Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Ν. Ζηλανδία: Ψωμάκια με πεντάλφες


Η ‘Hell Pizza’ (πίτσα κόλαση), μια αλυσίδα στη Νέα Ζηλανδία, έχει εξοργίσει την Αγγλικανική Εκκλησία για τη νέα διαφήμιση της με την οποία συγκρίνει τα ζεστά ψωμάκια, που έχουν περιορισμένη χρονική προσφορά και τα οποία έχουν διακοσμηθεί με την πεντάλφα, το γνωστό σύμβολο των σατανιστών, με τον Ιησού.

Η αμφιλεγόμενη αλυσίδα πίτσας έχει βάλει διαφημιστικές πινακίδες στο Όκλαντ, τη μεγαλύτερη πόλη της Νέας Ζηλανδίας, με μια φωτογραφία του ψωμιού διακοσμημένο με μια ανεστραμμένη πεντάλφα, την οποία οι σατανιστές έχουν υιοθετήσει ως σύμβολο τους. Δίπλα από τη φωτογραφία του ψωμιού είναι το σύνθημα, «Για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Κάτι σαν τον Ιησού» (“For a limited time. A bit like Jesus”)

εταιρία (Hell Pizza) έχει ιστορικό στις διαφημίσεις με απεικονίσεις προσώπων και πραγμάτων που δημιουργούν μία άσχημη γεύση σε πολλούς άνθρωποι", δήλωσε ο Lloyd Ashton, υπεύθυνος για τα μέσα ενημέρωσης της Αγγλικανικής Εκκλησίας στη Νέα Ζηλανδία, σύμφωνα με το The New Zealand Herald.

«Είναι έλλειψη σεβασμού προς ό, τι πολλοί άνθρωποι θεωρούν πολύ αγαπητό".

Ένα άρθρο την Κυριακή σχετικά με τη διαμάχη, στην ίδια εφημερίδα, ανέφερε ότι η διαφήμιση της Hell Pizza επιτίθεται ακόμη και σε μη-Χριστιανούς, επειδή είναι μία "δωρεάν, αν και ασυνάρτητη, προσπάθεια να προκαλέσει..."

"Είναι δύσκολο να μην αισθανθείς κάποια συμπάθεια για τους χριστιανούς, οι οποίοι έμμεσα χαρακτηρίζονται ότι ‘στερούνται χιούμορ’, εάν αντιδράσουν στη γελοιοποίηση της πίστης τους, ή την εκμετάλλευσή της για καθαρά οικονομικά οφέλη», λέει το άρθρο.

"Το Ισλάμ, ο Ινδουισμός ή ο Βουδισμός δεν θα προσβάλλονταν - πιθανόν, λόγω του ότι οι νεαροί που θα σχεδίαζαν κάτι τέτοιο δεν θα γνώριζαν αρκετά για αυτές τις θρησκείες ώστε να κάνουν πλάκα με αυτές. Αλλά η χριστιανική θρησκεία θεωρείται εύκολος στόχος".

Αλλά ο διευθυντής της Hell Pizza, Warren Powell, υποστηρίζει ότι η εταιρεία μόνο ήθελε να πυροδοτήσει μία ‘συζήτηση’ για τη διαφήμισή της και δεν είχε την πρόθεση να προσβάλει κανέναν.

«Πρώτα από όλα, αναγνωρίζουμε ότι ο Ιησούς Χριστός μπορεί να ήταν στη Γη για περιορισμένο χρονικό διάστημα», είπε ο Πάουελ, σύμφωνα με τοπικό δημοσίευμα. "Και πάλι, είναι μια συζήτηση. Νομίζω ότι αν οι άνθρωποι το δουν έτσι, στη συνέχεια, γίνονται λίγο στενόμυαλοι".

Ο blogger Bnonn του χριστιανικού blog ‘Thinking Matters’ συμφώνησε με τον Πάουελ ότι οι Χριστιανοί δεν πρέπει να ενοχλούνται από τις διαφημίσεις της Κόλασης Pizza. Τόνισε, επίσης, ότι ακόμη και αν η διαφήμιση, εκ προθέσεως τσιγκλάει τους χριστιανούς, αυτό δεν πρέπει να εκπλήσσει τους Χριστιανούς, διότι η Αγία Γραφή γράφει ότι οι πιστοί θα γελοιοποιούνται και θα εμπαίζονται επειδή ακολουθούν τον Ιησού.

