Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Φρίκη στη Σαμάρεια: Τρομοκράτης δολοφονεί πέντε μέλη οικογένειας Ισραηλινών, μεταξύ των οποίων ένα νήπιο



Τρομοκράτης μαχαίρωσε μέχρι θανάτου πέντε μέλη της ίδιας οικογένειας στον οικισμό Ιταμάρ νωρίς το Σαββάτο. Τρία μικρά παιδιά, εκ των οποίων και ένα νήπιο κοριτσάκι ήταν ανάμεσα ανάμεσα στα θύματα. Οι τραυματιοφορείς περιέγραψαν το φρικιαστικό θέαμα, με παιχνίδια να βρίσκονται δίπλα σε λίμνη αίματος.

Φρίκη στη Σαμάρεια: Τα ξημερώματα του Σαββάτου άγνωστος τρομοκράτης διείσδυσε στον οικισμό Ιταμάρ στη Δυτική Όχθη, νοτιοανατολικά της Ναμπούς και μαχαίρωσε μέχρι θανάτου πέντε μέλη της ίδιας οικογένειας.

Η ειδεχθής επίθεση έγινε περί την μία η ώρα μετά τα μεσάνυχτα καθώς ο τρομοκράτης μπήκε στο σπίτι και δολοφόνησε τρία παιδιά ηλικίας 11 και 3 ετών καθώς και ένα κοριτσάκι, νήπιο, μαζί με τους γονείς τους. Τα θύματα προφανώς κοιμόντουσαν όταν μπήκε μέσα στο σπίτι τους ο δολοφόνος.

Κάτοικοι του οικισμού Ιταμάρ ανέφεραν πως ακούστηκαν πυροβολισμοί στην περιοχή, ωστόσο ο τρομοκράτης κατάφερε να διαφύγει από τον τόπο του εγκλήματος.

Τρία άλλα παιδιά, ένα δωδεκάχρονο κορίτσι και τα δύο αδέρφια της, ηλικίας έξι και 2 ετών αντίστοιχα, κατάφεραν να διαφύγουν σε γειτονικό σπίτι και να ειδοποιήσουν τους γείτονες για την επίθεση.

Ο τρομοκράτης που διέπραξε τη σφαγή έκοψε το φράχτη που περιβάλλει τον οικισμό Ιταμάρ και εισήλθε στο σπίτι των θυμάτων από το παράθυρο, όπως έδειξε η αρχική έρευνα της δολοφονίας. Οι Αρχές δεν μπόρεσαν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο να συμμετείχαν περισσότεροι από έναν τρομοκράτη στην δολοφονία.

“Παιχνίδια δίπλα σε λίμνη αίματος”. Αμέσως μετά την αρχική αναφορά του περιστατικού, μεγάλος αριθμός δυνάμεων της αστυνομίας και των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων έσπευσαν στην περιοχή. Η πολεμική αεροπορία συμμετείχε επίσης στον εντοπισμό του τρομοκράτη, με την ανάπτυξη ικανού αριθμού αεροσκαφών στην περιοχή. Ο νυχτερινός ουρανός φωτίστηκε με φωτοβολίδες καθώς ειδοποιήθηκαν οι Ειδικές Δυνάμεις και οι δυνάμεις της αστυνομίας να συνδράμουν στην σύλληψη.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων δήλωσε πως “οι στρατιώτες χτενίζουν την περιοχή για τον εντοπισμό του υπόπτου. Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις διενεργούν ελέγχους σε όλα τα περάσματα που βρίσκονται στην περιοχή”.

Οι ιατρική μονάδα που επέβαινε στο ασθενοφόρο του ισραηλινού ΕΚΑΒ ανέφερε πως τα θύματα υπέκυψαν επιτόπου. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ισραηλινού ΕΚΑΒ δήλωσε πως δέχθηκε τηλεφώνημα για βοήθεια περί την μία πρωινή και ότι απέστειλε πολυάριθμη ομάδα στην περιοχή.

“Όταν οι ομάδες διάσωσης εισήλθαν στο σπίτι αντίκρισαν ένα αποκρουστικό θέαμα... Υπήρχαν πέντε άνθρωποι που είχαν δεχθεί χτυπήματα. Δεν κάναμε τίποτε από το να τους αναγνωρίσουμε ως νεκρούς”, δήλωσε.

Ο τραυματιοφορέας Kabaha Muayua ήταν ένα από τους πρώτους που έφτασε στον τόπο του εγκλήματος και περιέγραψε την φρικιαστική σκηνή που συνάντησε.

