Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Όταν οι "θεοί" αρρωσταίνουν


Κοσμοσυρροή για άρρωστο Ινδό Γκουρού

Η νοσηλεία ενός διάσημου γκουρού έχει προκαλέσει κοσμοσυρροή στη γενέτειρά του.

Η νοσηλεία ενός παγκοσμίως διάσημου Ινδού γκουρού, τον οποίο οι οπαδοί του θεωρούν θεό, προκάλεσε κοσμοσυρροή στη γενέτειρά του από πλήθη πιστών που προσεύχονται για τη γρήγορη ανάρρωσή του.

Ο Σάι Μπάμπα, 85 ετών που λατρεύεται από περίπου 10 εκατομμύρια πιστούς σε όλο τον κόσμο, νοσηλεύεται για καρδιακά προβλήματα, νεφρική ανεπάρκεια και πνευμονική συμφόρηση.

Ανήσυχοι εκατοντάδες οπαδοί του συνέρευσαν στην πόλη Πουταπάρτι, όπου πολλοί αναγκάστηκαν να περάσουν τη νύχτα στα πεζοδρόμια εξαιτίας της έλλειψης δωματίων στα ξενοδοχεία της πόλης.

Τα μαγαζιά, τα ξενοδοχεία και τα γραφεία σε όλη την πόλη παραμένουν κλειστά τις τρεις τελευταίες ημέρες σε ένδειξη σεβασμού προς τον Μπάμπα, ο οποίος παραμένει στο νοσοκομείο εδώ και μία εβδομάδα.


«Ο ίδιος έχει πει ότι θα ζήσει μέχρι τα 96. Δεν μπορεί να κάνει λάθος», διαβεβαίωσε ο Πούτα Ρανγκάια, 43 ετών, εθελοντής σε μία από τις πολλές φιλανθρωπικές οργανώσεις του Μπάμπα.

Οι οπαδοί του Σάι Μπάμπα πιστεύουν ότι ο γκουρού έχει υπερφυσικές ικανότητες, όπως να γιατρεύει ασθένειες σε τελικό στάδιο και να θυμάται τις προηγούμενες ζωές του.

Ανάμεσα στους οπαδούς του είναι και πρώην πρωθυπουργοί και πρόεδροι της Ινδίας, ενώ ο αριθμός των πιστών του εκτιμάται στα 10 εκατομμύρια σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Ο Σάι Μπάμπα ισχυρίζεται ότι είναι η μετενσάρκωση του Σάι Μπάμπα ντε Σίρντι, ενός αγίου των ινδουιστών που πέθανε το 1918.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ – Το είδα ΕΔΩ

Ο Σάτυα Σάι Μπάμπα, με το αστικό όνομα Ρατνακάραν Σαθίαναραϊάν Ραίν, γεννήθηκε στις 23-11-1926 στο Πούτταπαρκι, Άντρα Πράντες στην Ινδία.

Ο Σάι Μπάμπα από το Σίρδι, τον οποίον επικαλείται ο καινούριος Σάι Μπάμπα, βάδιζε μεταξύ Ινδουισμού και Ισλάμ και πέθανε στις 15 Οκτωβρίου 1918 στο ναό στον οποίο δίδασκε και κατοικούσε. Το δικαίωμα του νεαρού να είναι μια ενσάρκωση του «αληθινού» Σάι Μπάμπα αμφισβητήθηκε από την οικογένειά του, ώστε την απαρνήθηκε στις 20-10-1940, πετώντας άνθη από Γιασεμί στον αέρα τα οποία, δήθεν σαν απόδειξη για τους ισχυρισμούς του, όταν πέσανε στο πάτωμα από μόνα τους σχηματίσανε το όνομα «Σάι Μπάμπα».

Το 1963 έρχεται μια καινούρια «αποκάλυψη» του Σάι Μπάμπα: Έλεγε, ότι είναι μια ενσάρκωση του Σίβα και Σάκτι, ινδικών θεών, οι οποίοι συμβολίζουν το αρσενικό και το θηλυκό. Αργότερα μεγαλώνει την αυτοεκτίμισή του τόσο πολύ, ώστε να ισχυρίζεται ότι είναι μια ενσάρκωση του Ιησού Χριστού. Το 1976 ανακηρύσσει τη «Σάι -θρησκεία» σαν μια «ένωση όλων των παλαιότερων θρησκειών».

Διδασκαλία και πρακτική: Το κίνημα του Σάι Μπάμπα δεν γνωρίζει μια γραμμένη διδασκαλία. «Η ζωή μου είναι το μήνυμά μου» λέει ο ίδιος ο Γκουρού. Ο Σάι Μπάμπα παίρνει διάφορα στοιχεία του Ινδουισμού, του Χριστιανισμού και άλλων θρησκειών και τα ενσωματώνει στον εαυτό του. Η εικόνα του Θεού του είναι από τον Ινδουισμό: ο Θεός είναι «Μπράχμα», ή συμπαντική ενέργεια, απ' αυτήν που ένα μέρος φέρει κάθε άνθρωπος μέσα στον εαυτόν του. Για να αποκαλύψει στους ανθρώπους την συνείδηση της «θεότητας» του, ήρθε ο Σάι Μπάμπα. Αντιπροσωπεύει για τους οπαδούς του έναν Αβατάρ, ο οποίος προέρχεται από τον θεό με δύναμη θεού. Για να φανερώσει αυτή τη δύναμη, κάνει πολλά «θαύματα», τα οποία κρίνονται από πολλούς σαν τρίκ (απάτη). Μέχρι και «ενσάρκωση πεθαμένων» ισχυρίζονται ότι κάνει. Ο Γκουρού δεν επιτρέπει όμως σε επιστήμονες να εξετάσουν τα φαινόμενα.

Στο κέντρο της θρησκείας Σάι Μπάμπα στέκεται ο Γκουρού ο ίδιος: μέσα σε αυτήν μπορούνε όλες οι θρησκείες να συγχωνευτούν. Ο ίδιος ο Σάι Μπάμπα ισχυρίζεται για τον εαυτό του, ότι είναι η ενσάρκωση της τέλειας αγάπης και έτσι του ενός Θεού. Γι' αυτό δεν χρειάζεται κανένας να αφήσει την πίστη που είχε, για να γίνει οπαδός του Σάι Μπάμπα!!! Μέσα στον Σάι Μπάμπα τελειοποιείται κάθε θρησκεία, γι' αυτό θεωρείται σημαντικό το προσκύνημα της εικόνας του Γκουρού ή η προσωπική συνάντηση μαζί του στο Άσραμ. Για δυτικούς οπαδούς έχουν ιδιαίτερη σημασία τα Χριστούγεννα που τα γιορτάζουν αλλιώτικα, ταυτίζοντας τον Σάι Μπάμπα ξανά και ξανά με τον Χριστό (!).

Σε μεγάλη αντίφαση προς τις απαιτήσεις του ως θρησκευτικού ηγέτη στέκονται οι αμφιλεγόμενες πρακτικές του Σάι Μπάμπα, περί των οποίων μας διηγούνται οι πρώην οπαδοί του: κατά προτίμηση αγγίζει ο «αρχηγός» τους αρσενικούς οπαδούς του στα γεννητικά όργανα, δήθεν για «πνευματικό καθαρισμό».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: