Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Διαφημιστική καμπάνια μουσουλμάνων με πινακίδα που λέει τον Χριστό «ένα προφήτη του Ισλάμ»


(CNSNews.com) – «Ο Ιησούς: Ένας προφήτης του Ισλάμ», δηλώνει το προκλητικό σύνθημα σε μια διαφημιστική καμπάνια «ευαισθητοποίησης του κοινού» που ξεκίνησε μια ομάδα μουσουλμάνων στη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας.

Η ομάδα, η οποία αυτοαποκαλείται ‘Mypeace’, λέει ότι ο σκοπός της είναι να ενημερώσει, όχι να προσβάλει, αλλά προσβάλει, με έναν καθολικό επίσκοπο να καλεί τον ισχυρισμό αυτόν για τον Ιησού, «μία ευθεία επίθεση στις χριστιανικές πεποιθήσεις».

Οι οδικοί πινακίδες στην μητροπολιτική περιοχή του Σίδνεϊ, γράφουν ένα από τα τέσσερα απλά συνθήματα: «Ο Ιησούς: Ένας Προφήτης του Ισλάμ», «Ιερό Κοράνι: Η Τελική Διαθήκη», «Mωάμεθ: Έλεος στην ανθρωπότητα» και «Ισλάμ: Έχεις ερωτήσεις; Λάβετε απαντήσεις».

Κάθε πανό προσκαλεί τους ανθρώπους να έρθουν σε επαφή μέσω τηλεφώνου ή online, για αγορά βιβλίων και ένα δωρεάν αντίτυπο του Κορανίου. Το Mypeace λέει ότι οι διαφημίσεις θα μείνουν για τέσσερις εβδομάδες, και αργότερα αυτό το έτος θα μπουν στα δημόσια λεωφορεία της πόλης.

Μία από τις διαφημιστικές πινακίδες που γράφει το σύνθημα για τον Ιησού δέτηκε βανδαλισμούς μια ημέρα αφότου ανεγέρθηκε.

Το Mypeace λέει ότι στόχος του είναι να «αντιμετωπίσουν τις πολλές παρανοήσεις σχετικά με το Ισλάμ, να εκπαιδεύσουν τους Αυστραλούς για το Ισλάμ, να τους καλέσουν να κάνουν ερωτήσεις που μπορεί να έχουν."

Οι ισλαμικές εκστρατείες ευαισθητοποίησης δεν είναι κάτι νέο, αλλά το σύνθημα που αναφέρεται στον Ιησού προκαλεί σάλο. Μουσουλμάνοι και υπερασπιστές του διαθρησκευτικού διαλόγου υποστηρίζουν ορισμένες φορές επικαλούνται το όνομα του Ιησού θέλοντας να δείξουν κάποια «κοινά χαρακτηριστικά» με τους χριστιανούς, λέγοντας ότι οι μουσουλμάνοι, επίσης, «πιστεύουν στον Ιησού».

Αλλά οι μουσουλμάνοι και το Κοράνι, αμφισβητούν τις βασικές χριστιανικές πεποιθήσεις σχετικά με τον Ιησού – την θεότητά Του, την σταύρωση και την ανάσταση.

Αλλού στο Web site του Mypeace αναφέρεται ότι "το Κοράνι ... επανειλημμένα υπενθυμίζει ότι ο Ιησούς ήταν ένας άνθρωπος προφήτης σταλμένος από τον Θεό, όχι μέρος του ίδιου του Θεού."

"Στην Αυστραλία με τη χριστιανική της κληρονομιά μια πινακίδα που φέρει τη δήλωση: «Ιησούς: Ένας προφήτης του Ισλάμ» είναι προκλητική και προσβλητική για τους Χριστιανούς, λέει ο Julian Porteous, βοηθός επίσκοπος στην Καθολική Αρχιεπισκοπή του Σίδνεϊ, σε ένα άρθρο.

"Στο επίκεντρο του χριστιανισμού είναι η πεποίθηση ότι ο Ιησούς Χριστός είναι περισσότερο από ένα προφήτη», είπε. "Αυτός είναι ο Υιός του Θεού. Είναι αναγνωρισμένος Κύριος και Σωτήρας της ανθρωπότητας. Αυτή η δήλωση είναι μια άμεση επίθεση στη χριστιανική πίστη. "

Ο Porteous είπε ότι οι θρησκείες δεν θα πρέπει να "θέτουν ως στόχο να ανταγωνισθούν εκείνους που έχουν διαφορετικές πεποιθήσεις».

"Ο διάλογος μεταξύ των θρησκειών μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνον στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού. Δεν ενισχύεται από προκλητικές δηλώσεις ».

Ο Porteous προέτρεψε το Mypeace να αποσύρει τις διαφημίσεις.

Το Ισλαμικό δόγμα υποστηρίζει ότι ο Άραβας Μωάμεθ του 7ου αιώνα ήταν ο τελευταίος σε μια μακρά σειρά προφητών του Ισλάμ που ξεκινάει από τον Αδάμ, και περιλαμβάνει τον Ενώχ, το Νώε, τον Αβραάμ, τον Ισμαήλ, τον Ιακώβ, τον Ιωσήφ, τον Μωυσή, τον Δαβίδ, τον Σολομών, τον Ιωνά, τον Ιωάννη τον Βαπτιστή - και τον Ιησού. (Η διαφήμιση του "Έχεις Ερωτήσεις;" στο Σίδνεϊ περιγράφει επίσης τον Αβραάμ, το Νώε, τον Μωυσή, τον Ιησού και τον Μωάμεθ ως «προφήτες του Ισλάμ».)

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

2 σχόλια:

mnk είπε...

Έχουμε κι εμείς άποψη για τον ψευδοπροφήτη, αλλά ας μην σε φέρω σε δύσκολη θέση. ;)

mnk είπε...

* Μου φαίνεται πως ο τρόπος που το διατύπωσα είναι διφορούμενος. Να διευκρινίσω λοιπόν πως, ως ψευδοπροφήτη, εννοώ φυσικά τον Μωάμεθ, για τον οποίον έχουμε κι εμείς τις απόψεις μας, αλλά δεν το κάνουμε θέμα.