“Δεν μπορούσαμε να βοηθήσουμε τα τέσσερα μαχαιρωμένα θύματα. Ανάμεσα στα θύματα εντόπισα ένα βρέφος που είχε ακόμη σφυγμό. Καταβάλαμε για πολλή ώρα προσπάθειες ανάνηψης αλλά τελικώς το θύμα υπέκυψε” δήλωσε. “Η σκηνή της δολοφονίας ήταν σοκαριστική. Παιδικά παιχνίδια δίπλα σε λίμνη αίματος”.

Ο νοσοκόμος Gil Moscowitz, που υπηρετεί ως Ιατρικός Διευθυντής για τις επιχειρήσεις, δήλωσε πως οι ομάδες που έσπευσαν στο σπίτι βρήκαν “γονείς και τρία παιδιά δολοφονημένα με βάναυσο τρόπο”.

“Οι γονείς κείτονταν ο ένας απέναντι στον άλλο στο δωμάτιό τους... βρήκαμε τρία σώματα στο κυρίως υπνοδωμάτιο: τους δυο γονείς και ένα μωρό”, δήλωσε.

“Η Κυβέρνηση οφείλει να στηρίξει τους εποίκους” Ο Danny Dayan Πρόεδρος του Συμβουλίου Yasha που έφθασε στον τόπο του εγκλήματος, σοκαρίστηκε εμφανώς από την βάναυση επίθεση.

“Πρόκειται αναμφίβολα για μία από τις πιο φρικιαστικές επιθέσεις των τελευταίων χρόνων”, δήλωσε σε ρεπόρτερς.

“Οι λέξεις δεν φτάνουν να περιγράψουν την έκταση της φρίκης και του πόνου”, δήλωσε. “Εκείνοι που προσπάθησαν να σκεφτούν ότι οι Παλαιστίνιοι σταμάτησαν της δολοφονικές ενέργειές τους διαπιστώνουν ότι δεν ορρωδούν προ της χρήσης οιασδήποτε τακτικής και οποιουδήποτε Εβραίου θύματος, ανεξαρτήτως του πόσο νεαρό είναι”.

“Ήρθε η στιγμή να συνέλθει η κυβέρνηση από το λήθαργό της και να αρχίσει να στηρίζει τους οικισμούς να που παραμένουν ευάλωτοι στα σύνορα”, είπε.

Ο Οικισμός Ιταμάρ, που περιβάλλεται από χωριά Παλαιστινίων, έχει και στο παρελθόν γίνει στόχος δολοφονικών επιθέσεων. Τον Ιούνιο του 2002 άγνωστος τρομοκράτης εισέβαλε στην κοινότητα και άνοιξε πυρ σκοτώνοντας την Rachel Shabo και τρία από τα εφτά παιδιά της, τα Neriya, Tzvika και Avishai. Ο Yossi Twito, επικεφαλής της ομάδας ασφαλείας του οικισμού, σκοτώθηκε επίσης κατά την επίθεση.

Πηγή: taxalia (αναδημοσίευση άρθρου από την ιστοσελίδα του Ζαν Κοέν. Μετάφραση από άρθρο του ισραηλίτικου ynetnews) - Φωτογραφίες υπάρχουν αλλά είναι σοκαριστικές.

Σύμφωνα με μία πληροφορία η ‘Ταξιαρχία Μαρτύρων του Al Aqsa’, η «στρατιωτική πτέρυγα» του κόμματος Φατάχ, κυκλοφόρησε στην αρχή ένα φυλλάδιο που έλγε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση και στη συνέχεια ανακάλεσε τη δήλωση γρήγορα. (πηγή)


Ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Ντάνι Άβαλον κάλεσε χθες τους εποίκους να μην προβούν σε αντίποινα, που κατ’ αυτόν θα ήταν «ό, τι χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί, διότι αφ’ ενός αντιβαίνουν στον ηθικό κώδικα, και αφ’ ετέρου θα μπορούσαν να μας πλήξουν τόσο πολιτικά, όσο και στην ασφάλεια».

Χθες, ο ισραηλινός στρατός διέλυσε με δακρυγόνα συγκέντρωση περίπου 20 εποίκων, που προσπάθησαν να επιτεθούν σε σπίτια Παλαιστινίων στην κοινότητα Μπουρίν, κοντά στη Νάμπλους. (πηγή)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"Τρομοκράτης","τρομοκράτης","τρομοκράτης"...την επόμενη που θα μπουκάρει ληστής σε σπίτι κι αφήσει πίσω του πτώματα,θα ειδοποιήσουμε την...αντιτρομοκρατική.
Μην παρεξηγηθείς.Εσύ απλώς αντιγράφεις.