Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη, 20 Απριλίου 2011

«Σώστε τον πλανήτη, κάνοντας λιγότερα - ή και καθόλου- παιδιά», λέει παρουσιαστής του BBC. Προτείνει φορολογικές ελαφρύνσεις για μικρές οικογένειες


«Όλοι τρώμε τρόφιμα, αναπνέουμε αέρα και απαιτούμε χώρο, και όσο περισσότεροι από εμάς υπάρχουν, τόσο λιγότερα αγαθά υπάρχουν για τους άλλους ανθρώπους και, φυσικά, για τα ζώα", Chris Packham.


Από Daily Mail / μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Ο παρουσιαστής του Wildlife του BBC, Chris Packham προειδοποιεί ότι ο μόνος τρόπος για να προστατεύσουμε το μέλλον του πλανήτη είναι η επιβράδυνση της αύξησης του πληθυσμού.

Ο παρουσιαστής πρότεινε να προσφέρουν στους Βρετανούς φορολογικές ελαφρύνσεις για να τους ενθαρρύνουν να έχουν μικρότερες οικογένειες.

Είναι υπέρμαχος της αμφιλεγόμενης πολιτικής του ενός παιδιού της Κίνας, η στα ζευγάρια ‘που συμμορφώνονται’ με τον κανόνα δίνει εφάπαξ συνταξιοδότηση.

Αλλά δεν προχώρησε να προτείνει οι άνθρωποι που θα κάνουν πάρα πολλά παιδιά να τιμωρούνται.

Ο 49χρονος Packham, ο οποίος δεν έχει παιδιά δικά του, είπε στο Radio Times "Έως το 2020, θα υπάρξουν 70 εκατομμύρια άνθρωποι στη Βρετανία. Ας το παραδεχτούμε, ότι είναι πάρα πολλοί».

Και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει νόημα να φωνάζουμε για το μέλλον του πάντα, της πολικής αρκούδας και της τίγρης όταν δεν αντιμετωπίζουμε το ένα και μοναδικό παράγοντα που ασκεί τη μεγαλύτερη πίεση στο οικοσύστημα από οποιονδήποτε άλλο - δηλαδή το συνεχώς αυξανόμενο μέγεθος του πληθυσμού του πλανήτη».

Ο Packham πρότεινε στα ζευγάρια να προσφέρεται ένα οικονομικό κίνητρο ως «καρότο», για να πεισθούν να έχουν λιγότερα - ή καθόλου - παιδιά.

Είπε: «Θα ήθελα να τους προσφέρουν φορολογικές ελαφρύνσεις εφόσον έχουν μικρές οικογένειες: δηλαδή, το 10 τοις εκατό από το φόρο που πληρώνετε, εάν αποφασίσετε να μείνετε μόνο στο ένα παιδί. Και ένα ακόμα μεγαλύτερο οικονομικό κίνητρο, αν επιλέξετε να μην έχει καθόλου οικογένεια.

«Αντιδρώ στον τρόπο, για παράδειγμα, που οι άνθρωποι έχουν δύο παιδιά με ένα σύντροφο, μετά χωρίζουν και έχουν δύο με την επόμενη σύντροφό τους, ακριβώς για να ανέβει το σκορ.

«Γεγονός είναι, όλοι τρώνε φαγητό, αναπνέουν αέρα και απαιτούν χώρο, και όσοι περισσότεροι από εμάς υπάρχουν, τόσο λιγότερα αγαθά υπάρχουν για τους άλλους ανθρώπους και, φυσικά, για τα ζώα."

Αν και ο Packham δεν έχει παιδιά δικά του, βοηθά μία πρώην-φίλη του να μεγαλώσει την 16χρονη κόρη της.

Λέει: «Το θεωρώ ένα από τα μεγάλα προνόμια της ζωής μου το να διαδραματίσω ένα ρόλο στην ανατροφή της, και θα έριχνα ευχαρίστως τον εαυτό μου μπροστά από ένα τραίνο για να την προστατεύσω.

«Δεν με ενοχλεί καθόλου που δεν μοιράζεται τα γονίδια μου.

«Στην πραγματικότητα, εγώ δεν έχω – ούτε και είχα ποτέ - τυχόν επιθυμία να αναπαραγάγω τον εαυτό μου».

Οι εμπειρογνώμονες έχουν προβλέψει ότι ο Βρετανικός πληθυσμός - ο οποίος είναι επί του παρόντος περίπου 62 εκατομμύρια - θα αυξηθεί σε 70 εκατομμύρια το 2029.

Μια έκθεση από τη βιώσιμη ανάπτυξη της ομάδας Forum for the Future, δήλωσε ότι η Βρετανία θα κάνει αγώνα για να χειριστεί μια τέτοια αύξηση. Η αύξηση του πληθυσμού θα ήταν «καταστροφική» και θα έφερνε μεγάλη πίεση στα σχολεία, στη στέγαση, και στα νοσοκομεία καθώς και στους φυσικούς πόρους.

Οι τρέχουσες τάσεις, δείχνουν μια πόλη του μεγέθους του Μπρίστολ να προστίθεται στον πληθυσμό της Βρετανίας κάθε χρόνο για τις επόμενες δύο δεκαετίες.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

να γελάσω; να μη γελάσω;

το κύριο πρόβλημα δεν είναι ο απόλυτος πληθυσμιακός αριθμός του πλανήτη...

εάν ζούσαμε όλοι όπως ζουν οι κάτοικοι του νταρφούρ στο σουδάν, τότε προφανώς η γη θα ''χωρούσε'' όχι 7 αλλά 77 δισ ανθρώπους. το θέμα είναι ότι θέλουμε να ζούμε όπως στο μανχάταν. αλλά με αυτό το βιοτικό επίπεδο η γη δεν χωράει ούτε 2 δισ ανθρώπους.

ο κύριος πάκαμ κάνει ένα τεράστιο λάθος. όσο τα λέει αυτός δεν θα τον ακούει κανένας. κανονικά τέτοια ωραία προτρεπτικά πρέπει να ακουστούν από τζαμιά, ενορίες και τα αντίστοιχά τους σε όλες τις θρησκείες.

μετά ας έρθει κι ο υπεθο με τις φοροαπαλλαγούλες του

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ; ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΩΘΕΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