Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Soul Surfer


Η αμερικάνικη ταινία Soul Surfer που κάνει επίσημα την προβολή της σε ΗΠΑ και Καναδά, στις 8 Απριλίου 2011, αναφέρεται στη ζωή της surfer Bethany Hamilton, η οποία έχασε το αριστερό της χέρι από επίθεση καρχαρία, το 2003, όταν ήταν 13 χρονών.

Την ταινία σκηνοθέτησε ο Sean McNamara, ο οποίος στήριξε το σενάριο στο ομώνυμο βιογραφικό βιβλίο της Χάμιλτον και σε συνεντεύξεις κινηματογραφιστών με την οικογένεια.

Η ηθοποιός AnnaSophia Robb παίζει στον ρόλο της Χάμιλτον, ενώ ο Dennis Quaid και η Helen Hunt παίζουν τους γονείς της Χάμιλτον.

Δείτε trailer της ταινίας:

Επίσημη ιστοσελίδα της ταινίας: http://www.soulsurferthemovie.com/

Η Χάμιλτον γεννήθηκε στην Χαβάη και οι δύο γονείς της ήταν σέρφερ. Σύντομα φάνηκε το ταλέντο της και παρόλο το μικρό της ηλικίας της, άρχιζε να μαζεύει μετάλλια και διακρίσεις. Από την επίθεση του καρχαρία έχασε το 60% από το αίμα της.

Σχέδια για μια ταινία για την Χάμιλτον υπήρχε λίγο μετά από την επίθεση του καρχαρία το 2003 και την ανάρρωσή της. Ενώ η ταινία βασίζεται στο βιογραφικό βιβλίο της Χάμιλτον, ο σκηνοθέτης και παραγωγός David Brookwell πήρε συνέντευξη από την οικογένειά της για να μάθει περισσότερες πληροφορίες για την περιπέτειά τους και να τις συμπεριλάβει στην ταινία.

Δείτε βίντεο με συνέντευξη της Χάμιλτον για την ταινία:

Τον Μάρτιο του 2011, η Bethany έκανε ένα βίντεο για τη χριστιανική ιστοσελίδα "I am Second" ("Είμαι Δεύτερος") όπου μίλαγε για τον αγώνα της μετά την επίθεση του καρχαρία και πώς εμπιστεύτηκε το Θεό για να ξεπεράσει την δοκιμασία αυτή.


Παρακολουθήστε μια σκηνή από το SOUL SURFER

Όπως η ίδια αναρρώνει στο νοσοκομείο μετά από την επίθεση του καρχαρία από την οποία έχασε το αριστερό της χέρι, η Bethany Hamilton ξυπνά κατά τη διάρκεια της νύχτας και βρίσκει τον πατέρα της Τομ να διαβάζει την Βίβλο του στο δωμάτιό της. Σε αυτή τη σκηνή από το SOUL SURFER, ο Τομ (Dennis Quaid) καθησυχάζει την Bethany (AnnaSophia Robb) ότι «μπορεί να κάνει όλα τα πράγματα μέσω Εκείνου που δίνει δύναμη» (Φιλιππησίους 4:13).



Άλλη μια σκηνή όπου η Sarah Hill (Carrie Underwood) καλεί την Bethany (AnnaSophia Robb) και τους φίλους της να βλέπουν τον κόσμο μέσα από την προοπτική του Θεού.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: