρδος από αυτές τις παράνομες δραστηριότητες και να καταστρέψουμε τις εγκληματικές δραστηριότητές τους.

«Συνεργαζόμαστε στενά με ληξίαρχους και εφημέριους για τον εντοπισμό γάμων που δεν μπορεί να είναι πραγματικοί και δεν θα διστάσουμε να λάβουμε την ισχυρότερη δυνατή δράση εναντίον όσων ενέχονται στην οργάνωση ψεύτικων γάμων."

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: