Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

«Η Ευρώπη πεθαίνει, κάντε κάτι!», δραματική προειδοποίηση Αμερικάνου εμπειρογνώμονα σε θέματα πληθυσμού


Δεδομένης της μεγάλης μείωσης της γεννήσεων στις ευρωπαϊκές χώρες, όλα τα προγράμματα κατά των γεννήσεων που χρηματοδοτούνται από τις Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει άμεσα να αντικατασταθούν από προγράμματα υπέρ των γεννήσεων, κατέθεσε πρόσφατα, κορυφαίος εμπειρογνώμονας σε θέματα πληθυσμού στη Γερουσία των ΗΠΑ.

"Δεν έχει σημασία αν τα λέμε προγράμματα αναπαραγωγικής υγείας’, προγράμματα οικογενειακού προγραμματισμού, ή προγράμματα ελέγχου του πληθυσμού», δήλωσε ο Steven Mosher, πρόεδρος του Population Research Institute (PRI). "Όλα έχουν το ίδιο αποτέλεσμα: να οδηγήσουν σε μείωση του ποσοστού γεννήσεων στις χώρες που έχουν ήδη πεθάνει. Τέτοια προγράμματα το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να κάνουν το κακό πρόβλημα χειρότερο. "

Η ακρόαση ενώπιον της Επιτροπής της Γερουσίας για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη επικεντρώθηκε στις επιπτώσεις για την ασφάλεια, καθώς και στις οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις στην Ευρώπη, λόγω της δημογραφικής παρακμής που χαρακτηρίζεται από μείωση και ταχεία γήρανση του πληθυσμού, στα περισσότερα από τα 56 συμμετέχοντα ευρωπαϊκά κράτη του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (Organization for Security and Co-operation in Europe, αρχικά: OSCE ή ΟΑΣΕ στα ελληνικά).

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής Chris Smith, σημείωσε ότι τα κράτη μέλη - κάθε χώρα της Ευρώπης και της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, καθώς και οι ΗΠΑ και ο Καναδάς – βλέπουν ήδη δραματικές δημογραφικές αλλαγές που είναι «βέβαιο ότι θα έχουν δραματικές συνέπειες για την ασφάλεια, την οικονομική και την ανθρώπινη διάσταση του ΟΑΣΕ. "

"Το γεγονός είναι ότι οι περισσότερες χώρες του ΟΑΣΕ βρίσκονται σε δημογραφική παρακμή, πολλές από αυτές σε ταχεία πτώση. Μόνο μια χούφτα από τα 56 κράτη –μέλη του ΟΑΣΕ βρίσκονται στο ίσο ή σε μεγαλύτερο από το επίπεδο αντικατάστασης», παρατήρησε ο Smith.

Ο Mosher συμφώνησε. «Πέντε αιώνες από τότε που η Μαύρη Πανώλη κατέστρεψε την Ευρώπη, ένας Λευκός Λοιμός αποδεκατίζει πλέον την ίδια ήπειρο», είπε. «Πολλές χώρες, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, βρίσκονται ήδη σε ένα φαύλο κύκλο θανάτου, χάνοντας ένα σημαντικό αριθμό ανθρώπων κάθε χρόνο. Ακούστε προσεκτικά, και θα ακούσετε τον υπόκωφο ήχο των πληθυσμών που συντρίβονται!"

Η Επιτροπή άκουσε ότι το μοτίβο της μείωσης του πληθυσμού θα έχει πιθανόν σημαντικές κοινωνικές, οικονομικές και σε θέματα ασφάλειας συνέπειες για τις χώρες σε όλη την περιοχή. Τα κράτη θα γίνουν όλο και περισσότερο εξαρτώμενα από ξένους εργάτες στις επόμενες δεκαετίες, ενώ θα υπάρχει μια δραματική μείωση στην δεξαμενή των στρατεύσιμων, και το αποτέλεσμα θα είναι μεγάλες κοινωνικές εντάσεις», όπως καταδεικνύεται από τις συγκρούσεις σε ορισμένα συμμετεχόντα κράτη τα τελευταία χρόνια", σύμφωνα με τον Smith.

