Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

ΡΩΣΙΑ: Ο Εισαγγελέας της Μόσχας αρνήθηκε να απαγορεύσει την κυκλοφορία των ‘Πρωτοκόλλων των Σοφών της Σιών’

Άρθρο από: European Jewish Press /μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Ο γενικός εισαγγελέας της Μόσχας αρνήθηκε να απαγορεύσει την πώληση του βιβλίου ‘Τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών, ένα από τα πιο κακόφημα πλαστά αντισημιτικά κείμενα του κόσμου, όπως ανακοίνωσε μια κορυφαία οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τη Δευτέρα.

Η οργάνωση ‘For Human Rights που εδρεύει στη Μόσχα ζήτησε από την πόλη ή να σταματήσουν την πώληση του βιβλίου ή να δημοσιεύσουν μια σαφή ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι το κείμενο ήταν πλαστό.

Τεκμηριώνοντας ένα υποτιθέμενο εβραϊκό σχέδιο για την κυριαρχία του κόσμου, το κείμενο γράφτηκε από τη ρωσική μυστική αστυνομία το 1901 και στη συνέχεια διαδόθηκε σε διεθνές επίπεδο στις αρχές του 20ου αιώνα.

Η αρχική δημοσίευσή τους συνέπεσε με το τσαρικό κύμα των αντι-εβραϊκών πογκρόμ που ξεκίνησε τη δεκαετία του 1880.

Η οργάνωση για τα δικαιώματα, δήλωσε ότι ο γενικός εισαγγελέας της Μόσχας στήριξε την απόφασή του σε μία σύσταση του 2009 από το Ινστιτούτο Ψυχολογίας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, το οποίο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η δημοσίευσή του βιβλίου δεν παρέβη την ρωσική νομοθεσία.

Η έκθεση του Ινστιτούτου, δήλωσε ότι το κείμενο "δεν παρέχει πληροφορίες που θα οδηγήσουν σε πράξεις βίας κατά των άλλων (εκτός Ρωσίας), κοινωνικών, εθνικοτικών και θρησκευτικών ομάδων."

Η οργάνωση For Human Rights δήλωσε ότι έχει ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του εισαγγελέα της Μόσχας.

Ένας κατάλογος παράνομων εξτρεμιστικών εκδόσεων καταρτίστηκε από το ρωσικό υπουργείο Δικαιοσύνης και περιλαμβάνει περισσότερα από 800 βιβλία, συμπεριλαμβανομένων ισλαμιστικών φυλλαδίων, νεοναζιστικών βιβλίων και αντισημιτικών φυλλαδίων.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει επίσης υλικό που δημοσιεύεται από τους Μάρτυρες του του Ιεχωβά με βάση τις ΗΠΑ.

Σχ. ΚΟ: Πρώτος εκδότης των πρωτοκόλλων υπήρξε ο Ρώσος αξιωματούχος Σεργκέι Αλεξάντροβιτς Νίλους - φωτο- ο οποίος τα εξέδωσε γύρω το 1902 (ή 1905). Γνώμες περί Πρωτοκόλλων διάβασε: ΕΔΩ (Wikki), ΕΔΩ και ΕΔΩ

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

3 σχόλια:

Theoprovlitos είπε...

Μα αν το εν λογω βιβλιο ειναι πλαστό, ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.

ΔΙοτι εχουμε να κανουμε με μια υπαρκτη μυστικη σεχτα η οποία θετει σε εφαρμογη αυτα που περιγραφονται στο βιβλίο ενα προς ενα, ενοχοποιώντας μαλιστα μια ομαδα αθωων σιωνιστών που καμμια σχεση δενε χει με την συγργαφη του βιβλίου.

Γηργορα, να ερευνησουμε ποιοι κρυβονται πίσω από την υλοποίηση των πρωτοκόλλων - αφου όπως είπαμε δεν ειναι οι σιωνιστες...

Ανώνυμος είπε...

Ναι μεν αλλα...
Τα διαβασα και παρολο την παλαιοτητα τους ειναι σα να αναφερονται στο σημερα!
Και μαλιστα φαινεται να περιγραφουν το τι γινεται και που δειχνει να πηγαινουμε;!

Unknown είπε...

παιδια το 8εμα δεν ειναι εαν ειναι πλαστα ή οχι το 8εμα ειναι εαν εφαρμοζονται πως δυστυχως ναι