Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΝΙΓΗΡΙΑ: Μουσουλμάνοι επιτίθενται σε χωριό και σκοτώνουν 17 χριστιανούς, μεταξύ τους και τρία παιδιά


Σύμφωνα με πληροφορία της οργάνωσης ‘International Christian Concern’ (ICC), μουσουλμάνοι επιτέθηκαν και σκότωσαν 17 χριστιανούς, μεταξύ άλλων τη σύζυγο και τρία παιδιά ενός πάστορα, και πυρπόλησαν πολλά σπίτια χριστιανών στο χωριό Kurum της επαρχίας Bauchi στην Νιγηρία.

«Δεν έχει δικαίωμα κανένας να σκοτώσει έναν άλλο άνθρωπο. Η ζωή είναι πολύτιμη και ένα δώρο από τον Θεό. Από το 1999 στην πολιτεία Bauchi, αρκετοί χριστιανοί έχουν σκοτωθεί, αλλά κανείς δεν έχει έρθει κατηγορούμενος ενώπιον της δικαιοσύνης. Η κυβέρνηση πρέπει να παρέμβει. Η κυβέρνηση πρέπει να είναι δίκαιη προς όλους τους πολίτες της ", δήλωσε ο αιδεσιμότατος Turbe Ngodem σε μια συνέντευξη στο ICC. Ο Αιδεσιμότατος Ngodem είναι ο γενικός γραμματέας της Χριστιανικής Ένωσης της Νιγηρίας στην επαρχία Bauchi.

Από την εισαγωγή του νόμου της Σαρία στη βόρεια Νιγηρία, το 1999, χιλιάδες Χριστιανοί έχουν σκοτωθεί από μουσουλμάνους φονταμενταλιστές σε μία αδιάκοπη σειρά τακτικών επιθέσεων. Οι τοπικοί αξιωματούχοι της μουσουλμανικής κυβέρνησης δεν έχουν καταφέρει να προσαγάγουν ούτε ένα δράστη στη δικαιοσύνη.

Ο Jonathan Racho, του τομέα της Αφρικής του ICC, δήλωσε: «Είμαστε εξαιρετικά ανήσυχοι με αυτή την τελευταία δολοφονία χριστιανών από μουσουλμάνους εισβολείς. Για μια ακόμη φορά κάνουμε έκκληση στην κυβέρνηση της Νιγηρίας να κάνουν ενέργειες ώστε να σταματήσει η αιματοχυσία αθώων χριστιανών στο βόρειο τμήμα της Νιγηρίας. Η Νιγηρία πρέπει να παύσει την ατιμωρησία για τους δράστες αυτών των ειδεχθών εγκλημάτων. "

Πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://www.protothema.gr/world/article/348006/nigiria-52-nekroi-apo-epithesi-enoplon-se-katholiki-ekklisia/