Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Η Ουκρανία θα φιλοξενήσει το ετήσιο Διαθρησκειακό «Νταβός»


Πηγή: http://ihrpex.org/ / Μετάφραση: ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Η Ουκρανία θα φιλοξενήσει Διεθνή Διαθρησκειακή Διάσκεψη στην οποία θα συμμετέχουν οι ηγέτες των μεγάλων θρησκευτικών κοινοτήτων, η οποία από τώρα και στο εξής θα αποτελεί το ετήσιο " Διαθρησκειακό Φόρουμ του Κιέβου" (“Kyiv Interfaith Forum").

Αυτό αποφασίστηκε από την Διάσκεψη με τη συμμετοχή ηγετών από τις κυριότερες θρησκευτικές κοινότητες, εμπειρογνώμονες και πολιτικούς.

Σύμφωνα με τον εμπνευστή του Συνεδρίου της Ουκρανίας βουλευτή Oleksandr Feldman, υπάρχουν πολλά φόρουμ που διοργανώνονται από πολιτικούς, επιστήμονες, οικονομολόγους, και δημιουργικούς ανθρώπους στον κόσμο σήμερα, αλλά υπάρχει μια μεγάλη έλλειψη για το διάλογο μεταξύ των ηγετών των διαφόρων θρησκευτικών κοινοτήτων. Πιστεύουμε ότι η Ουκρανία αξίζει να γίνει ένας χώρος για το ετήσιο Διεθνές Διαθρησκειακό Φόρουμ για τα ζητήματα της συνύπαρξης των διαφορετικών θρησκευτικών κοινοτήτων - είπε ο Oleksandr Feldman.

Σχ. Κ.Ο.: Ο Oleksandr Feldman (φώτο) είναι Εβραίος (δες ΕΔΩ)

Τα μέλη της Συνδιάσκεψης υποστήριξαν αυτή την πρωτοβουλία, και δήλωσαν στην λεγόμενη «Δήλωση του Κιέβου» ότι είναι έτοιμοι να κάνουν το Διεθνές Διαθρησκευτικό Φόρουμ του Κιέβου να αποτελέσει το γεγονός, που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τις παγκόσμιες και τοπικές ανθρωπιστικές συγκρούσεις μέσω του διαλόγου και του αμοιβαίου σεβασμού.

Το Διεθνές Διαθρησκειακό Συνέδριο με θέμα «Οι Παγκόσμιες Θρησκείες και οι Πολιτισμένες κοινωνίες Ενωμένες Ενάντια στο Μίσος και τον Εξτρεμισμό», που πραγματοποιήθηκε στο Κίεβο στις 28 - 29 Μάρτιος, 2011, διοργανώθηκε από το ‘Ινστιτούτο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Πρόληψης του Εξτρεμισμού και της Ξενοφοβίας’.

Οι συμμετέχοντες και οι επίτιμοι καλεσμένοι του Συνεδρίου ήταν: Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος ΙΙΙ, ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μητροπολίτης του Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Volodymyr, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας των μουσουλμάνων της Γαλλίας, Δρ Μοχάμεντ Behari, ο Γενικός Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου των θρησκευτικών ηγετών, Stein Villumstad, ο επικεφαλής του Βασιλικού Ινστιτούτου Διαθρησκειακών Σπουδών, καθηγητής Kamel Abu Jaber ,ο επικεφαλής της Πνευματικής Διεύθυνσης των μουσουλμάνων της Ασιατικής Ρωσίας, Sheikh Nafigulla Ashirov,ο επικεφαλής της Ερευνητικού Κέντρου της Διαθρησκειακής Συνύπαρξης της Ιορδανίας, πατέρας Nabil Haddad.

Πηγή – δες και ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: