Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Ιδιωτικότητα Τέλος: οι ‘έξυπνοι μετρητές’ είναι συσκευές που παρακολουθούν τη συμπεριφορά στο σπίτι σας, το κάθε λεπτό της κάθε ημέρας



Έχετε ακούσει για τους νέους «έξυπνους μετρητές» που εγκαθίστανται στα σπίτια σε όλη την Αμερική; Υπό το πρόσχημα της «μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου» και της «μείωσης των λογαριασμών», εταιρείες κοινής ωφέλειας σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες αναγκάζουν δεκάδες εκατομμύρια αμερικανικών οικογενειών να αποδεχθούν τις εξελιγμένες συσκευές παρακολούθησης στα σπίτια τους.
(Σχ. ΚΟ: Και στην Ελλάδα έχει ξεκινήσει το μέτρο. Οι μετρητές αντικαθιστούν τα παραδοσιακά ρολόγια και τοποθετούνται στο εσωτερικό της οικίας και όχι εξωτερικά στην είσοδο της πολυκατοικίας. Κάθε μετρητής αποστέλλει αυτόματα τα στοιχεία της κατανάλωσης του κατόχου του, μέσω ασύρματου δικτύου εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, με την οποία η ΔΕΗ έχει συνάψει σύμβαση, σε έναν κεντρικό υπολογιστή της ΔΕΗ που τα συλλέγει και τα επεξεργάζεται. Πάντως, η συμβολή των «έξυπνων» μετρητών στην εξοικονόμηση ενέργειας αμφισβητείται).
Επί του παρόντος, περίπου το 9 τοις εκατό όλων των ηλεκτρικών μετρητών στις ΗΠΑ έχουν μετατραπεί σε έξυπνους μετρητές. Προβλέπεται ότι μέχρι το 2012, ο αριθμός των έξυπνων μετρητών σε χρήση θα ανέλθει σε 52 εκατομμύρια και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δαπανά πολλά χρήματα για να εξασφαλίσει ότι θα εγκατασταθούν παντού. Τελικά ο στόχος είναι να έχουμε αυτούς τους ευφυείς μετρητές σε όλα τα σπίτια μας και αν αυτό συμβεί ποτέ τότε, δεν θα υπάρχει πλέον ιδιωτικότητα. Μόλις εγκατασταθεί, ένας έξυπνος μετρητής παρακολουθεί το σπίτι σας κάθε λεπτό της κάθε μέρας και εκπέμπει πολύ εξελιγμένα στοιχεία σχετικά με την προσωπική συμπεριφορά σας πίσω στην εταιρία κοινής ωφέλειας.
Έτσι δεν μπορούμε να πούμε στις εταιρείες κοινής ωφέλειας ότι δεν θέλουμε αυτά τα ηλίθια πράγματα;
Δυστυχώς, σε πολλές περιοχές της χώρας, δεν μπορούμε. Για παράδειγμα, ένας εξοργισμένος κάτοικος της Καλιφόρνιας επικοινώνησε με την εταιρεία ηλεκτροδότησης και του είπαν ότι αν δεν έχει συναινέσει στη λήψη ενός έξυπνου μετρητή δεν θα του δοθεί καμία εξυπηρέτηση.
Έτσι, αν δεν θέλετε να ζήσετε κάτω "από το πλέγμα", τι πρόκειται να κάνετε; Μπορεί κάποιος από εμάς πραγματικά να επιβιώσει χωρίς ηλεκτρική ενέργεια αυτές τις μέρες;
Η πικρή αλήθεια είναι ότι αυτά τα πράγματα μας έχουν επιβληθεί.
Συμβαίνει και στην Ευρώπη επίσης. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει θέσει ως στόχο έξυπνους μετρητές να έχουν τα σπίτια του 80 τοις εκατό του συνόλου των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι το έτος 2020.
Δυστυχώς, από την στιγμή που αυτοί οι έξυπνοι μετρητές τοποθετούνται, υπάρχουν αναφορές σε όλη τη χώρα ότι οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος αυξάνονται δραματικά. Υπήρξαν βουνά καταγγελιών για αυτά τα πράγματα και όμως η χρήση τους συνεχίζει να εξαπλώνεται.
Αλλά φυσικά το μεγαλύτερο πρόβλημα με τους ευφυείς μετρητές είναι το πώς θα μας αφαιρέσουν κάθε έννοια ιδιωτικής ζωής.
Η ανησυχία είναι ότι τα απίστευτα λεπτομερή δεδομένα που συλλέγουν αυτές οι συσκευές παρακολούθησης θα δοθούν ή θα πωληθούν σε μια μεγάλη ποικιλία από τρίτους.
Για παράδειγμα, οι έξυπνοι μετρητές χρησιμοποιούνται ήδη από την αστυνομία για να πιάνουν τους καλλιεργητές μαριχουάνας.
