Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

ΡΩΣΙΑ: Κινητό εκκλησάκι για τους αλεξιπτωτιστές


Από: Prokerala / μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία έδωσε στις δυνάμεις των Αλεξιπτωτιστών της χώρας ένα κινητό παρεκκλήσι για να τους συνοδεύει στις πολεμικές αποστολές, ανέφερε εκπρόσωπος των αλεξιπτωτιστών.

Το εκκλησάκι είναι χτισμένο πάνω σε ρυμούλκα φορτηγού οχήματος και είναι εξοπλισμένο με θάλαμο υποστήριξης ζωής, ηλεκτρική γεννήτρια και multimedia εξοπλισμό.

Το υπηρετεί στο πεδίο μάχης, ένας ιερέας και μια ομάδα υποστήριξης πέντε ατόμων.

Το εκκλησάκι θα δοκιμαστεί κατά τη διάρκεια της προσεχούς άσκησης των αλεξιπτωτιστών.

Ο Πατριάρχης Κύριλλος της Μόσχας και Πάσης Ρωσίας, δήλωσε πέρυσι, ότι οι στρατιωτικοί ιερείς της Ορθόδοξης Εκκλησίας θα εμφανιστούν σύντομα στο ρωσικό στρατό.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, τα δύο τρίτα των στρατιωτών της χώρας θεωρούν τον εαυτό τους θρησκευόμενους. Το 83 τοις εκατό από αυτούς είναι χριστιανοί ορθόδοξοι, περίπου οκτώ τοις εκατό είναι μουσουλμάνοι, και εννέα τοις εκατό εκπροσωπούν άλλες θρησκείες.

Πηγή (το είδα ΕΔΩ)

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κατά πόσο συμβαδίζει η παρουσία ενός οίκου του θεού σε ένα μέτωπο πολεμικό;Ο Χριστός άλλα μας δίδαξε.Και κανείς Άγιος δεν αγιοποιήθηκε αντιδρώντας στους καταπιέζοντες την πίστη του με όπλα.
Δηλαδή,αφού σκοτώσουν μερικούς αντιπάλους στη μάχη θα πάνε για να εξομολογηθούν;Δουλευόμαστε;

Ανώνυμος είπε...

Μάλον ο σχολιαστής έχει ξεχάσει το "εν τούτο Νίκα" , το έπος του 1940, το 1821 κτλπ.
Ο σκοπός της ζωής μας δεν είναι να αγιοποιηθούμε αγαπητέ. Εάν ήταν αυτός, τότε όλοι θα γινόμασταν μοναχοί και το ανθρώπινο είδος θα είχε σταματίσει να αναπαράγετε...

SkyWatcher είπε...

Μου κάνει εντύπωση και θαυμάζω το κράτος αυτό - που βγαίνοντας μέσα από επτά δεκαετίες επιβαλλόμενου αθεισμού - αγωνίζεται να διατηρήσει την θρησκευτικότητά του, σε εποχές που όλος ο δυτικός κόσμος έχει βαλθεί να ξεριζώσει κάθε τι χριστιανικό, χορεύοντας πρόθυμα στους ρυθμούς της νέας τάξης. Η σύγκριση με την ελληνική πραγματικότητα μόνο θλίψη προξενεί.

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον είμαστε Χριστιανοί όπου μας συμφέρει,αγαπητέ.

Ανώνυμος είπε...

http://anti-ntp.blogspot.com/2012/04/blog-post_33.html#more

Ανώνυμος είπε...

Θα τρεχουμε και δε θα φτάνουμε! Οι άλλοι είναι και αιρετικοί, ή άπιστοι, εμείς έχουμε μεγαλύτερη ευθύνη και βάρος αιώνων! Και οι πρωτοι χριστιανοι μαρτυρες κ οι πιο προσφατοι, ηταν στην πλειοψηφια , αν οχι Ελληνες, τουλάχιστον ελληνογενείς! Εχουμε ευθύνη ! Τους ντροπιάζουμε! Εκτος το 21 , υπηρξαν και στρατιώτες και στρατηγοί μάρτυρες στους πρωτους χριστιανικους αιώνες, επισης οι στρατιωτες εχουν αναγκη το Θεό και την εξομολόγηση-κοινωνια, εφ όσον η ζωη τους κινδυνεύει και πιθανόν να σκοτωθούνε!