"Μήπως αυτό είναι το χειρότερο για τη Νέα Ζηλανδία;» ρώτησε ο Bnonn. "Έναν τέτοιο διαφημιστικό τρυκ την περίοδο του Πάσχα είναι πιο επιθετικό προς τον Θεό από ό, τι η νομιμοποίηση της πορνείας και η δολοφονία αγέννητων παιδιών; Αμφιβάλλω".

Πρόσθεσε, "Η Hell είναι σωστή: ο Ιησούς είναι μία περιορισμένη χρονικά προσφορά. Ζήτησε σήμερα τη σωτηρία σου, πριν αυτή η εξωφρενική προσφορά φύγει για πάντα".

Η Αρχή για της Διαφημίσεις της Νέας Ζηλανδίας έχει λάβει τουλάχιστον δύο καταγγελίες κατά της διαφήμισης της Hell Pizza, σύμφωνα με την Herald.

Η Hell Pizza, αποστολή της οποίας είναι η "Παγκόσμια Κυριαρχία - μια ψυχή κάθε φορά», έχει μια μακρά ιστορία αμφιλεγόμενων και αμφισβητήσιμων διαφημίσεων που προσβάλλουν ομάδες ανθρώπων. Το 2008, μια διαφήμιση που τελικά αποσύρθηκε - έδειχνε τον Sir Edmund Hillary – Νεοζηλανδό ορειβάτη, εξερευνητή, και φιλάνθρωπο – τον ηθοποιό Heath Ledger, και τη βασίλισσα Elizabeth Bowes-Lyon της Αγγλίας να βγαίνουν από τους τάφους τους για να χορέψουν στο χιτ του Michael Jackson "Thriller". Η διαφήμιση, η οποία δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο δύο ημέρες πριν από την γιορτή του Halloween, πρόσβαλε την οικογένεια Χίλαρι. Ο γιος του φιλάνθρωπου περιέγραψε ότι η διαφήμιση του προξένησε «εξαιρετικά κακή γεύση», σύμφωνα με το Dominion Post.

"Νομίζω ότι είναι λίγο ενοχλητικό ... λίγο γκροτέσκο», είπε ο Χίλαρι, ο οποίος είχε χάσει τον πατέρα του μόλις 10 μήνες νωρίτερα. "Δεν νομίζω ότι είναι αστείο και δεν είμαι πολύ εντυπωσιασμένος. Είναι νωρίς το συμβάν με τον πατέρα μου και είναι ακόμα πολύ νωπό".

Το 2007, η Hell Pizza ήταν πίσω από μια πινακίδα που έδειχνε τον Αδόλφο Χίτλερ να χαιρετάει με ένα κομμάτι πίτσα στο χέρι του. Η εβραϊκή κοινότητα δικαιολογημένα ενοχλήθηκε από τη διαφήμιση.

Εκτός από τις προσβλητικές διαφημίσεις, η Hell Pizza δημιούργησε διαμάχες όταν το 2006 μοίρασε 170.000 προφυλακτικά για την προώθηση της "Lust" (πόθος) πίτσας.

Στο μεταξύ, ένας ζαχαροπλάστης στην Αυστρία, ονόματι Μάνφρεντ Κλάσκα, θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον ανακριτή, επειδή παρασκευάζει στο κατάστημά του πάστες και κέικ, που φέρουν ναζιστικά σύμβολα.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση αυστριακής οργάνωσης, η οποία εκπροσωπεί επιζώντες του Ολοκαυτώματος του Β' Παγκόσμιου πολέμου και υπέβαλε μήνυση εναντίον του.

Κατά τον Ουΐλι Μέρνιι, πρόεδρο του Σωματείου επιζώντων του στρατοπέδου του Μαουτχάουζεν, "αυτές ακριβώς οι συμπεριφορές ανθρώπων, μας οδήγησαν στην καταστροφή πριν από 70 έτη".

Σχετικά άρθρα ΕΔΩ και ΕΔΩ

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κορόϊδα είναι να κοροιδέψουν τον Μωάμεθ!Θα βγεί φετφάς και θα γίνει της Δανίας.Ενώ με το Χριστό ούτε γάτα ούτε ζημιά.Νομίζουν.