Υπάρχει επίσης ο φόβος ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες, οι πιστωτικοί οργανισμοί, οι δικηγόροι, οι εμπορικές επιχειρήσεις και ακόμη και οι εγκληματίες θα είναι σε θέση και εκείνοι να πάρουν στα χέρια τους αυτά τα δεδομένα.
«Χωρίς ισχυρή προστασία, οι πληροφορίες αυτές μπορούν να αναδιαμορφώνονται από τα ενδιαφερόμενα μέρη. Δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς έναν δικηγόρο διαζυγίου χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες, μια ασφαλιστική εταιρεία να ερμηνεύει τα δεδομένα με τρόπο που να επιτρέπει την επιβολή κυρώσεων στους πελάτες, ή τους εγκληματίες να παρακολουθούν τις πληροφορίες για να σχεδιάσουν μια διάρρηξη. Οι εταιρείες μάρκετινγκ απεγνωσμένα επίσης θα θέλουν να έχουν πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα ".
Για τους υπαλλήλους επιβολής του νόμου, αυτές οι συσκευές παρακολούθησης είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Σύμφωνα με το Columbus Dispatch, η αστυνομία στο κέντρο του Οχάιο καταγράφει τουλάχιστον 60 κλήσεις κάθε μήνα για τα αρχεία ενεργειακής χρήσης εκείνων που υποπτεύονται ότι καλλιεργούν χασίς στα σπίτια τους.
Λοιπόν, αποδεικνύεται ότι μερικές φορές η αστυνομία κάνει επιδρομές σε σπίτια που χρησιμοποιούν πολλή ενέργεια και δεν βρίσκουν κανένα χασίς. Αντ 'αυτού, μερικές φορές αυτές οι επιδρομές αποκαλύπτουν άλλα είδη δραστηριοτήτων ....
Μερικές φορές, η υψηλή κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας δεν οδηγεί τους ερευνητές σε ναρκωτικά. Μια ομοσπονδιακή έρευνα στην περιοχή Powell είχε μια έκπληξη για τους ντετέκτιβ.
«Σκεφτήκαμε ότι ήταν μία σημαντική επιχείρηση καλλιέργειας ... αλλά αυτός ο τύπος είχε κάποιο είδος επιχείρησης που αφορούν υπολογιστές," δήλωσε ο Marotta. "Δεν ξέρω πόσους υπολογιστές βρήκαμε στο σπίτι του."
Έτσι θέλετε η αστυνομία να κάνει επιδρομή στο σπίτι σας, αν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε λίγο παραπάνω ηλεκτρική ενέργεια;
Ο Jerry Day, εμπειρογνώμονας των ηλεκτρονικών και των μέσων ενημέρωσης από το Μπέρμπανκ της Καλιφόρνια, πρόσφατα μίλησε με λεπτομέρειες για πολλούς από τους τρόπους που οι έξυπνοι μετρητές λειτουργούν ως συσκευές παρακολούθησης, όταν είναι εγκατεστημένοι στα σπίτια μας ....
1. Εντοπίζουν ατομικά ηλεκτρικές συσκευές μέσα στο σπίτι και τις καταγράφουν όταν λειτουργούν προκαλώντας παραβίαση της ιδιωτικής μας ζωής.
2. Παρακολουθούν τη δραστηριότητα των νοικοκυριών και την πληρότητα κατά παράβαση των δικαιωμάτων και του οικιακού ασύλου.
3. Μεταδίδουν ασύρματα σήματα που μπορεί να υποκλαπούν από μη εξουσιοδοτημένα και άγνωστα μέρη. Τα σήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση της συμπεριφοράς και της τοποθεσίας και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από εγκληματίες για την ενίσχυση της εγκληματικής τους δραστηριότητας εις βάρος των ενοίκων.
4. Τα στοιχεία για τις καθημερινές συνήθειες και δραστηριότητες του ενοίκου που συλλέγονται, καταγράφονται και αποθηκεύονται σε μόνιμες βάσεις δεδομένων οι οποίες είναι προσβάσιμες από μέρη που δεν έχουν άδεια ή καλούνται να γνωρίζουν και να μοιράζονται αυτά τα ιδιωτικά δεδομένα.
5. Όσοι έχουν πρόσβαση στις βάσεις δεδομένων των έξυπνων μετρητών μπορεί να ελέγχουν ένα μόνιμο ιστορικό των δραστηριοτήτων των νοικοκυριών μαζί με το ημερολόγιο και την ώρα των καθημερινών μετρήσεων για να κερδίσουν μια ιδιαίτερα επεμβατική και λεπτομερή εικόνα της ζωής των ενοίκων.