«Είναι ανησυχητικό και λυπηρό να βλέπουμε ξενοφοβική και υπερεθνικιστική βία η οποία τροφοδοτείται από τις αντιλήψεις ενός έθνους για μακροπρόθεσμη εξόντωση μιας άλλης ομάδας", είπε ο Smith.

«Το ίδιο συμβαίνει και με την οικονομία», συνέχισε ο Smith. «Δεν είναι καθόλου σαφές το πώς, σε πολλές από τις χώρες με ραγδαία πτώση πληθυσμού, η οικονομική ανάπτυξη θα μπορέσει να διατηρηθεί παρά τη μείωση του πληθυσμού - ή, για να το κάνουμε πιο συγκεκριμένα, πώς η αριθμητικά μικρότερη νεότερη γενιά θα μπορεί να συντηρεί, έστω και στο ελάχιστο, την αριθμητικά μεγαλύτερη παλαιότερη γενιά".

Ο Steven Mosher, του οποίου η παρουσίαση στην Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο φαύλος κύκλος της παρακμής και της γονιμότητας που έχει ως αποτέλεσμα την δημογραφική κατάρρευση είναι σχεδόν αδύνατο πλέον να ανατραπεί, ξεκίνησε την ομιλία του με ένα απόσπασμα από την αρχαία Ελλάδα:

"Μπορεί κάποιος να παρατηρήσει στις μέρες μας, σε όλη την Ελλάδα μια τέτοια μείωση της γεννητικότης και γενικότερα μία μείωση του πληθυσμού, που οι πόλεις είναι έρημες και οι αγροί βρίσκονται σε αγρανάπαυση. Αν και αυτή η χώρα δεν έχει ερημωθεί από πολέμους ή επιδημίες, η αιτία της βλάβης είναι προφανής: από πλεονεξία ή δειλία οι άνθρωποι, αν παντρευτούν, δεν κάνουν τα παιδιά που θα έπρεπε να έχουν. Στην καλύτερη περίπτωση κάνουν ένα ή δύο. Με αυτόν τον τρόπο η μάστιγα πριν καν την παρατηρήσεις έχει ήδη αναπτυχθεί ταχέως. Η λύση είναι στον εαυτό μας. Πρέπει να αλλάξουμε τα ήθη μας» (Πολύβιος, Έλληνας ιστορικός, 204-122 π.Χ.).

Ένα αντίγραφο της ακρόασης της Επιτροπής με τίτλο, "2050: Επιπτώσεις των δημογραφικών εξελίξεων στην περιοχή του ΟΑΣΕ" είναι διαθέσιμο εδώ.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στο εξαιρετικό και άκρως επίκαιρο αυτό άρθρο δεν θίγονται όσο θα έπρεπε ορισμένες συνιστώσες του ζητήματος .
Α) Η ολοένα και μεγαλύτερη αύξηση του πληθυσμού της Κίνας , της Ινδίας , του Πακιστάν, της Τουρκίας και γενικότερα της Άπω ανατολής.

Β) Η ολοένα και μεγαλύτερη επιρροή των χωρών αυτών στην δύση τις τελευταίες 2 δεκαετίες και η συνεχιζόμενη ενίσχυση τους σε στρατιωτικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο. Μην αγνοούμε πως η Αμερική είναι "δέσμια" του χρέους της προς την Κίνα.
Γ) Η συνεχόμενη μετανάστευση Ισλαμιστών και Κινέζων στην Ευρώπη και την Αμερική κάνει το πρόβλημα ακόμα μεγαλύτερο και τον κίνδυνο όλο και πιο "φανερό".

Φανταστείτε έναν κόσμο με την λευκή φυλή γερασμένη και αλλοιωμένη σε έναν πολυφυλετικό πολτό και τις χώρες της ανατολής ακμαίες, πολυπληθείς και πανίσχυρες. Τι θα συμβεί τότε ; Πιο μέλλον θα επιφυλάξουν στα παιδιά μας η και σε μας στους ίδιους όταν γεράσουμε ;
Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό ... Ίσως το σοβαρότερο όλων....