6. Οι βάσεις δεδομένων μπορούν να δοθούν σε άλλους ή να πέσουν στα χέρια εγκληματιών, εκβιαστών, αστυνομικών, χάκερ ασύρματων μεταδόσεων, εργαζόμενων σε εταιρείες ενέργειας, και άλλων άγνωστων μερών που μπορεί να ενεργήσουν ενάντια στα συμφέροντα των ενοίκων που βρίσκονται υπό την επιτήρηση των μετρητών.
7. Οι "έξυπνοι μετρητές" είναι συσκευές επιτήρησης που παραβιάζουν τους νόμους του ομοσπονδιακού κράτους και υποκλέπτοντας τηλεφωνικές συνδιαλέξεων και καταγράφοντας και αποθηκεύοντας δεδομένα ιδιωτικών και προσωπικών δραστηριοτήτων και συμπεριφορών, χωρίς τη συναίνεση ή τη γνώση των ανθρώπων που παρακολουθούνται.
8. Είναι δυνατόν, για παράδειγμα, με την ανάλυση ορισμένων στοιχείων του ‘έξυπνου μετρητή’, για μη εξουσιοδοτημένα και μακρινά μέρη να καθοριστούν ιατρικές παθήσεις, σεξουαλικές δραστηριότητες, φυσικές θέσεις των ατόμων μέσα στο σπίτι, και προσωπικές πληροφορίες για τις συνήθειες των ενοίκων.
Ο Jerry Day έχει επίσης ένα καταπληκτικό βίντεο YouTube στο οποίο εξηγεί πολλά από αυτά τα σημεία πληρέστερα. Εάν ζείτε σε μια περιοχή όπου αυτοί οι ύπουλοι έξυπνοι μετρητών έχουν μπει μέσα στα σπίτια, τότε μοιράστε αυτό το βίντεο με όσους περισσότερους ανθρώπους ζουν κοντά σας ....
Ο χρόνος για να αντιταχθείς στους εν λόγω έξυπνους μετρητές είναι προτού να μπούνε μέσα. Από τη στιγμή που θα μπουν σε όλα τα σπίτια μας θα είναι πολύ αργά.
Αυτό είναι μέρος της ριζοσπαστικής ‘πράσινης ατζένταςπου πρέπει αναγκαστικά να δεχθούν όλοι οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.
Ό, τι κάνουμε θα πρέπει να παρακολουθείται, να ελέγχεται και να ελέγχεται αυστηρά για το «καλό του περιβάλλοντος».
Για τα ‘φρικιά του ελέγχου’ αυτό σημαίνει ότι οι ελευθερίες που αγαπάμε τόσο πολύ πρέπει να περιοριστούν πολύ.
Αν δεν ξέρετε για την «Agenda 21», θα πρέπει να μάθετε γι΄ αυτή. Ο ΟΗΕ έχει ένα σχέδιο για το μέλλον αυτού του πλανήτη, και μόλις μάθετε για το σχέδιο αυτό τότε μάλλον δεν θα σας αρέσει πάρα πολύ. Το σύνολο του πλανήτη γίνεται γρήγορα ένα μεγάλο πλέγμα φυλακής καθώς η ελίτ εφαρμόζει το όραμά της για το μέλλον.
Αν θέλετε να πάρετε μια πραγματικά καλή ιδέα για το τι σχεδιάζουν, παρακολουθήσετε το παρακάτω βίντεο.
Τα φρικιά του ελέγχου θέλουν να αφαιρέσουν όσο πιο πολύ ιδιωτικότητα μπορούν, εκτός αν μιλήσουμε τώρα, πριν τα συστήματα επιτήρησης γίνουν όλο και πιο πολύπλοκα. Κάποια στιγμή, κανείς από εμάς δεν θα είναι σε θέση ούτε να φτερνιστεί, χωρίς κάποιος να το γνωρίζει.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ώρα για ηλιακούς συλλέκτες σε κάθε σπίτι...στο τέλος θα...κλάνουμε και θα μας έρχεται πρόστιμο μόλυνσης του αέρα.

Ανώνυμος είπε...

Καλο το αρθρο σας αλλα θα ηθελα να προσθεσω ακομη οτι η προσβολη της ιδιωτικης ζωης ειναι το λιγοτερο ,μπροστα στη ζημια που προκαλει στην υγεια ο εν λογω μετρητης.Η ακτινοβολια που εκπεμπει 24 ωρες το εικοσιτετραωρο ειναι ασυγκριτα μεγαλυτερη και φυσικα πιο βλαβερη απο αυτη ενος κινητου.

Ανώνυμος είπε...

Συγνωμμη αλλα επειδη δουλευω στην ΔΕΗ αυτο που λετε δεν ευσταθει....οι "εξυπνοι" μετρητες θα μπουν παλι στην ιδια θεση που ειναι οι παλιοτεροι μετρητες(στην εισοδο της πολυκατοικιας)...οντως μεσω wifi θα υπαρχει καταμετρηση των κιλοβατωρων και επισης μεσω wifi θα "κοβεται" η θα "επανασυνδεεται" το ρευμα.....γι αυτο λεγονται και "εξυπνοι" μετρητες...